.
.

.

EMPOLI -INTER, PREVIEW ÎN CIFRE


La mulţi ani, interişti! Am lăsat Sărbătorile în urmă şi ne pregătim să revenim la emoţiile noatre din fiecare săptămână. Pentru Inter şi pentru noi, 2016 începe în Toscana, împotriva lui Empoli, una dintre revelaţiile sezonului în Serie A şi o echipă care i-a chinuit serios pe nerazzurri pe teren propriu în stagiunea precedentă. Meciul se va disputa miercuri, de la ora 19:00, şi va fi transmis în direct pe Digi Sport 3.

2 – Media punctelor câştigate de Inter în primul meci al anului, din 2000 încoace. Din acest punct de vedere, actualul lider al campionatului italian este pe locul 3, după rivalii de la Milan (2,56 puncte) şi în spatele celor de la Napoli (2,06 puncte). În aceeaşi ierarhie, Empoli e pe ultima poziţie (0,68 puncte).

În ceea ce-i priveşte pe antrenori, Roberto Mancini e doar pe 8 (1,69 puncte), în timp ce adversarul său de la Empoli, Marco Giampaolo, ocupă de asemenea ultimul loc, cu o medie de doar 0,25 puncte.

3– Numărul victoriilor obţinute de Empoli în cele 30 meciuri directe cu Inter, în toate competiţiile. Toate au venit în Serie A şi cu acelaşi scor, 1-0. Ultima, în 2006, pe Castellani, când Materazzi nu s-a înţeles cu Julio Cesar şi a trimis în propria poartă o pasă de la mare distanţă. De atunci, s-au întregistrat şapte victorii pentru nerazzurri şi o remiză.

4 – Numărul victoriilor consecutive obţinute de Empoli înainte de duelul cu Inter. Este un record al clubului toscan. Lazio (1-0), Verona (1-0), Carpi (3-0) şi Bologna (3-2) formează lista echipelor învinse de trupa lui Giampaolo.

6 – De 6 ani nu s-a mai întâmplat ca Inter să fie lider în momentul disputării primei etape a anului. Era sezonul magic al Triplei reuşite de echipa lui Mourinho, care începea 2010 cu un succes la limită, scor 1-0, pe terenul lui Chievo, datorită unui gol marcat de Balotelli.

În schimb, ultimul succes la început de an a fost cel obţinut în 2012, sub conducerea lui Claudio Ranieri, un 5-0 administrat Parmei, pe Meazza.

2019 – Prima veste bună pe 2016 a venit la conferinţa de presă de marţi, când alături de Roberto Mancini a fost prezent Samir Handanovic, clubul anunţând astfel că portarul sloven şi-a prelungit contractul scadent la sfârşitul acestui sezon pentru încă trei ani.

Forza INTER!
One thought on “EMPOLI -INTER, PREVIEW ÎN CIFRE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *