.
.

.

3 LUCRURI DESPRE PLECAREA LUI JUAN JESUS. ŞI CEVA DESPRE CANER ERKIN


După patru sezoane şi jumătate şi aproape 150 de meciuri în toate competiţiile, Juan Jesus se desparte de Inter şi merge la AS Roma, într-o tranzacţie care va aduce 10 milioane de euro în bugetul nerazzurrilor. Fundaşul brazilian va fi împrumutat în schimbul a 2 milioane de euro, iar vara viitoare, formaţia giallorossa va fi obligată să-l transfere definitiv şi să plătească alte 8 milioane. Anumite condiţii trebuie îndeplinite, pentru ca jucătorul de 25 de ani să rămână pe Olimpico, dar acestea sunt o simplă formalitate, scrie presa italiană.

Am două motive pentru care plecarea lui Juan Jesus nu reprezintă o pierdere (şi nu-mi voi schimba părerea indiferent care va fi randamentul lui la Roma), dar şi unul pentru care despărţirea de brazilian ar putea fi regretată.

Aşadar, Juan Jesus nu este o pierdere pentru că…

1) După aproape 5 ani petrecuţi în Italia, nu a făcut progrese aproape deloc din punct de vedere defensiv. Cea mai bună dovadă este faptul că încă are dificultăţi să facă o diagonală defensivă decentă. Fără a aminti de greşelile de începător, multe dintre ele decisive pentru deznodământul meciurilor. Considerată iniţial un atu, polivalenţa sa (poate juca atât în centru, cât şi în stânga) nu i-a fost de foarte mare ajutor. În cele din urmă, senzaţia e că Juan Jesus nu e nici cal, nici măgar. Aşa cum bine remarcau băieţii de la l’Ultimo Uomo, “ştie să facă multe lucruri, dar nici unul cu adevărat bine“. Luciano Spalletti a încercat să-şi facă puţin curaj şi a spus că “Juan Jesus e un jucător de cea mai mare calitate, iar noi căutăm astfel de jucători în funcţie de posibilităţile noastre“. Păi, succes!

2) Inter înregistrează un plus important prin cedarea apărătorului sud-american. Mai exact, în jur de 8 milioane de euro, conform unui calcul al celor de la FCInter1908.it. Nu e deloc rău, dacă ne gândim că Juan îşi pierduse locul de titular în ultimul sezon, nu doar în urma transferurilor lui Miranda şi Murillo, dar şi din cauza prestaţiilor sale neconvigătoare.

Cu toate acestea, Juan Jesus este o pierdere pentru vestiar. Brazilianul a fost mereu un om de lot, unul dintre liderii vestiarului şi, deloc întâmplător, au fost şi câteva ocazii în care a purtat banderola de căpitan. Determinarea lui şi ataşamentul faţă de tricoul pe care l-a îmbrăcat în toţi aceşti ani nu pot fi puse la îndoială, însă, din păcate pentru el, nici nu au fost suficiente pentru a-l transforma într-un jucător de Inter.

De ce sunt dispus să-i acord o şansă lui Caner Erkin?

Luni, Caner Erkin a fost prezentat oficial la Inter, iar jucătorul adus gratis de la Fenerbahce a promis că vom vedea un fundaş stânga bun şi care îşi doreşte să rămână mulţi ani în nerazzurro. Ba chiar a spus că va face tot ce depinde de el să-l ajute pe Icardi să înscrie cât mai mult (întâi să rămână colegi).

Recunosc că nu sunt foarte convins de utilitatea acestui transfer. Nu doar din cauza tradiţiei nefavorabile a jucătorilor turci la Inter, dar şi pentru că Erkin a avut un Euro slab. Poate e doar o coincidenţă, dar a fost titular în cele două meciuri pierdute şi rezervă în cel pe care echipa lui Fatih Terim l-a câştigat.

Nici nu mă grăbesc, însă, să-l caracterizez drept un flop. Dintr-un motiv simplu: în ultimul sezon complet la Fener, adică 2014/15, a fost de departe cel mai bun lateral din campionatul Turciei, cu 3 goluri şi 8 pase decisive. În comparaţie, cei patru fundaşi laterali ai nerazzurrilor – D’Ambrosio, Nagatomo, Santon şi Telles – au încheiat stagiunea trecută cu 2 goluri şi 2 pase decisive. Împreună!

Deşi fotbalistul de 27 de ani a ratat partea a doua a ultimului sezon la Fener, din cauza faptului că a refuzat să-şi prelungească înţelegerea, tot a reuşit 4 pase decisive în toate competiţiile, în 19 meciuri (14 ca titular).
4 thoughts on “3 LUCRURI DESPRE PLECAREA LUI JUAN JESUS. ŞI CEVA DESPRE CANER ERKIN

 1. inter4ever

  De acord total cu tine în privința lui JJ, Erkin (Caner?) însă nu e cu nimic peste ce aveam ca fundași laterali, părerea mea… Telles cred că era peste, ca drept dovadă a fost luat de Porto, pe bani!!! Erkin are o singură calitate, dar mare: a fost gratis! 🙂

  Reply
  1. inter4ever

   PS: revin la JJ, din păcate, cu mare lucru n-o să ne alegem după el, întrucât mai avem de reglat cu Roma problema Dodo, încă mai avem vreo 7-8 de milioane de plată pe chifteaua braziliana! 🙁 asta e, ne mai păcălesc si alții pe noi… 🙂

   Reply
 2. MishuB

  Chiar daca a fost gratis..nu inteleg de ce mergem la ghici mai tot timpul.

  Sa vindem ce putem si cat mai repede ca sa nu avem probleme cu FFP si sa luam ceva de calitate sau macar sa fie ceva average, in care putem avea incredere cat de cat.

  Forza Inter!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *