.
.

.

DE BOER SE PREZINTĂ ŞI ÎI ARUNCĂ MĂNUŞA LUI JUVENTUS


Cu doar câteva zile înainte de startul sezonului din Serie A, Frank de Boer a acordat un lung interviu pentru Gazzetta dello Sport. Nu a fost tradiţionalul “pelerinaj” pe care aproape orice nou antrenor al unei echipe importante din Italia trebuie să-l facă la sediul celebrului cotidian roz, ci o întâlnire la Appiano Gentile. Olandezul a profitat de ocazie pentru a le arunca mănuşa celor de la Juventus.

aa

E o echipă mare, cu un lot excepţional. L-a adus pe Higuain, dar, în acelaşi timp, l-a pierdut pe Pogba. Trebuie să înţelegem cum va juca la mijloc şi nu e aşa sigur că este mai puternică decât anul trecut. Are nume mari, într-adevăr, dar nu ştim încă dacă aceste nume mari ştiu să fie o echipă.

Obiectivul este să ajungem în Champions, nu se discută. Restul rămâne de văzut, noi vom încerca. Cu o bună organizare şi cu o mentalitate corectă, se poate obţine orice în fotbal“, a spus de Boer, care pare deja pregătit pentru cea mai importantă provocare a scurtei sale cariere de antrenor.

Însă, până la a ameninţa hegemonia bianconerilor, tehnicianul de 46 de ani are de rezolvat alte probleme. Este de aşteptat ca multe lucruri să se schimbe la Inter. Modul în care vor fi abordate meciurile, de exemplu. Cel mai probabil, o să vedem şi un alt sistem. Nimic nu se va întâmpla peste noapte, iar importanţa pregătirii fizice în filosofia pe care olandezul vrea să o impună nu trebuie subestimată.

Nu vreau să schimb istoria Interului, dar pas cu pas putem creşte din multe puncte de vedere. Trebuie să atacăm şi să ne apărăm împreună. Apoi, dacă există momente în care suntem obosiţi, se poate juca şi pe contraatac. Însă niciodată toţi în spate şi doi atacanţi lăsaţi în faţă pentru a rezolva lucrurile.

Fotbalul se joacă în 11, bazându-te pe tot lotul. Individualităţile câştigă un meci, echipa aduce titlurile. Dacă vrei să joci singur, treci la tenis. E nevoie să alegi o direcţie, să o urmezi şi tot grupul să fie implicat. Atacanţii mei marchează mult pentru că joacă aproape de poartă, dar în acelaşi timp trebuie să-şi aducă aportul şi pe faza defensivă. Ronaldo marca 30 de goluri la PSV, dar nu a câştigat nimic. Se câştigă doar dacă echipa funcţionează.

E adevărat, prefer 4-3-3, dar putem juca şi altceva. De exemplu, 4-2-3-1. Nu e nimic rău în a schimba. Adversarul trebuie studiat mereu, pentru a descoperi punctele slabe şi pentru a înţelege unde poate fi lovit. Eu îmi doresc ca echipa mea să ştie să schimbe două-trei sisteme chiar şi în timpul unui meci.

Veţi vedea Interul meu după patru luni, aşa e normal. În ianuarie vom şti cu adevărat cine suntem. Sunt aici de puţin timp, iar duminică începem campionatul. Inevitabil, eu şi staff-ul meu trebuie să fim atenţi la intensitatea antrenamentelor, pentru că s-a schimbat filosofia faţă de ceea ce era înainte. Dacă nu gestionăm bine aspectul fizic, într-o lună putem avea multe accidentări. Îmi amintesc de Klopp, care a ajuns la Liverpool în octombrie şi a încercat să impună de la început o muncă energică, în stilul Borussia Dortmund, iar rezultatul a fost un număr mare de accidentări, nouă”, a explicat de Boer.

În ciuda comportamentului pe care l-a avut în această vară, Icardi rămâne un jucător fundamental pentru Inter şi căpitanul echipei, a dat asigurări noul antrenor. Însă fostul fundaş de la Ajax şi FC Barcelona aşteaptă mai mult de la “nouarul” său.

Mauro are doar 23 de ani şi a marcat foarte mult. El ştie că nu e doar meritul său, ci al întregii echipe. În fiecare zi trebuie să vină la antrenament pentru a deveni un jucător mai bun, atât pe teren, cât şi în afara lui, şi să ridice ştacheta randamentului pe care îl dă. Aceasta este mentalitatea corectă. În ziua în care crezi că ai ajuns la nivelul maxim eşti terminat.

Jocul lui Icardi deja este fantastic, dar probabil, câteodată, trebuie să înţeleagă faptul că e mai bine să protejeze mingea şi să joace simplu, în interesul echipei. În orice caz, am văzut la el multă energie în antrenamente şi în meciul cu Celtic. Mi-a plăcut să-l văd fericit pentru assistul oferit lui Candreva. Evident că îşi doreşte să marcheze, dar poate face diferenţa în multe feluri. Sunt foarte mulţumit de Mauro”, a precizat de Boer.

Golgheterul nerazzurrilor din ultimii doi ani nu este singurul de la care tehnicianul olandez se aşteaptă să facă diferenţa în noul sezon. Venit gratis de la Sevilla, Ever Banega a arătat deja că poate schimba în bine jocul echipei şi că poate deveni afacerea anului în fotbalul italian. Ivan Perisic şi Antonio Candreva sunt alţi doi fotbalişti esenţiali pentru jocul lui de Boer.

Banega e un jucător fantastic, căruia trebuie să-i oferim cele mai bune condiţii din punct de vedere tactic. Este un lucru foarte important, pentru că face diferenţa atunci când are mingea la picior. Poate face totul, e foarte inteligent. Are o calitate fantastică şi e ceea ce avem nevoie. Jucători ca el, Candreva şi Perisic sunt fundamentali“, crede înlocuitorul lui Roberto Mancini.

Când a fost prezentat oficial la Inter, Frank de Boer a fost întrebat cum va gestiona presiunea fanilor nerazzurri, printre cei mai pretenţioşi din Italia. Nici răbdarea nu este un concept foarte la modă în Serie A. Sigur pe el, olandezul a răspuns că la Ajax suporterii începeau să fluiere dacă echipa nu marca în primele 15 minute. Evident, o exagerare. Dar scopul ei a fost acela de a arăta că este obişnuit cu astfel de lucruri şi că ştie ce se aşteaptă din partea lui. Ba mai mult, în discuţia cu jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport, de Boer a insistat că prestigiul clubului a contat în alegerea pe care a făcut-o şi că îşi doreşte să-şi aducă propria contribuţie la creşterea acestuia.

Pentru mine, Inter e tradiţie, e Italia. Când vine vorba despre fotbalul italian, îţi vin în minte cele trei mari: Inter, Milan şi Juve. La Milano au evoluat jucători olandezi fantastici: Jonk şi Bergkamp de o parte (Sneijder?!? – nota mea), Van Basten, Rijkaard şi Gullit de cealaltă. Prestigiul clubului a avut o influenţă în alegerea mea, pentru că vreau să fiu parte din această mare istorie“, a spus de Boer.

Nu ne rămâne decât să-i urăm mult succes, pentru că, ţinând cont de modul în care s-a produs schimbarea la Inter şi de momentul acesteia, nu are deloc o misiune uşoară.
One thought on “DE BOER SE PREZINTĂ ŞI ÎI ARUNCĂ MĂNUŞA LUI JUVENTUS

  1. inter4ever

    Baftă multă, multă, multă, Franky, nici nu stii cât de mult îmi doresc să reușești!!! După vreo 3 ani, aștept si eu debutul sezonului ca pe vremuri… cu speranțe, cu emoții… Forza Inter!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *