.
.

.

DE CE TREBUIE SĂ NE ÎNGRIJORĂM DUPĂ AMICALUL CU CSKA SOFIA


Stagiul de pregătire de la Brunico s-a încheiat cu un eşec, 1-2 în faţa bulgarilor de la CSKA Sofia, un alt rezultat dezamăgitor, după remiza albă în faţa anonimilor austrieci de la WSG Wattens. Există motive de îngrijorare, dar ele nu au neapărat legătură cu cele două meciuri.

Bilanţul negativ în faţa unor adversari în cel mai bun caz de mâna a doua, mai ales în acest punct al pregătirilor, mă lasă indiferent. Nu stau nici să analizez prestaţiile din cele două jocuri. Până la urmă, nu am nevoie de nişte amicale obscure pentru a spune că Ranocchia e definitiv un caz pierdut, de exemplu. Iar faptul că Palacio a fost de departe cel mai bun interist contra bulgarilor, altfel un lucru care ar trebui să dea de gândit, este absolut irelevant. Pentru că Mancini a folosit în ambele partide echipe experimentale, formate în mare parte din rezerve, jucători aflaţi pe picior de plecare sau tineri de la Primavera. Deci, din acest punct de vedere, să ţinem panica în frâu. Avem timp să ne panicăm când vor începe treburile serioase.

Totuşi, cantonamentul de la Brunico oferă motive de îngrijorare. Atitudinea lui Mancini, mai exact. Am analizat, ieri, comportamentul tehnicianului la prima conferinţă de presă a sezonului, iar semnalele pe care le-a trimis au dus la concluzia că există o stare de nemulţumire pe care nici măcar nu a încercat foarte mult să o ascundă. Lucrurile au devenit şi mai clare la finalul meciului cu CSKA.

   

Mancio a apărut în faţa microfoanelor şi a afişat aceeaşi atitudine de copil răsfăţat care nu şi-a găsit sub bradul de Crăciun cadoul pe care credea că-l merită. Nemulţumit de dialogul cu cei din conducere, de faptul că nu-i este adus Yaya Toure şi de prestaţia jucătorilor săi, pe care i-a acuzat că nici măcar nu încearcă să se simtă bine pe teren, antrenorul de 51 de ani a dat senzaţia că a sta pe banca Interului a devenit o povară. În aceste condiţii, ar face un bine tuturor dacă s-ar da singur la o parte.

Să ne înţelegem. Nu m-am transformat peste noapte dintr-un apărător într-un detractor al lui Mancini. Doar că este evident că, în această atmosferă, e dificil de pregătit un sezon pe care Inter nu mai are voie să-l rateze. Mancini nu este genul de antrenor care să se autodepăşească şi care să fie un motivator şi să-şi ducă echipa dincolo de limitele sale prin acea “grinta” atât de dragă italienilor, iar atunci când entuziasmul îi lipseşte, aşa cum evident se întâmplă acum, lucrurile pot lua o turnură dramatică.

Dintre motivele care au dus la această stare a lui Mancini, cred că dreptatea este de partea lui doar atunci când vine vorba despre comunicarea cu şefii clubului. Din acest punct de vedere, este vizibilă absenţa unui om care să facă legătura între teren şi birouri. Fassone, atât de hulit, s-a dovedit util în trecut. În ultima perioadă, au existat zvonuri despre o posibilă revenire a lui Oriali. Dacă e ceva adevăr în această poveste, ar fi de dorit ca întoarcerea lui Lele să se facă neîntârziat. E interist, cunoaşte clubul şi poate fi persoana care să contribuie la detensionarea atmosferei.

   

În rest, Mancini continuând să plângă după Yaya Toure, de parcă Inter transferă doar de la Acireale, sau să fie nemulţumit că jucătorii săi nu se distrează pe teren, în condiţiile în care el e primul îmbufnat şi tensionat, sunt lucruri care nu fac altceva decât să-i şubrezească poziţia şi credibilitatea. Astfel, mulţi dintre cei care până de curând îl susţineau încep să se întoarcă împotriva lui. Până la urmă, aştepţi altceva de la al doilea cel mai bine plătit antrenor din Serie A, nu să pună botu’ de un metru la prima nemulţumire. Sigur că tehnicianul trebuie să aibă un cuvânt de spus în mercato, nici “yesmanii” nu-s de dorit. Dar una este să indici un profil de jucător şi alta să insisţi la infinit pentru un jucător. Mourinho i-a cerut insistent pe Deco şi Carvalho. I-a primit doar pe Sneijder şi Lucio. Şi s-a descurcat. 

În acest context, nu a durat mult până au apărut primele zvonuri despre o posibilă despărţire de Mancini, care ar urma să primească o sumă de bani pentru a-şi rezilia contractul. După tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, aş înţelege dacă cei din conducere au ajuns la capătul răbdării cu un antrenor care a primit aproape tot ce şi-a dorit, e plătit foarte bine, a ratat obiectivul în sezonul trecut, dar continuă să facă pe deranjatul. Problema e legată de numele posibililor înlocuitori – Leonardo şi Cesare Prandelli. Ăsta este, fraţii mei interişti, un adevărat motiv de îngrijorare!
7 thoughts on “DE CE TREBUIE SĂ NE ÎNGRIJORĂM DUPĂ AMICALUL CU CSKA SOFIA

 1. inter4ever

  Excelentă analiză, bravo, admin Ionuț! Într.un interviu recent, apărut în Guerin Sportivo parcă, Mister se laudă non-stop cât de mult iubește Interul; Prințule, te rog io, fă un bine “iubitei” tale si cară-te!!! Ajunge cu văicăreala, cu victimizarea, cântă si la alte mese, că sunt destule!

  Reply
 2. tutti66

  Parca e un baietel suparacios care-si ia jucariile si pleaca.Halucinant la un antrenor titrat,poate-l are procurator pe Raiola si regizeaza ceva conflicte gen plecarea lui Balotelli de la City pe bani putini si commission mare.
  Sa vedem,oricum nu-mi miroase bine.

  Reply
  1. inter4ever

   Sunt destui antrenori liberi decenți, cu chef de muncă la un club mare ca al nostru. Nu dau nume, să nu se interpreteze 🙂 nu ne rămâne decât să sperăm că noul patronat va fi mai inspirat în alegerile sale

   Reply
 3. tutti66

  Pare haos la club,cu Mancini nemultumit,cuplul Wanda-Icardi parca-si pregateste plecarea,mercato nu e cum vrem/vor nu tu Joao Mario,Gabriel e departe,Berardi e caz inchis anul acesta,meciuri de pregatire ca la plaja,suporteri nemultumiti si la Brunico si peste tot,amicale americane lungi,fara multi jucatori si nici nu stiu daca sunt utile,Ausilio si Zanetti I-si fac treaba lor dar Thohir e departe,chinezi inca nu prea se vad,FPF e o piatra de moara daca nu vindem. Numai lucruri negative si sincer nu-mi miroase a bine nici cu mercato si nici cu Mancini.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *