.
.

.

4 ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE CAZUL ICARDI


Principalul subiect legat de Inter în ultimele zile este cazul Icardi. Pentru că, din păcate, este un caz, iar vina aparţine nu doar soţiei-agent, ci şi argentinianului. Să încercăm să punem puţină ordine în ceea ce s-a întâmplat şi să tragem câteva concluzii preliminare. Sunt sigur că vor urma zile sau chiar săptămâni în care lucrurile se pot schimba, astfel că orice verdict ar fi prematur.

Cum a început totul? Cu un tweet. În 2016, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză. Dar maniera în care fosta doamnă Lopez a acţionat a avut în mod evident scopul de a turna gaz de foc. Un #calciomercato aruncat pe Twitter a dat naştere unui şir de evenimente care pune serios sub semnul întrebării permanenţa lui Icardi la Inter. Au urmat răspunsuri acuzatoare la adresa clubului pentru fanii care erau curioşi ce se întâmplă, interviuri agresive de tipul Raiola în care, evident, vina era aruncată tot asupra oficialilor echipei, fără ca cineva cu un minim de logică să fie păcălit. Obiectivul lui Icardi este să obţină mai mulţi bani. Tăcerea lui, lipsa lui de reacţie nu fac decât să legitimeze acţiunile celei care pare să comande în casă. Dar e normal, pe undeva. Doar e mai mare.

aa

Deci scopul ieşirilor din ultimele zile este un contract mai mare? În mod clar, da. Sigur, madama a încercat o învăluire, iar iniţial a susţinut că Inter l-a pus pe Icardi pe lista de transferuri, pentru a putea respecta prevederile fair-play-ului financiar. I-a scăpat, însă, păsărica şi a spus că speră ca cei din conducerea clubului să nu ceară o sumă mare de bani în schimbul unui eventual transfer, ci una care să fie în concordanţă cu actualul contract al jucătorului. Adică, după logica blonei cu arfe de Raiola şi Mendes la un loc, dacă un fotbalist are un salariu de 3-4 milioane de euro, clubul de care aparţine nu ar trebui să solicite o sumă considerată “fuori mercato”.

În cele din urmă, soţia-agent a decis să vorbească deschis şi a recunoscut că miza o reprezintă un salariu mai mare pentru golgheterul nerazzurrilor şi a vorbit despre promisiuni nerespectate şi despre cum jucătorul nu este preţuit la actuala sa echipă. Genul de ieşire pe care o are orice agent. Pot accepta asta. Până la urmă, treaba unui impresar e să obţină cât mai mult pentru clientul său. Mai ales dacă acel client face parte din familie. Dar nu voi fi vreodată de acord cu astfel de metode şi cu un discurs în mod evident agresiv, care, în primul rând, îi face rău chiar lui Icardi, jucător care s-a numărat mereu printre favoriţii fanilor. Iar primele semne că abordarea duduii e complet greşită nu au întârziat să apară.

Şi, ar trebui ca Inter să cedeze acestui şantaj? Nu, evident. Probabil că, firesc, primul gând care trece prin mintea unui fan este “dacă pleacă Icardi, golgheterul echipei în ultimele două sezoane şi un jucător cu un potenţial uriaş, ce punem în loc?”. Pentru că nu prea mai există pe piaţă un atacant de 23 de ani cu cifrele şi calităţile lui Maurito. În acelaşi timp, nicio individualitate nu trebuie să devină mai importantă decât Inter. Până la urmă, argentinianul a semnat un nou contract anul trecut (la capătul unor negocieri dificile tot din cauza doamnei), i s-a pus banderola pe braţ şi a fost aşezat în centrul a ceea ce se doreşte să se construiască. A fost ales imaginea noului Inter. Cu toate acestea, Icardi este starul şi căpitanul unei echipe care nu a câştigat nimic şi care nu şi-a îndeplinit obiectivul. Sigur, nu e responsabilitatea lui, dar nici fără vină nu e. Câştigăm împreună, pierdem împreună. Ăsta e unul dintre lucrurile pe care un căpitan ar trebui să le ştie cel mai bine. Deocamdată, “nouarul” interist nu reuşeşte să prindă lucrurile elementare.

Ce urmează? E dificil de prevăzut. Gazzetta dello Sport scrie că Piero Ausilio a avut ieri o discuţie cu Icardi, în încercarea de a obţine un armistiţiu până când se va discuta pe larg despre această problemă (în acest moment, prioritare sunt alte aspecte, nu mofturile unei neveste). Mai devreme, la conferinţa de prezentare a lui Caner Erkin, directorul sportiv al nerazzurrilor a explicat clar poziţia clubului: “Se poate discuta oricând despre asta, dar în privat. Icardi şi-a prelungit contractul acum un an, i s-a dat banderola şi e un jucător netransferabil. Restul sunt doar pălăvrăgeli“.

În acelaşi timp, doamna Icardi insistă că soţul său are oferte de la cluburi importante din Europa. Niciuna oficială pe adresa clubului, susţine presa. Dar este evident că interes există. Nici nu e exclus ca tot acest tărăboi să fi fost încurajat de una dintre formaţiile care speră să-l transfere pe Icardi la preţ redus. Şi cred că tocmai aici e adevărata miză în acest caz. Dacă lucrurile vor degenera, iar posibilitatea ca Icardi să rămână la Inter va fi nulă, este fundamental ca plecarea sa să se facă în condiţiile impuse de nerazzurri. Să se dea un semnal de forţă, mai ales din partea noilor proprietari. În acelaşi timp, dacă Raiola în variantă feminină visează salarii la nivelul lui Higuain, să aducă oferte identice. Până la urmă, Icardi nu are clauză de reziliere, deci clubul poate impune termenii în orice negociere. Da, mă gândesc inclusiv la posibilitatea ca argentinianul să devină un simplu spectator până în 2019. Dar să sperăm, pentru binele tuturor, că nu se va ajunge atât de departe.
7 thoughts on “4 ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI DESPRE CAZUL ICARDI

 1. alex21

  daca isi pune Wanda in cap sa plece cu Icardi de la Milano e cam nasol…cred ca Mauro nici nu stie ce sa zica si de-aia tace…sunt aproape sigur ca nu el a pus-o pe nevasta-sa sa dea declaratiile alea…dar ar trebui sa se comporte ca un capitan adevarat si nu sa se lase condus de altii… ce dreaku

  Reply
 2. MishuB

  Cand isi baga femeile nasul unde nu trebuie….. :|:|:|

  Aiurea din partea lui Icardi sa isi lase nevasta sa vorbeasca in locul lui. Asta e chestie regizata de amandoi. Nu as vrea un capitan care e in asa hal sub papucul nevestei…

  Din pacate cred ca raul a fost deja facut si cred ca o sa plece. Ne-a stricat mucoasa atacul!!!! Sper sa luam macar 45 mil pe el.

  Forza inter!

  Reply
 3. SaintSylveszter

  Ohooo, bravo Ionut, credeam ca ai renuntat, ca ramasese articolul ala cu news-urile din 2 iunie o gramada de timp…

  Reply
 4. inter4ever

  La următoarea variantă v-ati gândit: Inter voia oricum să-l vândă, Maurito oricum voia să plece, si au decis s-o includă în scenariu pe această Anamaria-Wanda-Prodan, să facă ea scandal?!?

  Reply
  1. Ionuţ Post author

   Nu, pentru că nimeni din club nu ar risca să creeze un precedent periculos! Pentru că dacă povestea cu Icardi se termină cum vrea el, vor sări şi alţii şi vor folosi aceeaşi tactică. Plus, nu e stilul Interului să facă chestii d-astea. Mai ales că presa abia aşteaptă să se distreze când vine vorba de ai noştri.

   Reply
   1. inter4ever

    Sunt mare fan Icardi, dar rămân la părerea că de când e cu Wanda bate pasul pe loc, dacă nu cumva a făcut ceva pasi înapoi în privința implicării în joc; sincer, pe o sumă de la 40 de bastoane în sus, l-as da în secunda 2!!! Sau, dacă rămâne, i-as lua banderola, Inter a fost si trebuie să rămână mai presus de orice, chiar si de Icardi!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *