.
.

.

CELE MAI FRUMOASE 10 GOLURI MARCATE DE INTER ÎN 2016


Nu a fost deloc un an plin de bucurii pentru interişti. Ba din contră. Au existat, însă, şi momente frumoase. Chiar dacă puţine şi de scurtă durată. Cele două victorii cu Juventus, de exemplu. Sau execuţiile frumoase, fie că vorbim despre un dribling, o pasă sau un gol. Poate că din cauza dezamăgirilor mari de care am tot avut parte, suntem tentaţi să uităm de ele. Şi ar fi păcat, totuşi. Pentru că sunt ale noastre, iar atunci când am avut parte de ele le-am savurat şi ne-am bucurat.

Mai jos, am ales cele mai frumoase zece goluri marcate de Inter în 2016, indiferent că acestea au fost reuşite în jocuri oficiale sau în partide amicale. Uitaţi-vă la ele, amintiţi-vă cum aţi reacţionat atunci când le-aţi văzut prima oară şi apoi votaţi-le pe cele trei care v-au plăcut cel mai mult. Şi să sperăm că 2017 ne va oferi mai multe momente de bucurie.

La mulţi ani, interişti!

1) Jovetic vs. Napoli – După cum remarcă şi comentatorul, nu s-a văzut aproape deloc tot meciul, apoi, cu un sfert de oră înainte de final, “a scos iepurele din joben”. O execuţie splendidă, de fotbalist adevărat. Inter avea să câştige cu 2-0 pe San Paolo, în sferturile Cupei Italiei, celălalt gol fiind marcat de un alt etern neînţeles, Ljajic.

 

2) Jovetic vs. Real Salt Lake – Sigur, doar un amical dintr-un turneu fără un scop precis şi împotriva unui adversar de valoare îndoielnică. Dar nu oricine poate înscrie astfel golul victoriei în minutul 90.

 

3) Candreva vs. Celtic Glasgow – Aşteptat mult timp de Inter şi fanii săi, Candreva şi-a făcut o intrare spectaculoasă în lumea nerazurra. La primul său meci după transferul de la Lazio, internaţionalul italian a închis tabela în amicalul cu Celtic printr-un “cucchiaio” de toată frumuseţea.

 

4) Perisic vs. Bologna – Rămânem în “zona Candreva”, pentru că el e cel care i-a aşezat mingea lui Perisic la voleul prin care croatul a egalat în meciul de pe teren propriu cu Bologna. Una dintre partidele frustrante ale scurtului mandat avut de Frank de Boer pe Meazza.

 

5) Candreva vs. Southampton – Cred că putem deja să concluzionăm că acesta a fost un transfer reuşit. Într-o grupă de Europa League în care Inter s-a prezentat lamentabil, Candreva a adus primele puncte ale nerazzurrilor cu un şut fulgerător şi imparabil la vinclu.

 

6) Eder vs. Atalanta – Aici avem una dintre marile păcăleli ale Interului în istoria recentă. Dar golul reuşit la Bergamo de atacantul adus cu surle şi trâmbiţe de la Sampdoria este de o calitate indiscutabilă. Chiar dacă, la fel ca autorul său, s-a dovedit în cele din urmă inutil.

 

7) Icardi vs. Torino – Unul dintre cele mai bune meciuri făcute de Inter în 2016 a fost decis de o execuţie senzaţională, demnă de marii atacanţi ai lumii. Categorie din care, la doar 23 de ani, “nouarul” nerazzurrilor deja face parte.

 

8) Candreva vs. AC Milan – Primul Derby della Madonnina din carieră, primul gol. Şi deloc unul banal. Cel mai scurt drum spre inima fanilor.

 

9) Icardi vs. Fiorentina – A fost genul de gol pe care nu l-ai fi aşteptat din partea lui Icardi. Sigur că apărarea toscană a fost complice, dar această fază nu face decât să confirme progresele în joc ale argentinianului, care îşi adaugă în arsenal noi arme şi, într-o zi bună, este devastator şi aproape imposibil de oprit.

 

10) Banega vs. Lazio – O dezamăgire a acestei prime jumătăţi de sezon, dar golul din ultimul meci al anului oferă motive de optimism pentru 2017. Un lucru valabil şi pentru Inter, care a încheiat 2016 cu trei victorii la rând în campionat, fără a primi gol.

 

Şi, evident, sondajul. Spor la votat!
8 thoughts on “CELE MAI FRUMOASE 10 GOLURI MARCATE DE INTER ÎN 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *