.
.

.

ÎNCUNUNAREA CARIEREI LUI DIEGO MILITO


Azi-noapte, Racing Club de Avellaneda a pus capăt unei perioade de 13 ani în care nu a cucerit tilul în Argentina. Elementul comun al victoriilor din 2001 şi 2014 este Diego Milito.

Pentru mine, titlul ar fi încununarea carierei mele. Ar fi un vis să cuceresc titlul, ceva foarte special, pentru că nu mai am foarte mult timp ca jucător“, declara Il Principe, înaintea meciului din ultima etapă a Aperturei. La finalul partidei pe care Racing a câştigat-o cu 1-0 pe teren propriu în faţa celor de la Godoy Cruz, Milito a spus că se simte ca şi cum “aş atinge cerul cu mâinile”.

Sentimentele omului care a fost decisiv pentru Tripla istorică din 2010 sunt cât se poate de fireşti. După o carieră impresionantă în Europa, Milito s-a întors acasă, la clubul la care a crescut şi al cărui fan este. A făcut-o din postura de căpitan şi a avut un rol important în câştigarea unui titlu pe care fanii îl aşteptau de peste un deceniu. La precedentul succes, în 2001, Il Principe era un tânăr de doar 22 de ani, aflat la început, fără a bănui probabil că va avea parte de succesele care au urmat. Acum, e un jucător aflat la apusul carierei, dar mult mai experiementat şi capabil să fie un catalizator, un lider în jurul căruia să se contruiască o victorie spectaculoasă.

La fel ca şi 2001, Racing a câştigat cursa cu River Plate, echipa care a cucerit titlul în Clausura şi, recent, Copa Sudamericana, dovedind că a redevenit principala forţă a fotbalului din Argentina, după perioada teribilă care a culminat cu o retrogradare istorică, prima a clubului. Însă, cu un Milito care a lăsat în urmă problemele din ultimele luni petrecute la Milano, gruparea din Avellaneda (un cartier din zona metropolitană a capitalei Buenos Aires) a reuşit să se ia la trântă cu “Milionarii” şi să-i învingă. Un jucător care a câştigat şi care ştie cum să câştige poate face oricând diferenţa.

Il Principe nu a mai marcat golul decisiv, aşa cum doar el ştia să o facă, dar a contribuit la victoria finală a lui Racing cu 6 goluri şi 3 pase decisive. Şi, mai ales, cu experienţa acumulată într-un deceniu petrecut în Europa, pe care a supus-o într-o seară superbă de mai, în 2010. Acum, cercul s-a închis. Povestea Prinţului are, nici nu se putea altfel, un final fericit.
One thought on “ÎNCUNUNAREA CARIEREI LUI DIEGO MILITO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *