.
.

.

INTER ÎNCEPE SEZONUL ÎN NORD. STJARNAN, ADVERSARUL DIN PLAYOFF-UL EUROPA LEAGUE


Inter va debuta oficial în noul sezon în nordul continentului, nerazzurri urmând să întâlnească echipa islandeză Stjarnan F.C. în playoff-ul Europa League. Primul meci va avea loc pe 21 august, în Islanda, probabil la Reykjavik, returul fiind programat o săptămână mai târziu, la Milano.

Image and video hosting by TinyPic

Cu riscul de a părea uşor arogant, o echipă de talia Interului nu are cum să aibă vreo emoţie într-o asemenea fază a competiţiei, împotriva celui mai slab dintre posibilii adversari. Mai mult decât atât, nerazzurri se pot considera mulţumiţi de rezultatul tragerii la sorţi de la Nyon şi dintr-un alt motiv, acela că au evitat o deplasare în Rusia sau Ucraina. Nu doar din cauza drumului lung şi obositor, dar mai ales pentru că vorbim de o zonă cu tensiuni politice.

Dacă pentru băieţii lui Mazzarri este mai curând o dublă de antrenament cu public, pentru Stjarnan duelul cu Inter este, foarte probabil, cel mai important eveniment din istoria clubului, care participă în premieră în acest sezon în cupele europene. Un lucru confirmat chiar de declaraţiile făcute de islandezi.

Să joc cu Stjarnan, echipa al cărei fan sunt de mic copil, împotriva unui adversar ca Inter este un vis devenit realitate”, a spus Veigar Pall Gunnarsson, un atacant de 34 de ani, care a trecut prin cariera sa şi pe Nancy şi care a evoluat de 34 de ori şi în naţionala Islandei. La rândul său, antrenorul Runar Pall Sigmundsso a declarat că „suntem în al şaptelea cer. Când am aflat cu cine vom juca, am sărbătorit ca nişte nebuni. Pentru noi este un mare noroc să întâlnim un club mare”.

Înfiinţată în 1960, Stjarnan traversează cel mai bun moment din istoria sa. În 2013 a terminat campionatul pe locul 3, iar în prezent se află pe poziţia a doua după 13 etape (se joacă în sistemul primăvară-toamnă). De asemenea, în 2012 şi 2013 a disputat finala Cupei Islandei, fiind însă învinsă de fiecare dată, de KR Reykjavik şi de Fram Reykjavik.

Însă adevărata performanţă a echipei dintr-un oraş de nici 15.000 de locuitori şi care îşi dispută jocurile de pe teren propriu pe o arenă de doar 1.000 de locuri este parcursul european din acest sezon. La debutul absolut în Europa, Stjarnan este una dintre surprizele de până acum din Europa League, reuşind să ajungă în playoff după trei tururi preliminare în care nu a cunoscut înfrângerea.

Islandezii au început cu un dublu 4-0 în faţa galezilor de la Bangor City, apoi i-au eliminat pe scoţienii de la Motherwell, după un 2-2 în deplasare şi un succes cu 3-2 după prelungiri pe teren propriu. Însă adevărata lovitură a reprezentat-o calificarea obţinută în duelul cu Lech Poznan, graţie unei victorii cu 1-0 în Islanda, urmată de o remiză albă în Polonia. Patru victorii, două remize, 14 goluri marcate şi doar 4 primite. Nu bilanţ deloc rău pentru o debutantă.

În ciuda performanţelor recente pe care le-am amintit mai sus, viitoarea adversară a Interului şi-a câştigat celebritatea la nivel european datorită felului original şi amuzant în care sărbătoreşte marcarea golurilor. Multe dintre “coregrafiile” islandezilor au devenit adevărate hituri pe internet. O parte dintre ele le puteţi (re)vedea mai jos.

Am putea avea parte de un astfel de moment, în cazul în care islandezii vor reuşi să înscrie împotriva nerazzurrilor. „Probabil nu jucăm cel mai frumos fotbal, dar suntem organizaţi în apărare şi poate vom avea norocul să marcăm o dată”, a spus Gunnarsson.

În ceea ce o priveşte pe Inter, vicepreşedintele Javier Zanetti, care şi-a făcut debutul oficial în noul său rol la Nyon, a explicat că „ne interesează foarte mult această competiţie şi ne dorim să ajungem cât mai departe”. Tocmai din acest motiv, dubla cu Stjarnan nu poate fi decât o haltă.

Sursa foto: uefa.com
5 thoughts on “INTER ÎNCEPE SEZONUL ÎN NORD. STJARNAN, ADVERSARUL DIN PLAYOFF-UL EUROPA LEAGUE

  1. Marius

    Poate pare ciudat, dar as vrea sa marcheze islandezii un gol, doar ca sa ii vad ce mod de a se bucura mai scot de data asta. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *