.
.

.

“BUONA LA PRIMA”. 5 LUCRURI DUPĂ VICTORIA CU CELTIC


Era de Boer la Inter a început cu o victorie în faţa lui Celtic, scor 2-0, la capătul unui meci în care s-au văzut deja schimbări importante faţă de precedentele amicale disputate în această vară. Atât din punct de vedere al jocului, cât şi, mai ales, al atitudinii. Cu siguranţă, la asta au contribuit atmosfera mai relaxată din cadrul lotului şi faptul că, în ultima săptămână, toată lumea s-a concentrat pe ceea ce are de făcut pe teren şi nu pe lupta pentru putere dintre antrenor şi conducere.

Sigur că, ţinând cont de nivelul adversarului şi de lipsa de miză a jocului, orice concluzie care ar putea fi trasă trebuie luată cu foarte mari rezerve. Sunt convins că Inter va avea un meci mult mai greu împotriva lui Chievo, peste o săptămână. În acelaşi timp, aşteptăm începutul noii ediţii de Serie A dacă nu mai optimişti, măcar mai relaxaţi. Aşadar, fără încrâncenare, vă propun să discutăm despre câteva aspecte pe care le-am remarcat în partida cu scoţienii, insistând că acestea nu au valoare de verdicte definitive.

-În condiţiile în care Murillo e suspendat în prima etapă, la Verona, de Boer a folosit în centrul apărării tandemul Miranda-Ranocchia, pe care probabil îl vom vedea şi pe Bentegodi. Dacă mai era cineva care nu realizase încă, “Broscoiul” e prima variantă de rezervă pentru fundaşii centrali. Asta nu are cum să fie bine.

-Medel e un jucător care împarte opiniile. E chestie de gust până la urmă. Mie îmi place, de exemplu. Altora nu. Sau poate nu le place ceea ce reprezintă el. Însă chilianul e un jucător fundamental. După ce a fost schimbat la pauză, iar Inter a trecut la 4-4-2 cu Banega şi Kondogbia în centru, echipa şi-a pierdut echilibrul din prima repriză, iar Celtic a avut cea mai bună perioadă a sa. E nevoie de Medel. Sau de un jucător ca Medel. Puteam doar să discutăm dacă e suficient de bun şi dacă vrem pe cineva mai bun, dar nu dacă e nevoie de un “câine de pază”.

-Dincolo de aspectele tactice şi de moralul jucătorilor, noul antrenor trebuie să regleze din mers forma fizică a echipei. Startul fals din pregătiri şi perioada şicanelor între fostul tehnician şi oamenii de la birouri au lăsat urme în pregătire. Lucru evident şi în repriza a doua a meciului cu scoţienii, când Inter a căzut din nou din punct de vedere fizic.

-Banega şi Perisic ne pot oferi multe momente de fotbal de calitate în noul sezon. Pentru asta au, însă, nevoie şi de ajutorul lui Icardi, care pare în continuare distrat şi cu gândul în altă parte. Dar, aşa cum scriam şi mai sus, să nu considerăm asta ca fiind o concluzie definitivă.

-Mai e mult până să justifice suma plătită în schimbul său, dar Candreva şi-a început spectaculos misiunea.
One thought on ““BUONA LA PRIMA”. 5 LUCRURI DUPĂ VICTORIA CU CELTIC

 1. tutti66

  Inca sunt multe reminescente manciniene,mult indragita pasa inapoi,care nu creaza progresie ci pune in dificultate alti coechipieri;nici nu am pretentii ca in 2 saptamani sa se schimbe,dar asta-i ca la casa de toleranta care nu mai are client nu schimbi numai cearsafurile schimbi si fetele,iar noi avem de schimbat ceva fotbalisti.Candreva mi se pare 10 clase peste tot cea ce prezinta Nagatomo,D’Ambrosio la un loc.Banega la fel.
  Medel pare un tip de jucator care daca nu joaca iti lipseste iar daca joaca si distribuie mingile e criticat,dar la urma urmei e foarte util.
  Miranda pare obosit si nesigur.
  Sunt extreme de curios cum ne vom prezenta la Chievo,cum vom juca,ce idei are Frank,ce rezultate vom avea in campionat.Mancini a parut obosit suparat sictirit calea justa fiind plecarea,sper ca Frank aduce ceva sange proaspat si motivatie.Inca nu am fost asa curios inaintea inceperii unui campionat.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *