.
.

.

INTER – PALERMO 1-1. UN REZULTAT PROST CARE VINE CU LUCRURI BUNE


Posavec, Goldaniga, Vitiello, Andelkovic, Rispoli, Hiljemark, Gazzi, Chochev, Aleesami, Quaison, Nestorovski, Sallai, Balogh şi Cionek. Uitaţi-vă bine pe aceste nume, mai citiţi-le o dată dacă e nevoie, şi o să înţelgeţi de ce remiza de pe Meazza cu Palermo este un rezultat inacceptabil şi pentru care nu există alibi. În acelaşi timp, este dificil de citit clasamentul după două etape în care Inter a jucat împotriva lui Chievo şi a lui Palermo şi să vezi că în dreptul nerazzurrilor este un singur punct.

Dacă la Verona nu doar rezultatul, ci şi prestaţia au fost greu de digerat, de această dată evoluţia băieţilor lui Frank de Boer a fost în mod evident mai reuşită. Aşa cum a promis tehnicianul olandez la conferinţa de presă de sâmbătă, am văzut un Inter mai bun decât pe Bentegodi, însă asta nu a fost suficient pentru victorie. Şi nici nu-l scapă pe antrenor de critici, deşi acestea nu trebuie să ia forma unui proces al cărui deznodământ să fie un verdict categoric şi o execuţie publică. Deşi sunt convins că presa italiană nu va rata un bis, după titlurile de săptămâna trecută.

Aşadar, ce i se poate reproşa lui de Boer? În primul rând, faptul că a ales ca Medel şi Kondogbia să-l flancheze pe Banega, folosit ca regista în faţa apărării. În 4-3-3-ul gândit de olandez, cei doi ar fi trebuit să joace rolurile lui Pogba şi Vidal când evoluau lângă Pirlo. Niciunul dintre cei doi “interi” improvizaţi nu au calităţi pentru aşa ceva. Şi nu e vorba doar despre valoarea propriu-zisă a jucătorilor. Sigur, Kondo a avut câteva momente bune, iar Medel a apărut de mai multe ori la finalizare şi a ratat trei ocazii mari, dar experimentul s-a dovedit un eşec.

Pe undeva, e firesc ca de Boer să încerce în continuare diferite formule, pentru că nu a avut la dispoziţie meciuri amicale în care să pregătească aceste lucruri. Pe de altă parte, o partidă oficială rămâne una pe puncte, iar acestea sunt fundamentale când începi campionatul cu un eşec. Mult mai logică ar fi fost folosirea lui Brozovic în locul unuia dintre Kondogbia şi Medel, chiar şi cu riscul ca echipă să-şi fi pierdut şi mai mult un echilibru oricum destul de fragil în anumite momente.

Probabil că, odată cu venirea lui Joao Mario, această problemă se va rezolva. Portughezul poate fi folosit foarte bine alături de Kondogbia sau de Medel, deşi soluţia aventuroasă în meciurile mai uşoare este un tandem cu Brozovic lângă Banega. Asta ar face şi ca distanţa dintre omul care se presupune că ar trebui să creeze, Banega, şi cei care trebuie să finalizeze, extremele şi atacantul, să fie mai scurtă, iar mingile să ajungă mai uşor în careul advers. Aceasta a fost o altă problemă împotriva sicilienilor, în special în prima jumătate de oră, una absolut oribilă, şi un alt lucru pentru care de Boer merită criticat.

În acest context, nu ar fi, poate, o idee rea o trecere temporară la 4-2-3-1. Oricum, cu actualul lot, pare a fi un sistem mai potrivit. Apropos de lucrurile simple pe care le recomandam după eşecul cu Chievo.

Sigur că, în multe momente, s-au observat şi limitele valorice, tehnice şi tactice ale unor jucători, însă oricât de generoşi ar fi “i cinesi” (caracterizarea îi aparţine lui Ausilio), nu se poate schimba întregul lot dintr-o dată. Aşa că e nevoie de alegeri corecte şi inteligente. Iar de Boer a arătat că le poate face. Ba chiar şi în timpul unui meci, schimbând astfel cursul acestuia.

Pauza de hidratare de la mijlocul primei reprize s-a dovedit o adevărată mană cerească. După o scurtă şi rapidă discuţie între antrenor şi jucător, Inter s-a transformat practic şi a luat cu asediu careul advers, ratând nu mai puţin de cinci ocazii mari în doar 10 minute. După ce Palermo a deschis norocos scorul, în startul părţii a doua, au urmat câteva minute de uluială, însă reacţia pozitivă a existat. La ea a contribuit şi de Boer, care a renunţat la banda stângă cu care a început meciul, Santon-Perisic, ambii dezamăgitori (croatul a avut, însă, şi momente bune), în locul celor doi intrând debutantul Miangue (nimic spectaculos, dar exact şi, în orice caz, mai bun decât Santon) şi Candreva.

Fostul lazial a adus un plus de calitate în bandă pentru Inter, iar centrările lui au produs mereu panică în careul sicilienilor. În urma uneia dintre ele, Icardi a egalat cu o lovitură de cap de “9” veritabil, însă asediul disperat din final a rămas fără rezultat, astfel că meciul s-a încheiat 1-1. Fac aici o scurtă paranteză şi revin la aspectele negative în privinţa lui de Boer, vinovat pentru faptul că nu a făcut şi a treia schimbare pe care o avea la dispoziţie. Regretul e cu atât mai mare cu cât primele două îi ieşiseră. Paranteză închisă.

Revenind la câştigul important Candreva, indiscutabil varianta cea mai bună, indiferent că vorbim de 4-3-3 sau de 4-2-3-1, este ca italianul şi Perisic să joace pe cele două benzi. În special împotriva echipelor care aglomerează foarte mult în centru, aşa cum a făcut Palermo, cei doi pot ajuta la lărgirea defensivelor, fiind jucători care stau în permanenţă aproape de tuşă. Probabil asta se va întâmpla când ambii vor fi la 100%. Eder nu a făcut un joc rău, dar la el tendinţa este să intre în centru, astfel că folosirea lui în bandă în asemenea partide nu este recomandată.

Rezultatele, bilanţul şi media prestaţiilor din primele două etape sunt mult sub aşteptări şi sub ceea ce ar fi fost normal. Inter are indiscutabil calitate, dar echipa nu este corect construită şi continuă să aibă lacune importante, în special în apărare. Şi totuşi, meciul cu Palermo a arătat progrese evidente din toate punctele de vedere şi faptul că trebuie să avem răbdare cu Frank de Boer. Mai ales ţinând cont de situaţia în care a plecat la drum şi de curajul de a începe o muncă deloc uşoară.

Posavec, Goldaniga, Vitiello, Andelkovic, Rispoli, Hiljemark, Gazzi, Chochev, Aleesami, Quaison, Nestorovski, Sallai, Balogh şi Cionek. Mai citiţi o dată aceste nume. Deşi acum nu pare, s-ar putea să fie un punct de plecare într-o călătorie cu multe satisfacţii.




8 thoughts on “INTER – PALERMO 1-1. UN REZULTAT PROST CARE VINE CU LUCRURI BUNE

 1. inter4ever

  Ai uitat singurul lucru cu adevărat bun: săptămâna viitoare nu ne va mai dezamăgi Interul! 😉

  Reply
 2. boboin

  @ MishuB
  Acum vreo 18 ani cand eram in facultate, nu aveam net sau cablu.
  Prindeam la un amarat de TV cateva posturi.
  Pe TVR2 dadeau duminica meciuri din Italia.
  Eram in al noualea cer cand prindeam pe Inter.
  Daca nu,a doua zi luam ziarul sa vad ce au facut.
  Tin minte si acum un titlu din Prosport(parca) “Victorie INTERzisa”
  Inter batea Milan la scor.
  Ideea este ca asteptam cu nerabdare sa joace Inter. Eram o parte din el.
  Intre noi fie vorba nici atunci nu aveau rezultate. Abia prindeam liga si ne elimina Djurgaren (parca).
  De la noi simpatizez cu FC Brasov. Iti dai seama ce a fost pe mine cand a venit Inter aici.
  Mai tarziu a fost acel Inter mare care a luat tripla.
  Aceeasi emotie.
  Traiam pentru Inter.
  Chiar si dupa ce a luat tripla au fost vreo 2 ani cand inca mai erau emotii.
  Pierdeau dar pierdeau frumos.
  Erau condusi, reveneau spectaculos.
  Ne duceam peste ei.
  Dar acum…
  Sincer.
  Jucatori care nu stiu sa centreze, sa dribleze, sa alerge.
  Acum nu mai am nici o emotie.
  Pentru ce?
  sa vad cum ne umileste Tottenham?
  Sa vad cum se chinuie cu Chievo sau Palermo?
  sa vad cum Medel barbiereste mingiile in aparare.
  Kongdobia da numai pase la adversar?
  sa vad un japonez limitat mai slab chiar decat Gresko(care ne-a mancat un titlu)?
  Georgatos era lider in caricatura asta de echipa.
  Si atunci…
  Ce senzatie sa mai am ca este Interul meu?
  Nu sunt fan de rezultate.
  In continuare tin cu Inter si o sa tin mereu. Si tin piept ironiilor.
  Dar asta nu inseamna ca astept cu nerabdare sa joace iar Inter.
  Nu pot sa zic ca astept cu nerabdare meciul cu Pescara.
  Poate doar sa vad ce poate Joao Maroi sau Gabigol.
  Dar……..

  Reply
 3. tutti66

  Cine l-a vrut pe Erkin ? mancini sau Ausilio ? am reusit sa pierdem bani pe un jucator venit gratis.

  Reply
   1. tutti66

    Eu am auzit ca e invers,1.7milioane salar si optiune de cumpărare la1 milion.
    Dar nici daca ar fi cum zici tu nu e ok.Un jucător căruia Frank la primul antrenament ia spus că nu are nevoie de el.Oare de ce?

    Reply
 4. wtf

  mercato inchis pt. Inter???
  iar am reusit performanta sa nu transferam nici1 fundas lateral.
  incredibil…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *