.
.

.

GOLURI MEMORABILE (187): IVAN ZAMORANO VS. AC MILAN


Sezonul 1996/97 a fost cel care a pregătit terenul pentru Interul lui Ronaldo, dar şi unul în care rezultatele au fost contradictorii. Cu toate acestea, nerazzurri s-au aflat până spre finalul campionatului în lupta pentru titlu în Serie A (au terminat pe 3, după Juventus şi Parma), au ajuns până în semifinalele Cupei Italiei, unde au fost eliminaţi de Napoli în urma loviturilor de departajare, şi au jucat finala Cupei UEFA, pierdută de asemenea la penalty-uri, în faţa celor de la Schalke 04. După contraperformanţele din ultimii ani, mulţi dintre noi am fi mulţumiţi cu un astfel de parcurs în prezent. În urmă cu 18 ani, lumea a fost mai curând nemulţumită, chiar dacă au existat şi motive de satisfacţie. Unul dintre acestea a fost clasarea rivalilor de la Milan doar pe locul 11. Satisfacţia a fost cu atât mai mare cu cât victoria din Derby a înrăutăţit şi mai mult situaţia rossonerilor, care, cu o săptămână înainte, fuseseră învinşi pe teren propiu de Juventus cu un incredibil 1-6.

Pe 13 aprilie 1997, în etapa a 27-a, Milan căuta să facă pace cu fanii, dar Inter a pus şi mai multă sare pe rană. Echipa pregătită pe atunci de Roy Hodgson s-a impus convingător cu 3-1. Meciul a fost rezolvat după nici o oră de joc, perioadă în care nerazzurri conduceau cu 3-0. Youri Djorkaeff a deschis scorul din penalty, în minutul 32, iar Ivan Zamorano a făcut 2-0 cu puţin timp înainte de pauză. Reuşita chilianului a fost spectaculoasă prin simplitatea ei. Bam-Bam a înscris cu o lovitură de cap specialitatea casei, după un corner de pe partea stângă, iar detenta atacantului interist şi uşurinţa cu care s-a eliberat din marcaj, completate de tradiţionala bucurie sinceră şi dezlănţuită, au făcut ca acest gol să rămână unul special.

În partea a doua, golgheterul Interului din acel sezon, Maurizio Ganz, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, iar Roberto Baggio a punctat pentru rossoneri cu două minute înainte de final, când totul era deja decis.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *