.
.

.

CINCI LUCRURI DUPĂ AMICALUL CU MANCHESTER UNITED


Amicalul cu Manchester United ne ajută mai mult decât cel cu Real Madrid să înţelegem unde se află Inter la acest moment. În primul rând, pentru că englezii au început pregătirile mai devreme. În al doilea rând, pentru că noul manager al “diavolilor”, Louis Van Gaal, a folosit majoritatea titularilor obişnuiţi. Nici numele celor veniţi de pe bancă pe parcursul jocului nu au fost prea rele.

Meciul de la Washington a fost mai mult un duel tactic între cei doi antrenori, cu puţine momente de strălucire, iar acelea le-au aparţinut jucătorilor lui Van Gaal. Faptul că Inter nu a pierdut nici acum este încurajator, dar jocul a suferit evident, iar atacul are nevoie de întăriri în perioada următoare. Totuşi, aşa cum prestaţia cu Real nu a avut darul să entuziasmeze mai mult decât era cazul, la fel cea cu United nu trebuie să declanşeze panica în rândul fanilor.

Inter nu a primit gol – La prima vedere nu pare o performanţă, dar trebuie să ţinem cont de faptul că United a marcat de zece ori în precedentele două amicale, cu LA Galaxy şi AS Roma. Şi nu a fost vorba doar de noroc (englezii ar fi putut primi un penalty). Dacă scopul lui Mazzarri în primele două partide din SUA a fost punerea la punct a defensivei (singurul compartiment pe care tehnicianul l-a avut la dispoziţie în formulă completă), atunci este evident că obiectivul a fost atins. Cu mici excepţii, absolut normale la nivelul actual al pregătirilor, Ranocchia, Vidic şi Juan Jesus dau senzaţia că deja se înţeleg perfect şi oferă siguranţă. Până acum, prima variantă pentru turnover este Andreolli, singurul fundaş de pe bancă folosit în ambele meciuri, ceea ce, foarte probabil, înseamnă că, pe finalul perioadei de mercato, clubul va mai achiziţiona un apărător.

Mijlocul, în suferinţă – Sigur, în condiţiile în care doi dintre cei trei mijocaşi centrali sunt Kuzmanovic şi Jonathan, orice discuţie este de prisos. Sunt convins că ne-am lămurit deja cu toţii că prezenţa celor doi pe respectivele posturi nu este bună nici de experiment. Scuza absenţelor lui Hernanes şi Kovacic şi ce a formei fizice a lui M’Vila ţine doar până la un punct, pentru că totuşi Mazzarri îi are acum la dispoziţie pe Taider şi Guarin, reveniţi după vacanţă. Sper ca meciul cu Roma să aducă o schimbare în acest compartiment, pentru că altfel o să încep să mă îngrijorez în privinţa planurilor antrenorului.

Transferurile în atac, necesare – Icardi a jucat în ambele amicale câte 90 de minute (Mazzarri nu vrea să rişte nimic, altfel nu-mi explic de ce nu le dă şanse şi puştilor de la Primavera), Botta nu a reuşit să impresioneze. În ritmul ăsta, riscăm să-l avem pe Maurito deja obosit la primele jocuri oficiale, astfel că măcar un transfer în ofensivă este vital. O problemă care pare că se va rezolva în orele următoare, trecerea lui Osvaldo la Inter fiind aproape certă. O achiziţie care oferă soluţii pe termen scurt, însă pentru ca atacul să fie considerat complet, mai este nevoie de un alt jucător, de preferat pe postul de al doilea atacant.

Liderul Vidic – Declaraţiile din ultima vreme care spun că Vidic este deja un lider la Inter nu sunt făcute doar pentru a-l face pe fundaşul sârb să se simtă bine la noua sa echipă şi pentru a-i grăbi integrarea. Faptul că fostul căpitan al lui United a devenit rapid un jucător extrem de important printre nerazzurri se poate observa uşor din felul în care acesta comunică în timpul meciurilor cu noii săi colegi şi prin implicarea sa în joc. Dacă existau dubii în privinţa sa, acestea probabil au dispărut în cea mai mare parte. Rămâne de văzut dacă această formă va continua de-a lungul întregului sezon. Păstrând proporţiile, pentru că vorbim totuşi de jucători de cu totul alt calibru, şi Campagnaro a început entuziasmant anul trecut, dar a terminat neconvingător.

Ce se va întâmpla cu Mbaye? – Despre senegalez am scris că ar putea fi unul dintre tinerii care să se numere printre revelaţiile sezonului la Inter, mai ales că vine după un an bun la Livorno, iar nerazzurri sunt implicaţi în mai multe competiţii. Cu toate acestea, Ibra nu a jucat deloc în SUA şi se vorbeşte că ar putea fi din nou împrumutat. Zvonistica spune că puştiul nu ar fi mulţumit de un asemenea scenariu şi tocmai din acest motiv refuză deocamdată să-şi prelungească actuala înţelegere cu Inter, valabilă până în 2016. Poate este încă devreme, dar Mbaye riscă să devină un caz, iar clubul ar putea pierde prea uşor unul dintre marile sale talente. În contextul în care Erick Thohir vorbşte foarte des despre valorizarea jucătorilor crescuţi de club, nu ar fi un semnal pozitiv.

VIDEO: Rezumat Inter – Man. United

INTER – Manchester United 0-0, 3-5 la penaltyuri

Inter: Handanovic (Carrizo 64) – Ranocchia, Vidic (Andreolli 71), Juan Jesus – D’Ambrosio, Jonathan (Guarin 84), Kuzmanovic (Taider 64), Krhin (M’Vila 46), Dodo (Nagatomo 64) – Botta (Laxalt 64), Icardi
2 thoughts on “CINCI LUCRURI DUPĂ AMICALUL CU MANCHESTER UNITED

 1. boboin

  intr-adevar in aparare stam bine, mai ales ca am inteles ca vine si Medel ca mijlocas defensiv. dar sa stii ca absentele lui Kova si Hernanes chiar au contat. tineau de minge. asa Jonathan si Kuzmanovic tin doar minvgea de ping-pong in buzunar.
  Oricum parca arata mai bine Inter ca anul trecut. Daca nu titlu’ macar un loc de liga

  Reply
 2. tutti66

  Ce porcarie ! Napoli crea 10 mil pe Behrami un rupe oase pe care la vrut WM,noi am oferit vreo 6 mil,iar acu citesc ca a plecat la HSV ptr 4,5mil si te miri ca fotbalu italian e in criza cu fel de fel de porcari proprietari si presedinti.
  Massimo Moratti era un lord fata de maimutoi din ziua de azi.
  Nu stiu ce hram poarta Tavechio asta dar a avut dreptate cu bananierii.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *