.
.

.

GOLURI MEMORABILE (168): EXECUŢII ACROBATICE


Golul marcat de Osvaldo împotriva Atalantei a confirmat faptul că atacantul împrumutat de la Southampton este un specialist al execuţiilor acrobatice, lucru pentru care s-a făcut remarcat în agitata sa carieră.

Golul din foarfecă este produsul mai multor factori. Este nevoie de o centrare perfectă, să ai poziţia corectă şi să te coordonezi într-o fracţiune de secundă pentru a lovi mingea cu forţă. Este cea mai dificilă execuţie din fotbal”, a spus Roberto Boninsegna pentru Gazzetta dello Sport.

Fostul mare atacant al nerazzurrilor vorbeşte în cunoştinţă de cauză. De-a lungul carierei sale, Bonimba a marcat câteva goluri prin procedee acrobatice, cel mai cunoscut fiind reuşit într-un meci cu Foggia care a adus un Scudetto pentru Inter din punct de vedere matematic.

Istoria Interului este însă plină de goluri înscrise prin foarfecă. Şi nu doar atacanţii s-au numărat printre cei capabili să le marcheze. A dovedit-o Marco Materazzi, care a produs o adevărată bijuterie într-o partidă cu Messina, în sezonul 2006/07.

Francesco Moriero, unul dintre cei mai importanţi jucători din frumoasa echipă de la sfârşiul anilor ’90, se regăseşte şi el pe această listă, cu o execuţie reuşită în Cupa UEFA, împotriva elveţienilor de la Neuchatel Xamax.

Deşi a petrecut doar trei ani la Milano, în perioada de apus a carierei sale, “Kalle” Rummenigge a lăsat amintiri frumoase fanilor nerazzurri. Una dintre acestea este golul superb înscris într-un 3-3 cu Torino.

Însă atunci când vine vorba despre goluri marcate din foarfecă, Youri Djorkaeff este liderul oricărui clasament. Mai mult decât atât, golul înscris împotriva Romei în 1997 este considerat şi în prezent cel mai frumos din istoria Interului. Greu de adus contraargumente!

A existat însă şi un gol care ar fi putut să-i facă o concurenţă serioasă execuţiei lui Djorkaeff. Autorul său a fost Rummenigge, într-o partidă din Cupa UEFA cu Glasgow Rangers. Arbitrul (culmea, un german!) nu s-a lăsat impresionat de acrobaţia dublului câştigător al Balonului de Aur şi a anulat inexplicabil golul.

Cu siguranţă, Osvaldo cunoaşte cel mai bine cum este să ţi se refuze nedrept bucuria unei asemenea reuşite.

Sursa foto: bauscia.it
11 thoughts on “GOLURI MEMORABILE (168): EXECUŢII ACROBATICE

 1. Maryo

  nop ,sa nu-l aratam cu degetul numai pe Naga ,am jucat in zece cu varzelona si nu a fost dezastrul asta… am ipresia ca in mercato l-am dorit prea mult pe acest Medel si am avut prea mari sperante de la Vidic astfel incat nu ne-a mai interesat de un jucator ce a confirmat ,este vorba de Rolando ,ma intreb de ce oare!?

  Reply
  1. tutti66

   Corect.Tin minte un Inter-Sampdoria in 2009/2010 scor 0-0 cand a fost eliminat si Samuel si Cordoba si echipa nu sa prabusit nici psihic si nici fizic pentru ca pe langa lot am avut si ANTRENOR.

   Reply
 2. Deki

  De ce trebuie sa facem comparatii intre Interul din 2010 si Interul de acum? Interul ala nu mai exista si probabil nu o sa mai prindem vreodata un an ca ala,Interul de acum nu il poti compara nici macar cu Interul din anii 2000-2006. De comparatiile dintre Mourinho si restul antrenorilor nici nu mai are rost sa zic ceva 😉

  Reply
 3. Costin

  Avem antrenor slab,asta stim cu totii,dar si lotul e slabut frate…am spus o de la inceput,suntem sub Roma,rube sau Napoli…chiar si bilan mi se pare ca arata mai bine ca noi din pctdvd al lotului…cand si arbitrajul este prost iese acest rezultat…Nagatomo este eliminat ff usor,iar Palacio este oprit in situatie de 1 vs 1 cu portarul in prima rep,la scorul de 1-1….oricum,nu ai voie sa iei 4 goluri de la ultima clasata,chiar si cu un om in minus….

  In alta ordine de idei,nusht ce antrenor accepta sa preia Inter,asta in conditiile in care nu are un buget mare pt transferuri…daca iti vine un antrenor cu nume iti va cere si jucatori pe masura 😉

  Reply
 4. Maryo

  Medel fotbalist !?? trebuie sa si arate asta pe teren ,cu cagliari a fost poate omul cel mai slab ,chiar sub Vidic ce parea pierdut prin careu ,nici o reactie de la el ,Medel la la golul doi vinovat sa nu mai spun de cel de-al treilea unde a fost ridiculizat de ibarbo … Concluzie :se poate juca si cu-n om in minus dar nu cand se fac transferuri doar pentru a fi facute si cand antrenorul este limitat

  Reply
 5. Maryo

  Deki lasa frate ca nu vorbim de Murinho aici ,nu este numai el antrenor ,sunt antrenori buni chiar in Italia care o demonstreaza …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *