.
.

.

CHIEVO – INTER 2-1. CRONICA MECIULUI


Inter încheie un alt sezon dezamăgitor cu o înfrângere în faţa unei echipe care a luptat pentru evitarea retrogradării până în penultima etapă şi obţine doar o victorie în ultimele patru jocuri. Dar Mazzarri are tupeul nesimţit care îl caracterizează să vină în faţa microfoanelor şi să ne spună că bilanţul primului său an pe banca nerazzurrilor este unul pozitiv.

Într-un fel, înfrângerea cu Chievo este imaginea întregii stagiuni. Puncte pierdute uşor în faţa unei echipe mici, joc în cel mai bun caz mediocru, incapacitate de a păstra un rezultat favorabil. În acest retur, Inter nu a învins nici una dintre cele trei echipe care au retrogradat şi a obţinut un singur succes în meciurile cu ultimele cinci clasate. Şi aceea trasă de păr, pe teren propriu cu Sassuolo.

Sigur, eşecul de la Verona putea fi evitat, dacă înlocuitorul lui Handanovic, Carrizo, nu ar fi greşit la ambele goluri marcate de Obinna, dar asta nu ar fi salvat imaginea de ansamblu lăsată de Inter pe Bentegodi. La fel de adevărat este şi faptul că partida a fost mai mult una amicală, între două echipe care nu mai aveau pentru ce să joace. Tocmai din acest motiv era totuşi de aşteptat şi de dorit ca nerazzurri să ofere o altfel de prestaţie. Nu s-ar fi schimbat mare lucru atunci când s-ar fi tras linie şi s-ar fi făcut analiza sezonului, dar am fi putut măcar să rămânem cu o ultimă imagine mai bună.

În plus, cei patru argentinieni, ultimii supravieţuitori din echipa care acum doar patru ani reuşea cel mai bun sezon din istoria clubului, ar fi meritat un altfel de final al aventurii în nerazzurro. Zanetti, Cambiasso, Milito şi Samuel s-au despărţit oficial de Inter şi, din păcate, nu au făcut-o ca nişte învingători, aşa cum au fost în carierele lor incredibile.

Image and video hosting by TinyPic

Vom avea timp să analizăm întregul sezon începând de mâine. Dar, la o primă strigare, concluzia este că, fără cupe europene, fără accidentări importante, cu un mercato mai decent decât în anii precedenţi, Inter a făcut cu fix 6 puncte mai mult decât în stagiunea trecută, care a fost un eşec din toate punctele de vedere. Da, obiectivul de a reveni în Europa a fost îndeplinit, dar senzaţia care rămâne este că oricum nu putea fi mai rău decât în 2013. Oricât ar încerca Mazzarri să ne convingă de faptul că ceea ce “a realizat” este o performanţă.

Se încheie un sezon dificil şi care a adus multe schimbări importante. Nu doar la nivelul lotului, ci al întregului club. Abia acum s-a produs cu adevărat o revoluţie. Trecutul rămâne definitiv în urmă şi devine legendă, iar de acum privim doar în viitor. Unul care nu oferă foarte multe motive de optimism în acest moment, dar nu este încă târziu pentru ca lucrurile să se schimbe.

Mulţumim eroilor care ne-au oferit atâtea seri minunate şi aşteptăm naşterea altora, care să le ia locul. Forza INTER!

Chievo – INTER 2-1 (Obinna 73, 90 / Andreolli 41)

Inter: Carrizo – Zanetti, Campagnaro (Ranocchia 46), Andreolli, D’Ambrosio – Cambiasso, Taider, Kovacic (Guarin 82), Alvarez – Botta (Bonazzoli 85), Milito

Chievo: Squizzi – Bernardini, Dainelli (10 Obinna 73), Lazarevic, Radovanovic, Bentivoglio, Frey, Rubin, Paloschi, Hetemaj (Calello 86), Drame

CIFRELE MECIULUI (via whoscored.com)

Posesie %: 42 – 58

Pase reuşite %: 87 – 89

Dueluri aeriene câştigate %: 45 – 55

Şuturi la/pe poartă: 13/4 – 14/3

Driblinguri reuşite: 8 – 10

Tacklinguri: 12 – 10

Cornere: 7 – 3

Faulturi: 16 – 14

Offside: 1 – 2

Sursa foto: inter.it
7 thoughts on “CHIEVO – INTER 2-1. CRONICA MECIULUI

  1. WooZie

   Daca tu esti primul comment pe blogul nou eu vreau sa fiu ultimul comment pe blogul vechi. Ce mama dracului da eu sa nu fiu “primul” la ceva? :))

   Reply
   1. Deki

    Moaa,ce misto e acum,e cu replay. Inainte puteam sa il injur pe Ion si sa zic ca l-am injurat pe altul :))))))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *