.
.

.

PREVIEW MILAN – INTER


Cândva a fost o semifinală de Liga Campionilor. Astăzi (ora 21:45, în direct la Digi Sport 2 şi Dolce Sport 1), se joacă doar pentru calificarea în Europa League. Inter îşi poate consolida poziţia a cincea şi un final liniştit de campionat, în cazul unei victorii. Pentru Milan, orice în afara celor trei puncte înseamnă practic falimentul total al unui sezon oricum dezamăgitor. Bine aţi venit la un Derby della Madonnina mai sărac decât în trecut, dar la fel de fascinant!

-Înainte de orice, trebuie să vorbim despre Zanetti. Pentru că, foarte probabil, va fi ultimul Derby pentru Il Capitano. Finalul unei ere! Dacă va intra pe teren, Pupi va bifa al 46-lea duel cu Milan din impresionanta sa carieră. În istoria confruntării dintre cele două rivale milaneze este depăşit doar de Paolo Maldini, un alt monument al fotbalului. Până acum, Zanetti este pe plus: 18 victorii, 17 înfrângeri şi 10 egaluri. Plus câteva momente memorabile, precum ACESTA sau ACESTA, şi un gol, care a evitat o înfrângere, în martie 1999. Momentul care credeam că nu va veni vreodată este aproape. Pregătiţi batistele, băieţi!

Image and video hosting by TinyPic

-Zanetti nu este singurul în această situaţie. Gazzetta dello Sport a titrat astăzi “Ultimo tango a derby town per i Tripletisti?“. Într-adevăr, tango, pentru că alţi doi argentinieni care au avut o contribuţie importantă la succesele din ultimul deceniu, al căror apogeu a fost sezonul 2009/10, ne vor părăsi probabil la finalul sezonului. Este vorba de talismanul Samuel (Inter a nu a pierdut cu el pe teren în Derby) şi de Milito, unul dintre marcatorii obişnuiţi în aceste dueluri. De altfel, în 2012, Il Principe a devenit primul interist după Istvan Nyers, în 1953, care reuşeşte un hattrick împotriva Milanului. E bine să amintim lucrurile astea, pentru a înţelege mai bine că nu e vorba de nişte simple plecări. Vorbim despre istorie aici.

-În acelaşi timp, este vorba de mai mult decât finalul unei ere pentru Inter. Acest moment simbolizează schimbările care au început deja să se producă la Inter odată cu preluarea clubului de către Erick Thohir. Sfârşitul unui drum este începutul altuia. De acum nu mai există cale de întors. Inter o rupe cu trecutul, unul care intră în legendă, şi începe să privească spre viitor. Şi ar fi de preferat să o facă cu dreptul. La fel cum eroii pe care i-am amintit merită o despărţire frumoasă de cei care i-au idolatrizat în toţi aceşti ani.

-Faţă de meciul cu Napoli din runda precedentă, Mazzarri nu are probleme de lot. Jonathan şi Alvarez au fost recuperaţi, deşi doar brazilianul îşi va face loc printre titulari, în timp ce Samuel şi Rolando şi-au ispăşit etapa de suspendare şi vor reveni în linia defensivă, completată de Ranocchia, favorit în faţa lui Campagnaro. În rest, formula devenită tip pentru nerazzurri în acest final de sezon, cu Hernanes, Cambiasso şi Kovacic la mijloc, Nagatomo pe stânga şi tandemul Palacio-Icardi în atac.

-Inter vine la Derby într-unul dintre cele mai bune momente ale sezonului. Avans solid faţă de adversarele la un loc de Europa League, trei meciuri consecutive fără înfrângere, în care nu a primit gol, şi un singur eşec în precedentele 13 etape. De cealaltă parte, Milan nu trebuie nici ea subestimată. Deşi învinsă săptămâna trecută de Roma (0-2), rossoneri legaseră aterioar cinci victorii consecutive (record stagional), iar în ultimele 270 de minute pe teren propriu (Milan e gazdă azi) nu a primit gol.

-Cu toate acestea, atmosfera în tabăra rossonera este departe de a fi cea mai bună, iar incertitudinea privind viitorul lui Seedorf şi cea mai recentă ieşire a lui Balotelli, la finalul meciului cu Roma, sunt aspecte care nu oferă foarte multă linişte în perspectiva meciului de azi. La fel de adevărat este însă că astfel de partide pot crea o motivaţie specială, în special pentru echipele aflate într-un moment dificil.

-Nu mă număr printre cei care consideră că un succes în Derby salvează sezonul. Inter şi Milan sunt nume mult prea mari pentru a gândi în astfel de termeni. Dar, într-o perioadă de criză, o victorie împotriva rivalei poate funcţiona ca un pansament, nu doar pentru fani, ci şi pentru jucători, iar din acest punct de vedere obţinerea ei este poate chiar mai importantă decât în zilele bune.

Forza INTER!

LOTUL PENTRU MECIUL CU MILAN

Portari: Samir Handanovic, Juan Pablo Carrizo, Luca Castellazzi

Fundaşi: Jonathan, Javier Zanetti, Marco Andreolli, Hugo Campagnaro, Andrea Ranocchia, Walter Samuel, Danilo D’Ambrosio, Rolando, Yuto Nagatomo

Mijlocaşi: Mateo Kovacic, Ricky Alvarez, Fredy Guarin, Zdravko Kuzmanovic, Esteban Cambiasso, Saphir Taider, Hernanes

Atacanţi: Rodrigo Palacio, Mauro Icardi, Ruben Botta, Diego Milito

Echipa probabilă: Handanovic – Ranocchia, Samuel, Rolando – Jonathan, Hernanes, Cambiasso, Kovacic, Nagatomo – Palacio, Icardi
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *