.
.

.

INTER A MARCAT DIN NOU PATRU GOLURI ŞI A CÂŞTIGAT AL DOILEA AMICAL LA BRUNICO


Inter a marcat din nou de patru ori şi a câştigat al doilea amical de la Brunico, în faţa nou-promovatei Carpi. S-a terminat 4-2 pentru nerazzurri, care urmează să plece în China, unde se va desfăşura a doua etapă a pregătirii pentru noul sezon şi unde vor veni şi testele serioase – meciurile cu Bayern Munchen (21 iulie, Shanghai), AC Milan (25 iulie, Shenzhen) şi Real Madrid (27 iulie, Guangzhou).

Cu siguranţă, partida disputată împotriva celor de la Carpi oferă mai multe răspunsuri decât precedenta. Asta chiar dacă vorbim totuşi de o echipă care va juca în premieră în istoria ei în Serie A şi care a început pregătirile mai târziu decât Inter. Aproape sigur, ambele formaţii vor mai suferi modificări până la ora primului duel direct din campionat, dar amicalul de la Brunico ajută la creionarea unei imagini în privinţa noilor veniţi în elita din Italia. Asta contează însă mai puţin deocamdată, ceea ce ne-a interesat pe toţi a fost, în primul rând, jocul băieţilor lui Mancini.

Suntem încă departe de ora verdictelor categorice, dar este evident pentru oricine că tehnicianul nerazzurrilor insistă pe un joc de posesie, rapid, cu o apărare care rămâne sus, un pressing agresiv şi în care atacanţii participă activ la construcţie, nu apar doar la finalul acţiunii. Din acest punct de vedere, atât meciul cu Stuttgarter Kuckers, cât şi cel cu Carpi au arătat multe lucruri pozitive, în special forma tandemului ofensiv Palacio-Icardi, care a marcat cinci dintre cele opt goluri reuşite în cele două partide. În special RodriGOL impresionează, prin excelenta dispoziţie de joc şi forma fizică mult superioară celei arătate la începutul sezonului trecut. O astfel de discuţie este prematură, dar dacă argentinianul continuă cu prestaţii precum acestea, va fi dificil pentru oricine să-l scoată dintre titulari.

În schimb, nu au dispărut problemele defensive, dar o discuţie privind acest aspect trebuie amânată pentru momentul în care Mancini va trimite pe teren linia de fund care va fi formată din cei ce se presupune că vor fi titulari în noul sezon. Cu toate acestea, cinci goluri primite în două meciuri (chiar dacă patru au venit cu rezervele pe teren) reprezintă un aspect negativ peste care nu se poate trece cu uşurinţă.

Debutul ca titular al lui Kondogbia a fost, fără îndoială, cel mai aşteptat eveniment al meciului. Iar francezul nu a dezamăgit. A oferit pasa decisivă la golul de 1-0 şi chiar a fost protagonistul unui moment de virtuozitate, spre deliciul fanilor. „Un jucător mare nu are nevoie de perioadă de adaptare“, a spus cel mai scump transfer al Interului din această vară, într-un interviu acordat celor de la L’Equipe. Cu alte cuvinte, mijlocaşul de 22 de ani nu-şi caută alibiuri şi este conştient care sunt aşteptările în ceea ce-l priveşte. Prima sa partidă adevărată în nerazzurro (cu Stuttgarter a intrat mai mult pentru public) a arătat un jucător sigur pe el, capabil să joace aproape de fiecare dată din prima, foarte bun din punct de vedere fizic şi care a evoluat cu o nonşalanţă ce îl poate transforma în liderul unei linii mediane care nu sună deloc rău cu el şi cei doi croaţi, Kovacic (folosit ca regista) şi Brozovic. Îi adăugăm aici şi pe Hernanes, care pare să continue de unde a rămas în stagiunea precedentă, şi revelaţia Gnoukouri, poate şi Guarin, şi avem imaginea unui mijloc solid şi tehnic în acelaşi timp. În aceste condiţii, nu este o surpriză că responsabilii de mercato îşi îndreaptă toată atenţia spre apărare şi atac, atât din punct de vedere al venirilor, cât, mai ales, al plecărilor.

Apropos de mercato, Mancini a transmis câteva mesaje clare către unii dintre jucători, atât prin declaraţii, cât şi prin alegerile din cele două amicale. De exemplu, titularizarea lui Dimarco împotriva lui Carpi înseamnă că Santon şi Nagatomo au şanse minime să intre în planurile pentru noul sezon. Mult mai clară este situaţia lui Shaqiri, care nu a fost nici măcar rezervă în partidele de la Brunico. Toate acestea vin la scurt timp după declaraţiile lui Piero Ausilio legate de subiectul plecări.

Clubul a fost extrem de activ în această perioadă de transferuri, dar pentru Inter mercato este încă departe de a se fi încheiat. La fel şi pregătirea noului sezon, care intră în următoarea fază. Una mult mai importantă şi care va oferi cu adevărat primele concluzii preliminare.

Inter a început meciul în formula Handanovic – D’Ambrosio, Ranocchia, Juan Jesus, Dimarco – Brozovic, Kovacic, Kondogbia – Hernanes – Palacio, Icardi, iar după pauză au jucat Radu, Montoya, Andreolli, Popa, Santon, Nagatomo, Taider, Gnoukouri, Baldini, Longo şi Delgado.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *