.
.

.

107 – BUON COMPLEANNO, INTER!


Au trecut 107 ani de la momentul în care 44 de domni au decis să facă lumea mai frumoasă şi au înfiinţat “Foot-Ball Club Internazionale”.

Image and video hosting by TinyPic

9 martie 1908 a căzut tot într-o zi de luni. Atunci, 44 de bărbaţi, mulţi dintre ei artişti sau poeţi, şi-au dat întâlnire la restaurantul L’Orologio, aflat pe via Mengoni din Milano, şi din protestul lor faţă de regula care nu mai permitea transferurile jucătorilor străini s-a născut nu nou club.

„Nascerà qui, al ristorante L’Orologio, ritrovo di artisti e sarà per sempre una squadra di grande talento. Questa notte splendida darà i colori al nostro stemma: il nero e l’azzurro sullo sfondo d’oro delle stelle. Si chiamerà Internazionale, perchè noi siamo fratelli del mondo”

Fondatorii părăsiseră pe AC Milan, care acceptase noua regulă impusă de federaţie pentru a-şi putea apăra titlul câştigat în 1907, iar boemia şi spiritul lor rebel au rămas în ADN-ul clubului de-a lungul întregii sale istorii glorioase. Presa nu a anunţat imediat naşterea noii echipe, Gazzetta dello Sport scriind despre “Foot-Ball Club Internazionale” abia pe 20 martie, la aproape două săptămâni după înfiinţare.

La acea dată, Inter era deja un club în adevăratul sens al cuvântului. Veneţianul cu origini evreieşti Giovanni Paramithiotti fusese numit preşedinte, primul sediu al clubului a fost stabilit la Caffe Comercio, iar Giorgio Muggiani, un tânăr pictor de doar 21 de ani, a desenat primul logo al echipei.

Foot-Ball Club Internazionale începea o călătorie minunată, plină de emoţii, momente de neuitat, campioni uriaşi şi personaje extraordinare. Toate au contribuit la scrierea unei istorii de care cei 44 de rebeli ar fi fost mândri. Nu este vorba doar de trofee, ci de un alt stil, de o stare de spirit diferită. Şi aceste lucruri, sau mai ales aceste lucruri, au făcut din Inter o echipă specială. La squadra piu bella del mondo.

La mulţi ani, Inter! La mulţi ani, interişti!
5 thoughts on “107 – BUON COMPLEANNO, INTER!

  1. Deki

    Monologul lui Gianfelice Facchetti iti ridica parul de pe tine de fiecare data cand il asculti.

    La multi ani,Interul meu!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *