.
.

.

ATALANTA – INTER, PREVIEW ÎN CIFRE


După doar 3 puncte în ultimele trei etape, e timpul ca Inter să-şi redescopere cinismul care a dus-o pe primul loc în Serie A. Şi ce adversar ar fi mai potrivit pentru asta dacă nu cel împotriva căruia a debutat tradiţia victoriilor cu 1-0 în acest sezon?

3 – Numărul victoriilor consecutive obţinute de Inter împotriva Atalantei în campionat. O serie începută în turul sezonului trecut şi în care adversarii de azi au marcat o singură dată, faţă de cele şapte goluri interiste.

4 – Numărul înfrângerilor consecutive suferite de Atalanta la ora meciului cu Inter. Echipa lui Edy Reja a pierdut cu Chievo, Napoli, Udinese şi Genoa, iar golaverajul nerazzurrilor din Bergamo în această perioadă este 2-8. De 20 de ani, din ianuarie 1996, nu s-a mai întâmplat ca Atalanta să fie învinsă de cinci ori la rând în aceeaşi ediţie de campionat (atunci au fost 6 eşecuri).

5 – Numărul golurilor marcate de Icardi în deplasare în acest sezon. Trei dintre ele – cu Chievo, Bologna şi Empoli – au fost decisive şi au adus 9 puncte pentru Inter. Lor li se adaugă dubla de la Udine, din victoria cu 4-0. Concluzia e simplă: dacă Maurito marchează o dată, Inter ia toate punctele; dacă o face de mai multe ori, câştigă la scor.

7 – Numărul golurilor marcate de German Denis împotriva Interului, victima sa preferată în Serie A. Vestea bună e că ultima reuşită a argentinianului a venit acum mai bine de doi ani, în octombrie 2013, într-o remiză, scor 1-1, la Bergamo.

14 – Numărul meciurilor în care Roberto Mancini a înfruntat Atalanta din postura de antrenor, la Fiorentina, Lazio şi Inter. Nicio înfrângere pentru tehnicianul de 51 de ani în aceste dueluri (11 victorii, 3 remize). Mai mult decât atât, prima sa victorie în campionat pe banca Interului a venit chiar cu Atalanta, la Bergamo, în 2004. Şi acum e momentul în care devenim, brusc, nostalgici. Mai ales când (re)vedem golurile marcate de Recoba şi Adriano.

Forza INTER!
2 thoughts on “ATALANTA – INTER, PREVIEW ÎN CIFRE

 1. inter4ever

  Bravo mancini, bravo, i-ai scos si p-ăstia din vrie 🙁 sa-i pupi inc-o data mănușile lu’ Handa, fără el îti aratai adevărata “valoare” si sezonu’ ăsta! Vai de capu’ tău, in ce hal ai uratit echipa asta!!! :(((

  Reply
  1. alex21

   echipa mai urata decat ne-a lasat-o mazzari nu cred ca e posibil…pe de alta parte cu un lot mai bun, Mancini nu trebuie sa rateze locul 3…problema e ca apararea nu mai e la fel de sigura ca inainte iar mijloc nu avem deloc…ne trebuie minim 2 mijlocasi de valoare…nu te poti baza mereu ca te aperi bine, dai un gol si aia e…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *