.
.

.

CINCI LUCRURI DUPĂ DUBLA CU PALERMO ŞI BOLOGNA


Aşa cum am promis pe pagina de Facebook a blogului, vă propun să discutăm într-o singură postare despre dubla cu Palermo şi Bologna, care a reprezentat, într-un fel, încălzirea pentru confruntarea cu Roma, de sâmbătă. O încălzire nu chiar atât reuşită, după cum vom vedea.

4 puncte din 6 reprezintă un eşec – Scriam înaintea celor două jocuri că orice altceva în afara celor 6 puncte trebuie considerat un eşec. Nu mi-am schimbat părerea. Palermo şi Bologna au fost două deplasări mai mult decât accesibile, iar Inter nu are nicio scuză că a pierdut două puncte pe drum. Obiectivul pe care sunt convins că şi l-a propus şi Mancini nu a fost îndeplinit, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea, în ciuda faptului că victoria de la Bologna le-a permis nerazzurrilor să revină pentru 24 de ore pe primul loc în Serie A.

Pe lângă faptul că nu a putut lua toate punctele, Inter a rămas datoare din punct de vedere al jocului. Atât la Palermo, cât şi Bologna, băieţii lui Mancini au dezamăgit crunt în prima repriză (primele 45 de minute din Sicilia au fost abjecte), iar apoi au crescut nivelul după pauză. Insuficient, însă, pentru a rămâne cu o imagine pozitivă. Este adevărat că echipa a reacţionat foarte bine în ambele partide după ce a rămas în inferioritate numerică, iar la Palermo a avut câteva ocazii foarte mari de a marca golul victoriei (aşa cum s-a întâmplat, din fericire, pe Dall’Ara), dar asta ţine mai mult de caracterul băieţilor decât de o idee de joc.

Acestea fiind spuse, să nu trecem peste aspectele pozitive. Inter continuă să aibă cea mai bună apărare din Italia şi rămâne o echipă cinică. Iar la fotbal, cinismul nu a fost şi nu este un defect decât în ochii celor care au impresia că fotbalul a început în 2008, cu Barcelona şi Messi. Faptul că Mancini continuă să caute formula ideală şi să experimenteze în timp ce echipa rămâne în fruntea clasamentului este un lucru bun, indiferent de unghiul în care priveşte unul sau altul. Să nu fim naivi. Dacă pierzi trei-patru meciuri la rând cu 1-0 jucând plăcut e clar că nu e vorba doar de ghinion şi că undeva e o problemă. În acelaşi timp, dacă reuşeşti să câştigi şase meciuri din nouă la un singur gol diferenţă explicaţia cu norocul ţine doar până la un punct. Inter nu este întâmplător bine poziţionată în Serie A, chiar dacă, indiscutabil, se află cu cel puţin un pas în spatele Romei, al Fiorentinei şi al lui Napoli din punct de vedere al jocului. Dar situaţia nici nu este atât de neagră pe cât încearcă unii să o prezinte.

VIDEO: Rezumat Palermo – INTER (Gilardino 66 / Perisic 60)

Parada lui Handanovic de pe Dall’Ara – Meciul cu Fiorentina este încă destul de proaspăt în memorie. Împotriva toscanilor, slovenul a confirmat că are momente de rătăcire şi că în rarele ocazii în care greşeşte, Inter plăteşte scump. Totuşi, la Bologna, portarul de 31 de ani a salvat victoria nerazzurrilor cu un reflex uluitor în faţa lui Destro, în ultimul minut al prelungirilor. Nu este doar noroc (aşa cum s-ar grăbi unii să susţină). Pe reluare se observă faptul că Handanovic împinge efectiv mingea peste poartă. Apoi, a urmat o declaraţie cel puţin la fel de spectaculoasă ca intervenţia sa, mai ales într-o lume a fotbaliştilor care exagerează cu banalităţi în interviuri: “Peste o săptămână, nimeni nu îşi va mai aminti cum am câştigat“.

Cazul care nu există continuă să fie un caz – Icardi a marcat golul cu care Inter a luat 3 puncte la Bologna, dar argentinianul continuă să fie un caz pentru o parte a presei. Acum, pentru că nu se mai poate discuta despre seceta sa de goluri, jurnaliştii se agaţă de o declaraţie făcută de argentinian la finalul partidei de pe Dall’Ara. De fapt, doar o parte de declaraţie, cea în care golgheterul ediţiei trecute de campionat a spus că ar marca mai mult dacă ar avea mai multe baloane. Într-adevăr, ceva cu adevărat scandalos şi un lucru cu care nimeni nu e de acord. Nu, Icardi nu polemizează, doar spune ceea ce ştim şi gândim cu toţii. Cu siguranţă, şi Mancini. Altfel, câteva cifre pentru a pune capăt “cazului Icardi”.

Nefolosirea lui Ljajic poate fi cu greu explicată – Ar fi trebuit să amintesc despre sârbul împrumutat de la Roma la aspectele pozitive cu care am rămas după aceste meciuri (Biabiany, de asemenea, intră în această categorie), dar prestaţiile sale au fost suficient de solide încât să merite să fie tratat separat. Pe scurt, cu Palermo, Ljajic a creat în sfertul de oră în care a fost folosit mai mult pericol decât colegii săi la un loc în restul meciului. La Bologna, probabil că a fost cel mai bun de pe teren. În aceste condiţii, pentru Mancini va fi dificil să explice care sunt motivele pentru care nu îl foloseşte mai mult, în cazul în care fostul jucător al Fiorentinei va fi utilizat la fel ca până acum.

În plus, merită remarcat altruismul său de la faza golului. Ljajic nu a mai marcat într-un meci oficial de la sfârşitul lui februarie, de la un 2-1 cu Feyenoord. În Serie A nu a mai înscris de la începutul lui februarie, când a punctat împotriva lui Cagliari, tot într-o victorie cu 2-1. Cu Bologna, la acţiunea care a dus la golul lui Icardi, sârbul a ajuns într-o poziţie din care aproape oricine în situaţia lui – fără gol de peste jumătate de an şi disperat să-şi câştige un loc în echipă – ar fi tras la poartă. În schimb, el i-a pasat nouarului interist, apoi s-a bucurat de parcă marcase chiar el. La final, Mancini a spus despre assistul lui Adem că e o dovadă de clasă. Greu să-l contrazici.

VIDEO: Rezumat Bologna – INTER 0-1 (Icardi 67)

Două meciuri, două eliminări uşoare – După penalty-ul nedat în duelul cu Juventus, au urmat două eliminări uşoare, pentru Murillo, la Palermo, şi Felipe Melo, la Bologna. Întâmplări nefericite, desigur. Dacă în primul caz a fost vorba de o simulare extrem de reuşită (şi eu am fost păcălit pe faza iniţială, dar eu nu sunt plătit ca să nu fiu păcălit), în privinţa lui Melo se poate spune că brazilianul este victima propriei reputaţii. Dar nu vreau să insist foarte mult pe aceste două faze, ci pe modul în care presa din Italia discută momentele de joc controversate când vine vorba despre Inter. Sigur, noi care suntem fani de mai mult timp ar trebui să nu mai fim surprinşi. Dar mereu e loc de câte o surpriză. De exemplu, ascultaţi-l pe Mauro Bergonzi explicând (halucinant) eliminarea lui Murillo. Bine, nu e el foarte convingător nici când analizează roşul lui Melo.

Ca o concluzie, cu ceva mai multă atenţie (poate şi noroc, dacă tot îl aducem atât de mult în discuţie, deoarece golul prin care a egalat Palermo a venit după câteva devieri incredibile), Inter ar fi jucat sâmbătă seara de pe poziţie de egalitate în fruntea clasamentului cu Roma. Asta nu ar fi schimbat, însă, datele problemei. Pentru că partida ar fi fost tot un test important, iar băieţii lui Mancini tot ar fi trebuit să convingă şi să aibă continuitate în rezultate.
3 thoughts on “CINCI LUCRURI DUPĂ DUBLA CU PALERMO ŞI BOLOGNA

 1. seby

  Inter trebuie sa faca un meci memorabil; atat pt noi ca ne-am plictisit sa ramanem fara nimic in memorie dupa meciurile lor, dar si pt presa si rivali doar pt a arata degetul mijlociu. Zic ca meciul asta de urmeaza cu Roma ar fi momentul perfect numai sa nu faca Mancini inca “o juve” si sa jucam la egal si nisre ciupeala in atac.

  Reply
 2. MishuB

  Sa nu faca Mancini inca ‘o fiorentina’ si sa joace iar cu 3 pe fund. Cu juve am stat foarte bine tactic. Nu am avut tupeu in schimb.

  Ca tot ziceai de Ljajic, cred ca il vom vedea titular cu Roma. Daca nu va avea probleme de atitudine va prinde primul 11 constant. are tot ce ii trebuie pt Seria A si dine ce am vazut parca se intelege mai bine cu Icardi decat o face Jovetic.

  Nu m-as supara tot cu un 1-0 dinasta si in meciul cu roma.

  Forza Inter!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *