.
.

.

CINCI LUCRURI DUPĂ QARABAG – INTER 0-0


-Golul azerilor a fost valabil. Nu există nicio explicaţie pentru decizia halucinantă a brigăzii din Cehia. Jucătorul care s-ar fi aflat în offside era departe de minge în momentul în care Donkor a deviat-o nefericit în poartă. Şi reluările au arătat clar că oricum nu a fost nici vorbă de offside la faza respectivă. Celor de la Qarabag li s-a furat astfel bucuria unei calificări istorice – ar fi fost prima echipă din Azerbaidjan în primăvara europeană. Dar fotbalul are ironiile lui. Meciul s-a jucat pe stadionul Tofiq Bahramov, numele tuşierului care a acordat un gol controversat în favoarea Angliei, în finala Cupei Mondiale din 1966, pe care gazdele acelei ediţii aveau s-o câştige în cele din urmă cu 4-2, după prelungiri.

-Orice analiză a meciului de la Baku este de prisos. Mancini a trimis pe teren o echipă experiementală, pe care probabil nu o vom mai revedea vreodată. Tehnicianul nerazzurrilor a respectat ceea ce a promis în zilele premergătoare partidei: că va folosi jucători care au evoluat mai puţin şi câţiva puşti de la Primavera. În ceea ce priveşte ultima parte, trebuie salutate debuturile lui Baldini şi Dimarco (foto). Acesta din urmă a devenit, la doar 17 ani şi o lună, cel mai tânăr fotbalist care a jucat în actuala ediţie a Europa League. În acelaşi timp, Mancio a ajuns la 28 de jucători promovaţi la prima echipă, în cele două mandate ale sale la Inter.

-Nu sunt de acord cu cei care consideră remiza de la Baku (sau eşecul, dacă vrea cineva să fie mai catolic decât Papa) un rezultat reuşinos. În primul rând, din motivele de mai sus. În al doilea rând, pentru că cei de la Qarabg nu sunt nici pe departe atât de slabi pe cât ar crede unii. Fără să încerc totuşi să-i fac mai puternici decât sunt în realitate, trebuie amintit că azerii au pierdut doar 3 meciuri din 20 disputate pe teren propriu în Europa, iar în acest sezon au eliminat Twente, au învins Salzburg în preliminariile Champions League, au câştigat cu Dnipro în Ucraina şi n-au pierdut în cele două jocuri cu St. Etienne. Că în urmă cu 4-5 ani nu am fi avut o asemenea discuţie e deja altceva. Interul actual nu mai are nimic în comun cu cel de atunci.

-De asemenea, se poate spune orice despre prestaţiile Interului din Europa League, doar că a desconsiderat competiţia nu. O echipă care îşi câştigă grupa cu o etapă rămasă de disputat şi termină neînvinsă această fază nu desconsideră competiţia. Să ne amintim că ne-am dorit cu toţii ca nerazzurri să-şi încheie cât mai rapid posibil socotelile în Europa, pentru a se putea concentra pe campionat. În acelaşi timp, eram curioşi să-i vedem la lucru pe jucătorii tineri. Când am avut parte de aceste lucruri, tot nu a fost bine. Critica e bună, doar nu în exces, ci atunci când e constructivă.

-Mare parte a numelor dintre care se va alege adversara nerazzurrilor în 16-imi nu oferă foarte multe motive de optimism. Dar mi se pare că mulţi au senzaţia că meciurile vor avea loc mâine, nu în februarie. E totuşi o perioadă destul de lungă, în care lucrurile se pot schimba. Totodată, şi acele echipe au propriile lor probleme şi nu sunt precum “balaurii” din Champions League. Pentru că altfel ar fi fost acolo, nu în Europa League. Din punctul meu de vedere, orice dublă se joacă.

VIDEO: Qarabag – INTER 0-0
2 thoughts on “CINCI LUCRURI DUPĂ QARABAG – INTER 0-0

  1. tutti66

    Vazand la lucru atatia jucatori de la Primavera in echipa mare(de fapt se poate spune ca au fost cativa jucatori de la echipa mare care au jucat joi la Primavera cu Karabah) pot afirma ca toti vor fi imprumutati la alte echipe unde vor juca,vor creste si se vor pierde in Seria A.B.C. iar noi vom cumpara cu bani multi jucatori ce fac 2(da DOUA,ptr ca la al 3-lea sunt suspendati dupa care se intorc acasa) meciuri bune la un campionat mondial sau european.Khrin a retrogradat,Mbaye la fel,Bardi mai nou e rezerva,Obi e de nivelul Saint Etienne(care alaturi de Karabah mi sau parut cele mai slabe echipe pe care le-am vazut in ultimul timp in Europa)
    Viitorul suna prost. Sunt tare dezamagit,pesimist atat ce priveste echipa,antrenorul,responsabilul cu mercato,patronul,stadionul, de TOT.
    Viitorul ma va contrazice,sper ca asa va fi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *