.
.

.

AUSILIO ŞI THOHIR OFERĂ INTERULUI O PERIOADĂ DE LINIŞTE


Piero Ausilio şi Erick Thohir pot fi criticaţi pentru multe lucruri. Primul, pentru activitatea din mercato, unde i se reproşează că nu reuşeşte să vândă la fel de bine ca alţi directori sportivi, deşi exemplul recent cu Juan Jesus ar trebui să-i facă pe detractori să-şi reconsidere părerile. Indonezianul, din cauza rezultatelor sportive dezamăgitoare din timpul mandatului său. Însă nimeni nu poate nega faptul că cei doi oficiali interişti sunt nişte diplomaţi excelenţi, care reuşesc uşor să dezamorseze situaţiile tensionate.

După câteva zile în care atmosfera din tabăra nerazzurra a fost atât de apăsătoare încât şi unii dintre fani simţeau că se sufocă, Ausilio şi Thohir au ajuns în Statele Unite, au discutat cu Mancini şi Icardi, protagoniştii negativi din ultima perioadă, şi au readus calmul la echipă. Este o perioadă de linişte de care Inter avea mare nevoie, pentru că altfel situaţia risca să degenereze şi să compromită întregul sezon.

Sigur că, deocamdată, pare să fie doar un armistiţiu. De altfel, anumite dubii rămân. Gazzetta dello Sport scrie că Mancini încă nu e convins în totalitate de promisiunile pe care le-a primit, iar faptul că nu a fost prezent la cina conducerii la New York poate fi un semnal că incertitudinea în privinţa antrenorului rămâne. În acelaşi timp, din Olanda, vin tot mai multe zvonuri că Inter l-a abordat pe Frank De Boer, liber de contract după despărţirea de Ajax, iar De Telegraaf a anunţat chiar existenţa unei oferte oficiale din partea nerazzurrilor.

Acum, nimeni se aştepta ca incendiul să fie stins complet cu primul jet de apă, iar povestea cu De Boer îmi seamănă cu o măsură de precauţie din partea clubului. În sensul că dacă în cele din urmă plecarea lui Mancini se va produce, conducerea nu vrea să fie prinsă nepregătită, pentru a nu se repeta povestea din 2011, când demisia lui Leonardo i-a obligat pe Massimo Moratti şi Marco Branca să apeleze la soluţia Gasperini, care s-a dovedit un fiasco total.

Însă, dincolo de scenariile fireşti în actualul context, este evident că intervenţia promtă a celor doi oficiali a calmat spiritele. Mancini a obţinut din partea lui Ausilio şi a lui Thohir promisiunea că vor fi rezolvate două transferuri conform solicitărilor sale şi niciun jucător important din actualul lot nu va fi vândut. De altfel, Inter a refuzat a treia ofertă făcută de Napoli pentru Icardi (50 de milioane de euro, plus 2 milioane bonus), iar modul în care Thohir a reafirmat faptul că argentinianul este netransferabil a creat o adevărată isterie pe reţele de socializare. Este suficient doar să urmăriţi hashtag-ul #sorry pe Twitter, dacă vreţi să vă convingeţi.

În acelaşi timp, s-au făcut importanţi paşi înainte în negocierile cu Lazio pentru Antonio Candreva, în schimbul căruia Inter este dispusă în cele din urmă să plătească 25 de milioane de euro, suma cerută cu insistenţă de Claudio Lotito. După cum bine remarca cineva, capriciile tehnicianului i-au costat pe nerazzurri câteva milioane în acest caz.

Clubul a ales calea compromisului şi este dispus să-i facă pe plac lui Mancini. Acum este rândul iritatului antrenor să facă ceea ce se aşteaptă de la el. Fără a forţa o prelungire a contractului care se obţine pe teren, unde fanii vor să vadă o idee de joc, un sistem clar care nu se schimbă de la un meci la altul şi fotbalişti motivaţi şi cu entuziasm. Este ceea ce îşi doreşte şi Beppe Bergomi, care semnează un editorial în ediţia de azi a GdS.

Mancio nu e singurul pentru care conducerea Interului a lăsat de la ea. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui Icardi. La plecarea spre Statele Unite, Ausilio a lăsat de înţeles că o renegociere a contractului argentinianului nu este exclusă. Dar a insistat că aceasta va avea loc doar după ce întregul circ mediatic pus în scenă de soţia-agent se va încheia. Un discurs asemănător a avut şi Thohir. “Suntem o familie, putem discuta dacă există probleme sau despre ce ne dorim să facem împreună în viitor“, a spus indonezianul. Preşedintele şi “nouarul” nerazzurrilor au avut la rândul lor un face-to-face, iar Corriere dello Sport susţine că atacantul de 23 de ani a revenit la sentimente mai bune, după ce a obţinut promisiunea unei majorări salariale care ar urma să intre în vigoare vara viitoare.

Totuşi, nimic din ceea ce s-a stabilit nu este bătut în cuie. Mai ales că Aurelio De Laurentiis nu renunţă la ideea de a-l aduce pe Icardi pe San Paolo. Dinamica din mercato oferă mereu răsturnări spectaculoase de situaţie (iar diferenţa dintre Inter de ieri şi Inter de azi o confirmă), astfel că trebuie să luăm acest armistiţiu cu rezerve. În plus, aşa cum excelent scrie Daniele Mari în editorialul de pe FCInter1908.it, Icardi va avea de rezolvat şi problema cu suporterii.

 

“Hai fatto il Milito, caro Mauro. Ma non nel senso che hai regalato ai tuoi tifosi quattro gol nelle tre finali che hanno consegnato l’Inter all’Olimpo, guadagnandoti il diritto di chiedere qualsiasi cosa. Hai fatto il Milito nel senso peggiore del termine. Stessa richiesta (aumento di ingaggio), stesse modalità sbagliate. Ma tu non sei Milito, Mauro. E forse non lo sarai mai. Il tifoso sa perdonare (basteranno i consueti gol a raffica) ma difficilmente dimentica”

 

Rămâne o vară fierbinte pentru Inter şi fanii săi, dar de ieri seară se simte şi o uşoară adiere.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *