.
.

.

CATALOGUL CU NOTE AL SEZONULUI


Păstrăm şi în acest an tradiţia şi, la final de sezon, îi scoatem la tablă pe băieţii care ne-au reprezentat pentru a-i nota. Ca de obicei, o sarcină dificilă şi cu o evidentă doză de subiectivism din partea “profesorului”. Precizând că i-am luat în calcul doar pe jucătorii care au bifat cel puţin 10 apariţii, vă invit, la fel ca de fiecare dată, să mă contraziceţi în comentarii. Să începem, deci.

LEGENDELE

În acest an, Javier Zanetti (13 meciuri), Esteban Cambiasso (33 de meciuri, 4 goluri), Walter Samuel (15 meciuri, 2 goluri) şi Diego Milito (18 meciuri, 2 goluri) reprezintă excepţiile. Ei oricum nu mai erau de mult timp doar simpli jucători, însă, odată cu finalul sezonului, au intrat definitiv în categoria legendelor. Astfel că nu vor fi judecaţi din prisma evoluţiilor lor din ultimele luni (deşi cu greu se poate spune că au dezamăgit), ci vor primii cu toţii câte un mare 10+ pentru ceea ce au însemnat şi vor continua să însemne în istoria acestui club. Ne despărţim de nişte adevăraţi campioni şi de nişte oameni excepţionali. Nota maximă pe care le-o acord nu este un favor, este ceea ce merită.

JUCĂTORII

Rodrigo Palacio (39 de meciuri, 19 goluri) – 8,5

Pentru al doilea an la rând, Palacio este golgheterul Interului. Dar cifrele sale foarte bune nu spun întreaga poveste. Atacantul argentinian a făcut o muncă de Sisif, în special în prima parte a sezonului, când s-a găsit de atâtea ori izolat în atac, din cauza tacticii mult prea prudente a lui Walter Mazzarri. Dacă nu ar fi fost suspendarea din ultima etapă, ar fi bifat toate meciurile din campionat. Chiar şi aşa, a fost cel mai folosit dintre nerazzurri în stagiunea care tocmai s-a încheiat. Poate şi cel mai folositor.

Mateo Kovacic (35 de meciuri) – 7,5

Ok, accept că, probabil, faptul că tânărul mijlocaş croat este febleţea mea m-a influenţat în acordarea notei. Sau poate a contat ultima impresie, pentru că Mateo a încheiat sezonul în forţă. Kovacic a avut o primă parte a sezonului extrem de dificilă. A început accidentat, apoi şi-a făcut cu greu loc printre titulari şi nu a convins de fiecare dată. Însă nu a fost doar vina lui. Atunci când a fost folosit constant şi pe un post pe care şi-a putut pune în evidenţă calităţile indiscutabile, chiar şi Inter a arătat mai bine. Iar cele două assisturi din meciul cu Lazio… Puţine lucruri au fost mai frumoase în acest sezon cenuşiu. Şi o statistică interesantă: potrivit celor de la WhoScored, Inter a fost echipa cu cele mai multe driblinguri în Serie A. Un lucru de care geniul croat este responsabil în mare parte, alături de Alvarez şi Guarin.

Rolando (29 de meciuri, 4 goluri) – 7,5

Revelaţia indiscutabilă a sezonului. Privit cu neîncredere la început, mai ales după experienţa nereuşită de la Napoli, fundaşul portughez a reuşit treptat să se impună ca un titular cert şi a fost unul dintre cei mai buni şi mai constanţi nerazzurri. Nu întâmplător, a prins lotul lărgit al Portugaliei pentru Cupa Mondială. Din păcate pentru el, nu şi pe cel definitiv, deşi poate ar fi meritat să meargă în Brazilia. Un adevărat joker defensiv, Rolando a arătat că poate deveni un jucător important. Acum depinde de conducerea clubului să rezolve transferul său definitiv de la Porto.

Samir Handanovic (37 de meciuri) – 7

Anul trecut i-am dat cea mai mare notă. Şi asta în condiţiile în care Inter a terminat cu golaveraj negativ. Acum, slovenul rămâne printre remarcaţi şi reprezintă o certitudine pentru această echipă, însă nivelul său nu a mai fost acelaşi din sezonul precedent. Finalul de campionat l-a salvat şi i-a mărit nota, dar nerazzurri au pierdut puncte importante şi din cauza lui.

Andrea Ranocchia (26 de meciuri, 2 goluri) – 7

Din iarna lui 2011, atunci când a venit la Inter, tot aşteptăm consacrarea sa definitivă. Acest sezon a fost, într-un fel, imaginea carierei sale, alternând prestaţiile reuşite cu cele dezastruoase. A început ca titular şi în forţă, a continuat cu câteva evoluţii slabe, în urma cărora şi-a pierdut locul în echipă, pentru a încheia solid şi convocat în lotul lărgit al Italiei pentru Cupa Mondială. Ausilio a lăsat de înţeles că prelungirea contractului său este o formalitate şi l-a responsabilizat, spunând că poate fi următorul căpitan al nerazzurrilor. Poate este ceea ce îi trebuia pentru a deveni în sfârşit fundaşul pe care ni-l dorim.

Mauro Icardi (23 de meciuri, 9 goluri) – 7

Între discuţii despre Wanda Nara şi accidentări care l-au ţinut departe de gazon o bună parte a sezonului, aproape că nu s-a vorbit despre faptul că Mauro Icardi a făcut un campionat mai mult decât decent. A început cum ştie el mai bine, adică printr-un gol marcat în poarta lui Juventus, şi a încheiat anul în forţă, impunându-se ca un titular indiscutabil. Alături de Kovacic, ar trebui să fie viitorul acestei echipe. Să sperăm că şi conducerea gândeşte la fel.

Jonathan (32 de meciuri, 5 goluri) – 6,5

Ştiu că şi nota “Divinului” va da naştere la multe discuţii. Dar nimeni nu poate nega faptul că brazilianul şi-a depăşit nivelul (care nu este foarte ridicat, într-adevăr) şi a făcut mai mult decât s-ar fi aşteptat oricare dintre noi. A ştiut să profite de pe urma sistemului folosit de Mazzarri şi a ajuns de multe ori în situaţia de a marca sau de a oferi pase decisive. Aşa se face că Jonathan a încheiat sezonul cu cifre demne de un jucător important. Chiar dacă el nu este deloc astfel.

Yuto Nagatomo (36 de meciuri, 5 goluri) – 6,5

Cred că aş putea da copy-paste la ceea ce am scris în explicaţia notei lui Jonathan. Jucător mediu, capacitate mare de efort, potrivit sistemului, dar cifre bune spre foarte bune. Poate singura diferenţă e că, într-o echipă cu adevărat puternică, japonezul ar avea mai multe şanse să joace.

Juan Jesus (29 de meciuri) – 6,5

Alături de Kovacic şi Icardi, face parte din categoria jucătorilor de viitor. În acest an, fundaşul brazilian a fost un titular cert, până când o accidentare a pus capăt prematur sezonului său, iar evoluţiile sale au fost în general bune. Sigur, încă mai are nevoie să crească din punct de vedere tactic şi să devină mai ordonat în joc, însă calităţile sunt acolo şi oricine le poate vedea.

Hernanes (14 meciuri, 2 goluri) – 6,5

Prima lovitură de mercato a lui Thohir. Transferul brazilianului a aprins imaginaţia fanilor şi a întărit mijlocul nerazzurrilor, o problemă veche de câţiva ani. Chiar dacă nu a avut un impact atât de mare cum ar fi sperat unii, sosirea brazilianului este un plus, iar evoluţiile sale nu au dezamăgit. Însă, cu siguranţă, toată lumea aşteaptă mai multe de la el în viitorul sezon.

Hugo Campagnaro (23 de meciuri) – 6

Argentinianul a fost surpriza plăcută a începutului de sezon. Evoluţiile sale sigure l-au transformat într-un lider al defensivei nerazzurre, dar seria sa pozitivă a fost întreruptă din cauza unor probleme medicale, iar după revenire nu a mai fost acelaşi. În cazul în care va continua la Inter, nu poate reprezenta mai mult de o variantă de rezervă, mai ales după transferul lui Vidic.

Ricky Alvarez (31 de meciuri, 4 goluri) – 6

A avut un debut de sezon fulminant. Cifre excelente, prestaţii încântătoare pe alocuri, nimic din ceea ce văzusem în anii precedenţi. Din păcate, nu a reuşit să continue la fel şi a încheiat campionatul ca rezervă (şi pe fondul exploziei lui Kovacic), în timp ce dubiile fanilor în privinţa sa au revenit şi par legitime.

Saphir Taider (26 de meciuri, 2 goluri) – 6

Pentru mine personal, rămâne o necunoscută. A început ca titular, alternând evoluţiile bune cu cele mai puţin reuşite, apoi a dispărut brusc din peisaj. Senzaţia este că ceva material există acolo, dar fie antrenorul nu reuşeşte să-l pună în valoare, fie e genul delăsător, care nu va confirma niciodată. Poate stagiunea viitoare ne va oferi mai multe răspunsuri din acest punct de vedere.

Fredy Guarin (35 de meciuri, 5 goluri) – 5,5

Potenţial uriaş, creier de bibilică. Gafa din meciul cu Livorno şi numeroasele momente în care dispare efectiv din joc sau evoluează într-o lehamite demnă de cauze mai bune îl fac un jucător de care Inter se poate debarasa fără ca fanii să-l regrete. Evident, dacă nu e cazul unui schimb de neînţeles, aşa cum era să se întâmple în ianuarie.

Ruben Botta (11 meciuri) – 5,5

Omul ultimelor zece minute. Doar în cazuri excepţionale a jucat mai mult. A lăsat să se vadă câteva lucruri interesante şi, dacă ar fi avut mai multe şanse, probabil că ar oferit mai mult.

Zdravko Kuzmanovic (16 meciuri) – 5

Un jucător mediocru şi atât. Ia notă de trecere doar pentru că mi-am amintit că a intrat pe parcurs în Derbyul din tur şi a avut o evoluţie decentă şi pentru prestaţia din victoria cu 2-1 de pe terenul Fiorentinei. În orice caz, prea puţin.

Danilo D’Ambrosio (11 meciuri) – 5

Adus în ianuarie pentru a întări flancurile, după tratative ce păreau interminabile, nu a reuşit să confirme. Faptul că nu s-a impus nici măcar în faţa lui Jonathan spune multe.

ANTRENORUL

Walter Mazzarri – 6

A îndeplinit obiectivul de a readuce Interul în Europa, însă a făcut-o chinuit, neconvingător şi fără stil. Practic, nu a făcut nimic în plus faţă de aşteptările de la începutul sezonului. În plus, prestaţiile sale în faţa microfoanelor au fost în majoritatea cazurilor absolut jenante. Un antrenor mediocru, un om lipsit de carismă şi un plângăcios isteric. Dacă Inter îşi doreşte mai mult, nu poate continua cu el.

CONDUCEREA

Aici e ceva mai dificil, pentru că nerazzurri au avut practic două conduceri în acest sezon. Nici una nu a convins, deşi, odată cu preluarea clubului de către Thohir, multe lucruri s-au schimbat în bine, mai ales din punct de vedere al imaginii. Din acest motiv, mă abţin de la notare, aşteptând însă cu o curiozitate firească să văd ce se va întâmpla în viitorul sezon.
22 thoughts on “CATALOGUL CU NOTE AL SEZONULUI

 1. WooZie

  “Un adevărat joker defensiv, Rolando că poate deveni un jucător important”

  Ceva nu suna bine aici

  Am scris asta doar pentru vroiam sa las un coment pe noul blog 😀

  Reply
   1. WooZie

    Daca ai stii de cand asteptam :))))

    Cat despre notele jucatorilor o sa va fac capul calendar mai spre seara cand o sa am timp si “inspiratie” :))

    Reply
   1. WooZie

    Ms mult 😉

    Dar te avertizez, daca vrei sa corectezi fiecare greseala pe care o scriu o sa ramai fara butoane la tastatura :))

    Reply
 2. WooZie

  Apropo, un sfat daca e voie:

  Poza jucatorului sa fie sub numele lui fiindca e un pic confuz pentru un necunoscator.

  De exemplu citeam paragraful despre Rannochia si era poza lui Icardi fix sub. A trebuit sa dau scroll mai jos sa vad ca urmeaza numele lui Icardi.

  Doar o idee 😉

  Reply
 3. wtf

  Jonathan – 5

  Nici daca marca de 10 x nu primea nota mai mare de la mn. .

  Doamne.cat de mult ma enervau/minunau discutiile cum ca l.ar putea convoca Prandelli …

  Reply
 4. Catalin C.

  Cred ca un 5,5 pentru pentru samurai si mar ar fi fost suficient. Ar fi frumos ca imagnea de fundal sa o schimbi macar bilunar.

  Reply
 5. wtf

  nu am chiar cea mai libera dupa.amiaza . asa ca scuze anticipat pt. mesajele din 30 in 30 de minute 🙂

  +

  imi place noul format asa de mult ca nu ma pot abtine sa nu dau note 🙂

  Ranocchia – 6

  Eterna speranta . “Ranocchia capitan”. Suna aproape la fel de rau ca Nagatomo (nota 6) capitan !

  Reply
 6. wtf

  Kovacic – 7.5

  Abia astept sa il vad la mondial. Sunt fascinat de el si convins ca pe langa tricoul cu nr. 10 merita si banderola din vara …

  Reply
 7. wtf

  Guarin – 6
  Alvarez – 6
  Cat timp a trecut de cand sunt la INTER? Eu nu mai am rabdare . Pe lista de transferuri cu ei …

  Handanovic – 7.5
  Este greu sa ramai motivat intr.o echipa cu atatia jucatori amatori …

  Hernanes – 7

  Juan Jesus – 6.5 / 7 . dar constant 🙂

  D’Ambrosio – 5

  Kuzmanovic – 5

  Taider – 5.5

  Botta – 5.5

  Zanetti. Cambiasso. Samuel. Militto – 10. Grazie!

  CONDUCEREA …
  Dupa cateva bile albe. o bila neagra pentru decizia de a.l pastra pe Mazzarri antrenor . O sa ma pronunt dupa perioada de mercato din vara …

  Reply
 8. Deki

  Zanetti,Cambiasso,Milito,Samuel – 10

  Tot respectul si admiratia pentru acesti 4 mari campioni,niciodata nu vor fi uitati 🙂

  Palacio – 8 Gladiatorul Interului,jucatorul care s-a luptat cu toata lumea,multe meciuri izolat si totusi termina sezonul printre primii marcatori ai campionatului.

  Rolando – 7 Surpriza placuta a sezonului,il vedeam sa fie penultima rezerva,doar Andreolli sa fie dupa el. In sezonul viitor nu voi avea emotii stiind ca il am pe Rolando pe banca de rezerve 🙂

  Icardi – 7 Accidentat,rezerva,15-20 de minute,o repriza,titular, jucator foarte important – traseul lui Maurito. In sezonul viitor astept 20 de goluri.

  Handanovic – 6.5 Inceput slab,multe puncte pierdute pe greseli mari,dar si-a revenit in ultimele 5-6 etape. Cu Bardi din sezonul viitor vom avea o concurenta frumoasa pentru postul de titular.

  Kovacic – 6.5 La fel ca si in cazul lui Icardi,accidentat,rezerva,putine minute prinse in turul campionatului,cand a intrat nu a facut-o prea bine,dar in ultimele etape a explodat. Asteptam sa o bage si in ate in sezonul viitor.

  Juan Jesus – 6 Talentat,luptator,dar sezonul asta a fost unul sters pentru el.

  Nagatomo – 6 Nimeni nu-i poate reprosa ca nu isi doreste,probabil are cei mai multi km alergati sezonul asta,dar centrarile frate,faza defensiva – praf!

  Hernanes – 6 S-a schimbat ceva in jocul Interului odata cu venirea lui,dar de la el am pretentii mai mari,sper sa demonstreze in sezonul viitor ca e printre cei mai buni mijlocasi din Italia.

  Ranocchia – 6 Inceput dezastruos,si-a revenit in ultimele etape,eu tot am incredere ca o sa reuseasca sa fie fundasul de care are nevoie Inter si nationala Italiei.

  Campagnaro – 5.5 Inceput in forta,ne-a uimit pe toti,dupa care a venit acea accidentare si acel jucator de care nu mai avea Napoli nevoie.

  Alvarez – 5.5 Fabuloase primele 10-12 etape,incet,incet s-a taiat,finalul de sezon a fost ca intregul sezon trecut. E un chin sa faca ceva cu piciorul drept.

  Guarin – 5.5 Un talent,dar in aceeasi masura cretin,cred ca ar fi mai bine ca din sezonul viitor sa strangem mana.

  Jonathan – 5 Brazilian doar in buletin,imi mentin parerea ca e cel mai slab brazilian pe care l-am vazut jucand in campionatele puternice. Cateva pase si 2-3 goluri nu sterg cu buretele zeci de meciuri dezastruoase.

  Taider – 5 Asta a jucat doar cu Sassuolo,in rest nu imi aduc aminte sa fi facut ceva pentru echipa asta.

  Botta – 5 Omu’ n-are nici o vina,are 90 de minute stranse in 9 meciuri. Mi se pare talentat,tehnica foarte buna,dar si foarte firav.

  D’Ambrosio – 4 Credeam ca mai rau decat Jonathan nu poate fi,m-am inselat,asta nu stie ce e aia centrare,e bun doar sa te antrenezi cu el,sa-l ai la numar la antrenament.

  Kuzmanovic – 3 Pentru un asemenea jucator cuvintele jignitoare sunt de fapt laude,daca il pui pe asta si pe Schelotto sa faca o intrecere pe 100 de metri,te duci acasa,mananci,bei,f*ti,te culci,si cand te trezesti te duci la stadion si sunt la 25 de metri de sosire.

  Mazzarri – 3 Locul 5,adica peste Torino si Parma,asta este marea realizare a lui Mazzarri. Schimbari cretine,acelasi sistem tot sezonul,uitarea lui Zanetti pe banca in derby,batjocorirea lui Kovacic si Botta,fortarea lui Jonathan meci de meci titular,mestecarea sticlei pe banca de rezerve,declaratiile penibile de dupa fiecare esec,n-am cum sa-i dau mai mult de nota 3. Sezonul viitor va fi tot ca acesta daca ramane in continuare antrenorul Interului.

  Reply
 9. Sorinexe

  Ionut, note cam mari.
  Am terminat la peste 40 de puncte de Juventus, ceea ce e enorm.
  Lot mediocru + antrenor mediocru + conducere mediocra = inca un sezon mediocru.

  Totusi, din iarna se vede oarece reviliment, din pacate mult prea lent pentru gustul meu. Dar asta e, macar se misca ceva…

  Despre note, subscriu parerii lui Deki.
  Nu se poate sa ii dai lui Kovacic 7.5 doar pentru 2 – 3 meciuri bune pe final de sezon.
  Ranocchia chiar daca si-a revenit pe final 3/4 din sezon a fost gaura neagra a apararii.
  Jonathan este fundas de Dinamo nu de Inter.
  Guarin si Alvarez degeaba au talent daca le lipsesc ambitia si daruirea.

  Marele meu of este insa ca vom ramane cu clovnul ala pe banca si sezonul viitor.
  Cu cateva transferuri bune, poate ca va prinde CL, in Italia campionatul fiind pe o panta descendeta din punct de vedere valoric… Dar la campionat nu prea imi fac sperante ca vom trage.

  Reply
 10. seby

  Note io :

  HANDANOVIC – 6
  CARIZZO – 4
  JUAN – 6
  ANDREOLLI – 6
  ROLANDO – 7.5
  RANOCCHIA – 6
  CAMPAGNARO – 5.5
  NAGATOMO – 6
  JONATHAN – 5.5
  D’AMBROSIO – 5
  KUZMANOVIC – 4
  TAIDER – 5
  KOVACIC – 6
  ALVAREZ – 5.5
  GUARIN – 4
  HERNANES – 6
  BOTTA – 5
  ICARDI – 6
  PALACIO – 8

  MAZZARRI – 5

  Observati prapastia dintre Palacio, Rolando si restul? si eu! singurii jucatori constant buni sezonul asta de rahat.

  Reply
  1. Deki

   Cum adica “sezon de rahat” ??? Pai Mazzarri doar ce a declarat ca e foarte multumit si ca e un sezon pozitiv.

   Reply
   1. seby

    Man, fara suparare, eu, in cazul subiectului Mazzarri nu mai pot discuta obiectiv cu multi dintre voi, dealtfel baieti de seama 🙂 . Nivelul de lamentare al ambelor tabere este peste nivelul meu de toleranta. Pe el nu-l mai urmaresc, pe voi da insa trag de mine sa nu intru in conflict uneori pt ca sunt chestii unde se exagereaza deloc subtil si se ajunge de sa face poc de atata ura si vehementa. Uite, pe Mirifiqu nu-l mai vad nici pe facebook, cred ca e prima victima, n-as zice ca sunt surprins 😛

    Am mai scris si pe facebook despre multumirea asta A TUTUROR DIN CLUB, nu numai a lui WM, de loc si calificarea in EL. Ranjesc cu totii satisfacuti si ne spun ca ce sezon bun au reusit. Hranirea cu cacao n-a fost niciodata mai raspandita la club. Deci suntem un club cu ambitii ambigue momentan.

    Reply
 11. tutti66

  Pe Milito oricat l-am iubi,baiatu a cam iesit din forma de la supercupa europei pierduta cu Atletico cand a ratat si un penalty.
  Alvarez,Guarin,Kuzmanovici,merita nota 4,cu indulgenta,
  Palacio nota 10
  Rossi are 16 goluri din care 6 din penalty,Rodrigo 17, zero penalty.Fotbalist exceptional caracter deosebit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *