.
.

.

DEMETRIO STEFFE, PUŞTIUL DEVENIT VEDETĂ PESTE NOAPTE


Finala turneului de tineret “Trofeul Mamma Cairo”. Inter Primavera conduce cu 5-0 pe Milan, un rezultat oricum impresionant. Dar un asemenea triumf avea nevoie de o încheiere cu stil. Iar cel care a făcut-o a fost Demetrio Steffe, puştiul născut în urmă cu 18 ani, la Trieste. În doar câteva zile, golul său a devenit un adevărat viral pe internet, iar mijlocaşul nerazzurrilor s-a transformat într-un star internaţional.

Sunt goluri sau momente care pot schimba cursul unei cariere. Reuşita lui Steffe face parte din această categorie. Dar cine este noua senzaţie propusă de Inter Primavera?

Născut pe 30 iulie 1996, Steffe a crescut într-o familie de sportivi. Mama sa a fost chiar campioană a Italiei la volei. Primul său club a fost San Giovanni, unde a rămas timp de şase ani, apoi au urmat două sezoane la Triestina, perioadă în care a evoluat constant împotriva unor adversari de la o categorie de vârstă superioară. În 2010, avea să ajungă la Inter. Meritul este al lui Roberto Samaden, şeful academiei de tineret, care s-a dus la un meci Triestina – Padova pentru a-l urmări pe Donkor şi l-a remarcat pe Steffe.

În ciuda faptului că a fost nevoit să trăiască la distanţă mare de casă şi că, până la 14 ani, nu a fost niciodată despărţit de familie, mutarea la Milano nu l-a afectat. S-a adaptat rapid şi a devenit un jucător important în echipele de tineret ale nerazzurrilor. Tricoul Interului i-a oferit şi o vizibilitate mai mare, iar selecţionerii naţionalelor Italiei au început să-l remarce. Nu a durat mult şi a debutat la Under 16, purtând chiar banderola de căpitan, apoi s-a impus ca un titular indiscutabil la Under 17, echipă care a jucat finala Europeanului din 2013, pierdută la penaltyuri în faţa Rusiei.

Acestea sunt experienţe care rămân toată viaţa şi pe care cred că doar un sport frumos cum e fotbalul le poate oferi. Păcat însă că victoria nu a venit din cauza loviturilor de la 11 metri”, spunea Steffe într-un interviu acordat în urmă cu câteva luni.

Inter nu avea cum să nu creadă într-un jucător care are calităţi tehnice, fizice şi umane indiscutabile. Păstrând proporţiile, există voci care spun că, în anumite privinţe, aminteşte de Zanetti. De altfel, chiar modelul său. „Nu am un jucător preferat, unul pe care îl consider cel mai bun sau unul de la care să mă inspir. Există însă un jucător pe care îl stimez pentru longevitatea sa, pentru profesionalismul său şi pentru seriozitatea sa. Evident, este vorba despre Zanetti”, declara Deme (modul în care îl strigă colegii), într-un interviu de la începutul lui 2013.

Cu toate acestea, la doar 17 ani, şansele sale de a juca pentru Primavera erau limitate, astfel că în sezonul trecut a fost împrumutat la Chievo. „Trecerea de la Inter la Chievo nu a fost o problemă. Colegii au fost magnifici, iar rezultatele au demonstrat acest lucru”. Într-adevăr, veronezii aveau să producă o mare surpriză şi să câştige primul lor titlu de campioni ai Italiei la această categorie de vârstă, după o finală dramatică împotriva lui Torino, decisă la penaltyuri. Steffe, unul dintre cei mai importanţi jucători în sezonul istoric pentru gruparea gialloblu, s-a simţit astfel răzbunat pentru eşecul de la Europeanul din 2013.

În această vară, Steffe a revenit la Inter. Nerazzurri nu se pot lipsi de un astfel de jucător, capabil să acopere practic orice post de la mijlocul terenului, cu o inteligenţă fotbalistică peste media vârstei sale şi cu o importantă prezenţă fizică. Chiar şi Mazzarri l-a remarcat şi l-a convocat pentru prima perioadă de pregătire a noului sezon, la Pinzolo: „A fost o mare surpriză, dar şi o oportunitate uriaşă. Să stau 10 zile alături de echipa mare a fost o experienţă minunată, care mă poate ajuta în viitor”.

După stagiul de la Pinzolo, Demetrio Steffe a revenit printre colegii săi de la Primavera, iar noul antrenor, Stefano Vecchi, i-a oferit imediat un rol important în echipă. A confirmat încrederea, iar reuşita din meciul cu Milan l-a făcut cunoscut lumii. Poate fi începutul unei poveşti frumoase.

Rezumat INTER Primavera – Milan Primavera 6-0
3 thoughts on “DEMETRIO STEFFE, PUŞTIUL DEVENIT VEDETĂ PESTE NOAPTE

  1. Deki

    Nu stiu dacă v-a zis Ion,dar dacă vreţi să jucaţi Fantasy Serie A,am făcut o liga:

    TwitterLeague si parola 2A0JtOOjxbVy

    Baftă!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *