.
.

.

10 LUCRURI DESPRE SCHIMBUL CARE NU SE VA MAI FACE


Schimbul lipsit de orice logică numărul 13 de la Inter-Vucinic nu se mai face. Un comunicat postat pe site-ul oficial al nerazzurrilor a confirmat informaţiile care începuseră deja să apară în această seară. Clubul a motivat decizia prin faptul că nu sunt întrunite condiţiile necesare, tehnice şi financiare, pentru a se ajunge la o înţelegere satisfăcătoare. Senzaţia este însă că valul de nemulţumire din rândul fanilor a avut un rol important în acest deznodământ, iar Thohir nu-şi putea începe mandatul de preşedinte într-o atmosferă şi mai încordată decât cea din prezent, urmare a rezultatelor slabe din ultima perioadă.

Image and video hosting by TinyPic

La rândul său, clubul torinez a publicat un comunicat halucinant, în care anunţă că nu doreşte să comenteze pe marginea comunicatului Interului. Cu toate acestea, din tonul folosit, este de aşteptat ca mâine, cel mai probabil, să avem parte de o reacţie dură, în care vor curge acuzele la adresa oficialilor nerazzurri. Îi rugăm pe stimaţii reprezentanţi ai echipei retrogradate pentru fraudă sportivă să nu-şi ia foarte mare viteză, mai ales că ceea ce s-a întâmplat în cazurile Isla sau Berbatov este încă destul de proaspăt în memorie.

Acum, câteva lucruri despre evenimentele din ultimele două zile.

-Decizia lui Thohir de a anula o operaţiune pentru care nu se putea găsi niciun argument care să stea în picioare este una cât se poate de corectă. E posibil să mă înşel, dar senzaţia este că Branca, Ausilio şi Fassone au acţionat singuri, de capul lor, fără ştirea preşedintelui. Sau, în cel mai bun caz, în afara parametrilor stabiliţi cu acesta. Faptul că Inter era pregătită să accepte doar o diferenţă de 1,5 milioane ca parte a schimbului este ridicol, iar asta se prea poate să fi pus capac. În aceste condiţii, cei trei n-ar mai trebui să fie angajaţii clubului, eventual chiar de mâine. Thohir are acum un motiv solid să înceapă revoluţia în cadrul clubului şi, poate cel mai important, suportul aproape unanim al fanilor. Ar fi păcat să nu profite de popularitatea câştigată. Corect ar fi însă să vedem nişte demisii de onoare.

-Nu trebuie însă să cădem în capcana de a-l transforma pe Thohir într-un zeu. Până la urmă, situaţia de la club şi haosul de care avem parte sunt rezultatele faptului că nu a schimbat nimic din momentul în care a devenit preşedinte, iar discursul său despre austeritate i-a încurajat pe responsabilii de mercato să ia astfel de decizii incredibile. Să sperăm că evenimentele din ultimele două zile au fost o lecţie importantă şi lucrurile vor începe să se mişte în direcţia corectă.

-Aminteam de reacţia furibundă a fanilor, iar astăzi ea a trecut la un alt nivel. Curva Nord s-a adunat la sediul clubului şi protestează zgomotos şi la această oră faţă de modul în care oficialii nerazzurri înţeleg să-şi facă treaba. Branca şi-a luat porţia binemeritată, dar ţinta preferată a ultraşilor este Fassone. Nimic surprinzător. Fostul angajat al lui Juventus a fost adus la Inter pentru a se ocupa de departamentul de marketing şi de planurile pentru construcţia unui nou stadion. Rezultatele nu se văd nici într-o parte, nici în cealaltă. În schimb, s-a transformat într-un negociator de mercato (şi nu prima oară), într-o tranzacţie cu fostul său angajator, din care acesta din urmă ieşea extrem de câştigat.

-Ca să înţelegem şi mai bine penibilul situaţiei, astăzi, un reporter al celor de la Sky, apropiat de tot ceea ce se întâmplă la Appiano, a dezvăluit faptul că jucătorii interişti erau absolut uluiţi de posibila afacere dintre Inter şi Juventus. Nu plecarea lui Guarin era surpriza, ci tranzacţia în sine.

-Un aspect despre care văd că se vorbeşte foarte puţin sau deloc. La acest moment, Inter riscă să nu mai facă mercato în ianuarie. Ceea ce s-a întâmplat a scăzut până aproape de zero credibilitatea oamenilor responsabili cu transferurile, iar posibilele evenimente care ar putea urma pot lăsa clubul descoperit în acest departament. Fără a uita de faptul că Branca şi ai lui sunt cunoscuţi pentru că nu au pregătite planuri de rezervă sau, dacă au, acestea sunt dezastruoase. Un motiv în plus ca Thohir să acţioneze rapid dacă are de gând să o facă sau să ajungă de urgenţă la Milano şi să supervizeze de aproape operaţiunile următoare.

-La fel de posibil este ca nervii lui Mazzarri să fie întinşi la maxim după toată această nebunie. Sunt destule vocile care susţin că Vucinic era unul dintre preferaţii tehnicianului toscan, şi asta încă din perioada în care o pregătea pe Napoli, şi îl vedea pe muntenegrean ca un element fundamental în planurile sale. Dar un asemenea schimb era inacceptabil. Cu toate acestea, îmi menţin părerea de ieri: dacă la finalul perioadei de transferuri nu primeşte întăririle necesare şi pe care sunt convins că le-a cerut, nimeni nu i-ar reproşa o eventuală demisie. Dacă însă va accepta să rămână indiferent de condiţii, atunci toate lamentările sale nu vor mai avea nicio valoare.

-Senzaţia mea este că Vucinic joacă rolul martirului în povestea asta. Muntenegreanul s-a dovedit un adevărat profesionist, a făcut ceea ce i s-a spus, şi-a exprimat disponibilitatea de a veni la Inter, conştient că va avea mai multe şanse decât la Torino, a făcut vizita medicală, dar în final se vede nevoit să revină de unde a plecat. O face însă liniştit şi va fi bine primit, cu braţele deschise, pentru că a evitat un circ de prost gust şi declaraţii belicoase care să enerveze fanii. Nu este cazul celui pe care trebuia să-l înlocuiască.

-Numărul 13, în schimb, confirmă ceea ce bănuiam de ceva vreme: îi lipseşte luciditatea şi diplomaţia (ca să nu fiu mai dur). După ce a ameninţat că nu se va mai antrena cu Inter dacă nu este lăsat la Juventus, columbianul nu mai are niciun viitor la Milano. După ce a pierdut sprijinul fanilor, care nu pot accepta un asemenea şantaj, riscă să rămână în tribună pentru mult timp dacă nu este de acord să plece acolo unde va decide clubul. Cu alte cuvinte, ar putea rata o Cupă Mondială. Şi pentru ce? Pentru că nu a ştiut să-şi ţină gura şi pentru un transfer la cea mai infectă echipă din istoria fotbalului. Culmea nesimţirii a fost că a încercat să-l sune pe Massimo Moratti şi să-l convingă să fie lăsat să plece. Din fericire, fără efect.

-Peste două etape, la Torino, se va juca Juventus – Inter. Foarte probabil, într-o atmosferă mult mai tensionată. Şi să nu vă miraţi dacă nerazzurri vor avea parte şi de surprize suplimentare din partea băieţilor cu fluier şi fanion.

-Sunt şi voci care susţin că, prin această anulare a schimbului, Inter arată ridicol. Pot trăi cu asta, mai ales într-un sezon precum cel actual, decât să-mi văd echipa făcând favoruri marii rivale.

Sursa foto: inter.it
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *