.
.

.

CINCI LUCRURI DUPĂ AMICALUL CU REAL MADRID


Inter a trecut cu bine primul test serios din perioada de pregătire. Pe California Memorial Stadium din Berkeley, nerazzurri au terminat la egalitate meciul cu Real Madrid, scor 1-1, impunându-se apoi cu 3-2 la loviturile de departajare, unde Carrizo a fost protagonistul absolut, portarul argentinian salvând două dintre penaltyurile executate de jucătorii echipei din capitala Spaniei.

Rezultatul contează mai puţin în această fază a pregătirilor, mai ales că Real a folosit doar câţiva dintre titularii obişnuiţi, important fiind să aflăm la ce nivel se află oamenii lui Mazzarri şi asupra căror aspecte trebuie lucrat în perioada următoare. Încă suntem departe de verdicte definitive, dar primul meci din SUA ne-a oferit mai multe răspunsuri decât partidele cu Trentino şi Prato la un loc.

Câte o repriză pentru fiecare echipă – Cele două echipe şi-au împărţit frăţeşte reprizele. Real a fost mai bună în prima parte, Inter s-a impus după pauză. Nerazzurri au intrat greu în joc, dând senzaţia că nu ştiu unde se află şi ce trebuie să facă, astfel că Bale, vechiul nostru prieten din perioada duelurilor cu Tottenham din Liga Campionilor, nu a stat prea mult pe gânduri şi a deschis scorul cu o execuţie senzaţională din afara careului, după ce, cu câteva minute mai devreme, tot el trimisese cu capul în bară. Deşi au început pregătirile mai târziu şi s-au bazat în special pe jucători de la echipa a doua, madrilenii au arătat mai multă prospeţime în primele 45 de minute şi au avut un joc de posesie mai bun, o confirmare a faptului că, spre deosebire de Mazzarri, care s-a concentrat mai mult pe antrenamentele fizice până acum, Ancelotti a insistat pe cele cu mingea. Odată cu trecerea timpului, Inter a reuşit să intre în ritmul partidei, echilibrând ostilităţile pe finalul primei reprize şi preluând definitiv iniţiativa în partea a doua, şi pe fondul schimbărilor făcute de antrenorul spaniolilor. Egalarea a venit firesc, din penaltyul transformat de Icardi, şi fără intervenţiile portarului Jesus Fernandez, nerazzurri ar fi putut câştiga înaintea lovituilor de la 11 metri.

Rezultatul a contat mai mult pentru Mazzarri – Prelungirea contractului i-a confirmat lui Mazzarri că are încrederea lui Erick Thohir, însă noul preşedinte al clubului, care a făcut din extinderea brandului Inter unul dintre principalele sale obiective, îşi doreşte ca echipa să obţină rezultate importante şi în amicale, mai ales în cele disputate împotriva adversarilor cu nume. Deloc surprinzător, în condiţiile în care noua strategie este abia la început, iar Inter este încă departe de ceea ce-şi doreşte indonezianul din punct de vedere al marketingului. O victorie cu Real, proaspătă câştigătoare a Ligii Campionilor, te aduce în prim-plan, chiar dacă este vorba doar de o partidă de pregătire şi un succes obţinut la penaltyuri, iar acest lucru poate fi folosit din punct de vedere al imaginii. Probabil că şi Mazzarri este conştient de aceste aspecte, astfel că a preferat să nu rişte nimic. A început meciul cu cât mai mulţi titulari posibil, iar schimbările din repriza a doua au fost făcute la siguranţă, puştii care au primit minute importante cu Trentino şi cu Prato nefiind folosiţi. De cealaltă parte, Ancelotti a dat senzaţia că ar mai fi chemat nişte jucători de la Real Madrid Castilla.

Noile achiziţii, semnale pozitive – Vidic, Dodo şi M’Vila, jucătorii sosiţi în această vară, s-au numărat printre protagoniştii partidei din California. Fundaşul sârb pare să-şi fi preluat deja rolul de lider al apărării, însă prestaţia sa nu a fost solidă doar în defensivă. Fostul căpitan al lui Manchester United a scos penaltyul din care Icardi a egalat şi a fost foarte aproape să marcheze, cu o execuţie spectaculoasă, blocată de portarul Realului. Impresie bună lăsată şi de Dodo, care se anunţă un candidat solid pentru postul de fundaş stânga în noul sezon, în timp ce M’Vila a schimbat evident jocul, a cărui balanţă a înclinat definitiv în favoarea nerazzurrilor odată cu intrarea sa pe teren. De altfel, chiar şi Mazzarri a recunoscut că nu se aştepta ca mijlocaşul francez să se descurce atât de bine, mai ales că încă nu este complet pus la punct cu pregătirea fizică.

Jonathan şi Kuzmanovic, cei mai slabi – Asta nu este neapărat o surpriză pentru cine urmăreşte Interul. Aşa cum bine remarcau cei de la Gazzetta dello Sport, Jonathan poate juca mijlocaş central, dar doar împotriva celor de la Prato. În ceea ce-l priveşte pe Kuzmanovic, dacă Ausilio chiar vrea să-l vândă, n-ar strica să-i spună lui Mazzarri să nu-l mai folosească în meciurile următoare.

Încrederea lui Icardi – Maurito se anunţă unul dintre starurile noului sezon. A scăpat de problemele medicale, nu mai este atât de mult în atenţia presei din cauza vieţii extrasportive şi pare că stă excelent din punct de vedere mental şi al încrederii. Felul în care a executat cele două penaltyuri din meciul cu Real o confirmă.

VIDEO: Rezumat Inter – Real Madrid

INTER – Real Madrid 1-1, 3-2 la penaltyuri (Icardi 68 / Bale 10)

Inter: Handanovic – Ranocchia, Vidic, Juan Jesus – D’Ambrosio, Jonathan, Kuzmanovic, Obi, Dodo – Botta, Icardi.

În repriza a doua au intrat Carrizo, Andreolli, Khrin, Nagatomo, M’Vila, Laxalt şi Bonazzoli.
One thought on “CINCI LUCRURI DUPĂ AMICALUL CU REAL MADRID

  1. @BodoniAttila

    Cred ca am un nou atacant favorit. Iar el se numeste Icardi 🙂 Sper ca si Palacio sa-l ajute mult sezonul urmator.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *