.
.

.

CIAO WALTER! SAMUEL A SEMNAT CU FC BASEL


În urmă cu câteva zile, preşedintele Sampdoriei, Massimo Ferrero, declara că Walter Samuel nu a refuzat oferta genovezilor din motive economice, ci pentru că, după aproape un deceniu petrecut în nerazzurro, nu-şi putea imagina să joace împotriva Interului. Nu au fost doar vorbe.

Miercuri, FC Basel a anunţat oficial că a ajuns la un acord cu fundaşul argentinian de 36 de ani.

Image and video hosting by TinyPic

Samuel va juca la campioana Elveţiei în următorul sezon, asigurându-şi astfel un final liniştit de carieră şi rămânând în acelaşi timp în fotbalul care contează. Basel a avut rezultate bune în Europa în ultimii ani, fiind foarte aproape de a juca finala Europa League în 2013, iar în noua stagiune este direct calificată în grupele Ligii Campionilor. Il Muro, un adevărat campion, merita să mai evolueze în această competiţie.

Sigur, ştiam de mult timp că Samuel nu va mai îmbrăca tricoul Interului, dar tot există un sentiment ciudat să te gândeşti că va evolua în alte culori. Orice interist s-a obişnuit cu el pe teren, cu celebrul său fault din primele minute, prin care îi avertiza pe atacanţii adverşi că nu le va fi uşor, cu modul lui de a conduce apărarea, cu determinarea care nu i-a lipsit niciodată şi chiar cu golurile sale, unele dintre ele decisive.

Argentinianul va rămâne în istoria clubului nu doar ca un fotbalist excelent, ci şi ca un model de loialitate (pe care tocmai a dovedit-o) şi pentru puterea de a depăşi momentele dificile (să nu uităm de cele două grave accidentări la genunchi, suferite în 2007 şi în 2010). La Inter, Samuel a petrecut jumătate din cariera de profesionist, începută în urmă cu 18 ani, la Newell’s Old Boys, şi a trăit cele mai mari satisfacţii, completându-şi un palmares oricum impresionant care cuprindea un titlu mondial cu naţionala de tineret a Argentinei, două titluri şi o Copa Libertadores cu Boca Juniors şi un Scudetto cu Roma.

Experienţa de un sezon de la Real Madrid a fost mai curând nereuşită, dar valoarea lui Samuel nu a fost pusă niciodată sub semnul întrebării. Ca dovadă, a devenit un element fundamental la Inter, în cea mai de succes perioadă din istoria clubului, cucerind alături de colegii săi 5 titluri ale Italiei, 3 Cupe ale Italiei, 4 Supercupe ale Italiei, Liga Campionilor şi Mondialul cluburilor.

Într-adevăr, Inter i-a oferit mult, dar Samuel nu a rămas niciodată dator şi a meritat fiecare bucurie de care a avut parte în tricoul nerazzurro. Iar acum, deşi dorit iniţial de Fiorentina, apoi de Sampdoria, a simţit că ar trăda dacă ar accepta una dintre aceste oferte, aşa că a ales că meargă în Elveţia. Jucătorii mari sunt şi caractere deosebite. Il Muro face parte fără discuţie din această categorie.

In boca al lupo Campione!

Sursa foto: fcb.ch
9 thoughts on “CIAO WALTER! SAMUEL A SEMNAT CU FC BASEL

 1. WooZie

  O adevarata legenda.

  Frumos din partea lui ca a spus ca nu poate imbraca alt tricou in Serie A decat al Interului desi a jucat 4 ani si la Roma. Chiar ma bucur sa vad ca a ajuns la Basel, o echipa care joaca in CL si unde sunt sigur ca desi in ciuda varstei poate fi cel mai bun jucator al lor.

  Grazie Walter!

  Reply
 2. Catalin C.

  Mare om, mare caracter, mare fotbalist…favorita mea la castigarea UCL devine de acum FC.Basel 😀

  Reply
 3. tutti66

  Spre deosebire de Ronaldo Vieri Ibrahimovici etc…pe care echipa “aia” din Milano ia repatriat mai mult sa ne faca in ciuda,acest om este un caracter deosebit.Respect.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *