.
.

.

CINCI LUCRURI DUPĂ WOLFSBURG – INTER 3-1


Mi-a fost destul de greu să mă adun după acest meci. Nu din cauza înfrângerii, ci din cauza felului în care aceasta a venit. În cele din urmă, am adunat cinci puncte asupra cărora cred că merită să discutăm.

O victorie făcută cadou – Cei care mă urmăresc de multă vreme ştiu deja că nu evit cifrele, că înţeleg necesitatea statisticilor, dar niciodată nu judec un meci sau un sezon în funcţie de ele. Mereu am spus că cifrele spun doar o parte a poveştii, nu întreaga poveste. De ce această introducere? Pentru că cifrele meciului din Germania indică faptul că victoria celor de la Wolfsburg e firească. Într-un fel, ţinând cont de momentele pe care le traversează cele două echipe, chiar este. Însă asta nu schimbă cu nimic faptul că germanii au primit victoria cadou. O recapitulare rapidă. Golul de 1-1 a venit după un corner la care cel mai înalt om al “lupilor” a fost lăsat complet liber. Juan Jesus nu marca nici măcar un coechipier, aşa cum a făcut Terry, în meciul cu PSG. În debutul părţii a doua, când scorul încă era egal, Palacio a avut o ocazie pe care n-avea voie să o rateze. A ratat-o, deşi a beneficiat de tot timpul din lume pentru a lua decizia corectă. Forţând puţin, s-a aflat în situaţia lui Kobe Bryant în reclama asta celebră. Comparaţia se opreşte aici. Tot la 1-1, Mancini a făcut o schimbare greu de înţeles. L-a scos pe Hernanes şi l-a introdus pe Vidic. Din acel moment, gazdele au preluat definitiv controlul la mijloc şi al întregii partide. Însă loviturile de graţie le-a dat Carrizo. O pasă direct la adversar, care a zis mulţumesc şi l-a pus pe De Bruyne într-o poziţie din care nu putea rata (decât dacă era Palacio, probabil), şi un gol primit pe colţul său la o lovitură liberă bătută de acelaşi De Bruyne cu o execuţie departe de a fi considerată impecabilă. Inter a condus, a dat senzaţia că poate obţine un rezultat bun, dar a terminat prin a pierde din cauza erorilor individuale. Povestea unui (alt) sezon într-o singură frază.

Responsabilitatea lui Mancini – La finalul meciului, Mancio a vorbit din nou despre greşelile individuale, care sunt o problemă cronică a echipei şi care au influenţat decisiv desfăşurarea acestui sezon. Dar, de această dată, antrenorul împarte vina cel puţin în proporţii egale cu elevii săi. Schimbarea Hernanes-Vidic a venit într-un moment în care, într-adevăr, presiunea lui Wolfsburg crescuse, însă nu era nici pe departe un asediu căruia nerazzurri să nu-i poată face faţă. Mutarea lui Mancio a dat însă peste cap totul. S-a revenit la o aşezare cu trei pe fund, în care puţini se simt confortabil, mijlocul a fost definitiv câştigat de germani, Shaqiri şi cei doi atacanţi au devenit tot mai izolaţi, iar echilibrul iniţial, destul de precar oricum, nu a mai existat. În plus, e vorba de mesajul transmis de pe bancă. Un fel de „e suficient, acum apărărm rezultatul sau limităm daunele“. Toate acestea au pierdut jocul şi poate calificarea pentru Inter. În acelaşi timp, în condiţiile în care era vorba despre un meci decisiv pentru viitorul clubului, sunt greu de explicat motivele pentru care s-a insistat cu Carrizo. Există un motiv pentru care unii portari rămân mereu rezerve. Argentinianul a dovedit-o din nou şi, alături de cel care i-a acordat încredere, are pe conştiinţă rezultatul din Germania. Despre schimbările din ultimele 10 minute, care nu au adus nimic în plus în jocul echipei, nu mai are rost să discutăm. Ele sunt deja marcă înregistrată Mancini.

Guarin rămâne… Guarin – Din păcate, unul dintre lucrurile de care se temeau mulţi dintre fanii interişti s-a întâmplat. Guarin nu reuşeşte să fie constant în evoluţii. Columbianul face câteva jocuri reuşite, apoi redevine anarhic şi nefolositor. Când l-am numit simbolul progreselor înregistrate de Inter în mandatul lui Mancini nu am greşit. Însă acelaşi lucru este valabil şi când vine vorba de inconstanţa în prestaţii şi rezultate a echipei. Vă place sau nu, el simbolizează mai bine decât oricine actualul Inter.

Ranocchia redivivus? – Nu aş vrea să mă grăbesc şi să trag concluzii pripite, dar ultimele două evoluţii ale lui Ranocchia, cu Napoli şi cu Wolfsburg, au fost pozitive. Sigur, limitele sale rămân evidente, dar, per total, căpitanul nerazzurrilor a ieşit pe plus din cele două meciuri amintite mai sus. Totuşi, parteneriatul său cu Juan Jesus (dezastruos pe San Paolo şi în Germania) continuă să nască mari semne de întrebare şi mai e un drum foarte lung până să putem spune că prezenţa sa pe teren oferă garanţii şi siguranţă. Dar e corect să remarcăm şi aspectele bune. Mai ales în cazul unuia care s-a numărat printre cei mai criticaţi nerazzurri.

E calificarea posibilă? – Mancini nu a reuşit nici pe departe să rezolve toate problemele, dar, de la revenirea sa, Inter a redevenit o echipă imprevizibilă, capabilă, în egală măsură, de înfrângeri incredibile şi de succese neaşteptate. Deci, răspunsul este da, calificarea este posibilă. Mai ales că jocul din Germania, în special în prima repriză, nu a fost tocmai rău. Merită remarcat faptul că doi dintre jucătorii de care ne-am temut cel mai mult, Schurrle şi Bas Dost, au fost înlocuiţi după nişte prestaţii anonime. Nici De Bruyne nu a fost tocmai strălucitor până când Carrizo nu s-a gândit să-i mai crească cota. Istoria clubului este plină de răsturnări spectaculoase: Aston Villa, Strasbourg sau Bayern Munchen. Sigur, alte timpuri, alţi jucători. Dar, într-un fel, situaţia de acum seamănă cu cea din sezonul 2012/13, din dubla cu Tottenham. Învinşi fără drept de apel la Londra, nerazzurri au avut o răbufnire de orgoliu pe Meazza şi doar ghinionul, a se citi şutul lui Cambiasso care a trecut la câţiva centimetri de poartă în ultimul minut al timpului regulamentar, a făcut ca englezii să meargă mai departe. De o astfel de seară are nevoie Inter la Milano. Şi de un antrenor care să facă alegerile corecte şi, mai ales, logice.
7 thoughts on “CINCI LUCRURI DUPĂ WOLFSBURG – INTER 3-1

 1. inter4ever

  Logice si de bun_simt concluziile, doar in privinta lui Rano as adauga: la napoli si in germania n_a mai gresit intrucat stia ca e randul colegilor din defensiva, JJ si Carrizo, sa o comita 🙂

  Reply
 2. Marius

  Oricat de mult mi-as dori, nu cred ca un meci ca cel cu Tottenham e posibil, pentru ca atunci aveam 2 lideri pe teren care trageau echipa dupa ei: Cambiasso si Zanetti. Acum nu avem pe nimeni.

  Reply
 3. tutti66

  Si noi am primit cadou golul de la Schurle.
  Intrebam cum a luat Juan galben in secunda 30 dar vad ca Villareal ia gol in secunda 30,si Kucer ia rosu dupa 3 minute,oricum Juan pare debusolat trebuie lucrat la el mental,nu cred ca asta-i valoarea lui.
  Mancini e italian si tactician,pentru Serie A si calcio pare ok,dar pe plan international am rezerve,cu toate astea si VW pare o echipa de eliminat.

  Reply
 4. MishuB

  Salutare,

  E greu in retur, foarte greu. Ma sperie aparerea. Nu reusim sa facem un meci fara sa primi gol. Ziceam cand s-a facut tragerea cu Wolsburg ca ne vom califica doar daca nu facem greselile alea de curtea scolii in aparare. Din pacata s-au facut. Mai avem o sansa dar la cum primi noi goluri tre sa dam vreo 4, 5 ca sa fim siguri de calificare. Pe Carrizo il vom vedea in continuare. Maninci parca a confirmat ca el va apara in Uefa, chiar daca ajungem in finala…:|

  Forza Inter!!

  Reply
 5. oli

  toata apararea tre’ schimbata in vara si sigur interu ar arata mult mai bine, niciunu nu e bun de pastrat

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *