.
.

.

AVENTURA LUI PIOLI LA INTER S-A ÎNCHEIAT. ŞI CRED CĂ SCHICK AR FI UN TRANSFER BUN


Nu mai este niciun dubiu. Aventura lui Stefano Pioli la Inter s-a terminat. Că finalul ei va fi după meciul cu Napoli sau la sfârşitul sezonului e doar o chestiune de nuanţă. Dar putem spune deja că parmegianul de 51 de ani nu mai este antrenorul nerazzurrilor.

În condiţiile în care atât Gazzetta dello Sport, cât şi Corriere dello Sport scriu azi că Pioli şi-a prezentat demisia după înfrângerea de sâmbătă cu Fiorentina, este evident că avem de-a face cu mai mult decât un zvon. Descurajat şi simţind probabil că a pierdut sprijinul unui vestiar care iniţial l-a primit cu braţele deschise (bine, istoria recentă ne-a învăţat că asta nu înseamnă mare lucru), tehnicianul a luat toată responsabilitatea asupra lui şi a informat conducerea că este dispus să se dea la o parte. Despre partea de vină a lui Pioli am discutat deja, nu are rost să mai revenim. Doar că, de această dată, oficialii clubului par să nu acţioneze la cald. Iar poza în care Steven Zhang îl îmbrăţişează pe tehnician, devenită virală, este o dovadă în acest sens.

În plus, aceleaşi surse amintite mai sus susţin că Piero Ausilio i-ar fi băgat în şedinţă pe jucători imediat după finalul partidei de pe Artemio Franchi. Pe un ton destul de dur şi fără să fi făcut economie de cuvinte grele. Vorbele i s-ar fi auzit destul de clar din afara vestiarului şi, dacă e adevărat ce se scrie, putem spune că asistăm la un prim pas în direcţia corectă. Totuşi, posibilitatea ca Pioli să nu termine sezonul pe bancă nu trebuie exclusă, mai ales în cazul unui rezultat şi al unei prestaţii în nota ultimei perioade cu Napoli.

În acest context, firesc, speculaţiile sunt la ele acasă. Evident, numele lui Antonio Conte şi Diego Simeone refuză să se lase date deoparte. Cei doi reprezintă principalele obiective ale conducerii, dispusă să le ofere sume ameţitoare şi puteri absolute pentru a-i convinge să accepte să vină la Milano. Acelaşi discurs din ultimele luni, care, ca de obicei, capătă mai multă expunere în momentele dificile. Ca să nu pară până la capăt o ciorbă reîncălzită, se mai adaugă din când în când câte un incredient. De această dată, avem un fel de ultimatum pe care Inter îl dă lui Conte şi Simeone. Oferta faraonică este pe masă, dar un răspuns clar trebuie să vină în cel mult trei săptămâni. Logic, pentru că în punctul culminant al sezonului, când ar trebui să se concentreze pe realizarea dublei campionat-cupă în Anglia, respectiv câştigarea Ligii Campionilor, băieţii ăia doi vor lăsa totul deoparte pentru a analiza propunerea unei echipe care, probabil, nu va fi în Europa în stagiunea următoare.

Şi, ca de obicei, totul se încheie cu un compromis. În acest caz, Luciano Spalletti, varianta tot mai probabilă pe zi ce trece. Pentru că nu am învăţat nimic din ultimii ani.

4

Dacă tot a venit vorba de repetat greşeli…

Ar fi păcat ca Inter să nu profite de relaţiile bune pe care le are cu Sampdoria în ultima perioadă şi să-l piardă pe Patrik Schick. Mai ales că există posibilitatea ca cehul să fie lăsat încă un an la Genova, pentru a continua să progreseze.

Ieri, atacantul de 21 de ani a marcat golul ăsta…

 

A devenit, astfel, cel mai tânăr jucător din Serie A care înscrie de cel puţin 10 ori în acest sezon. Asta în condiţiile în care nu este titular indiscutabil. O astfel de promisiune nu are cum să fie o investiţie greşită. Un fotbalist care cunoaşte deja campionatul şi care are un potenţial uriaş de creştere. Într-un fel, o situaţie asemănătoare cu cea a lui Icardi, transferat tot de la Sampdoria, după primul său sezon de A. În care a marcat tot 10 goluri.

Poate vă întrebaţi despre ce greşeli vorbesc. Mă gândesc la Dybala, pe care Inter l-a avut în mână, dar la care a renunţat. Argentinianul a ajuns apoi la Palermo, iar când s-a încercat aducerea lui la Milano… Oh, well! Ştiţi ce s-a întâmplat.
2 thoughts on “AVENTURA LUI PIOLI LA INTER S-A ÎNCHEIAT. ŞI CRED CĂ SCHICK AR FI UN TRANSFER BUN

 1. Vio

  Sa dispară kondogbia nagatomo brozovic
  D ambrosiosa vină cholo si sa dea militaria jos din pod si poate așa vom vedea interu de altădată!!

  Reply
 2. tutti66

  Si eu zic ca Schick ar fi o treaba excelenta,dar nu lasat inca in an la Samp ci eventual Barbosa imprumutat.
  Banega,Brozovici,Kondogbia,Joao Mario jucatori supraevaluati,eu sper sa plece toti pentru ca nu-I vad de Inter pe nici unul,asa cum nu l-am vazut nici pe Kovacici de luat in seama si vad ca a dat 3 goluri in 2 ani la Real
  Iar PANARAMELE din aparare sunt No comment.
  Sunt curios ce aduce cantonamentul de o saptamana,daca jucatorii vor intelege ceva,daca pot sa aiba o alta abordare a unui meci.Sincer nu cred.
  Pot numara pe degetele de la o mana jucatorii demni de a purta tricoul lui Inter.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *