.
.

.

INTER PRIMAVERA A CÂŞTIGAT TURNEUL DE LA VIAREGGIO, DUPĂ UN PARCURS PERFECT


Şapte victorii pentru al şaptelea trofeu la Viareggio. Inter Primavera a câştigat una dintre cele mai importante competiţii dedicate echipelor de tineret, la capătul unui parcurs fără greşeală. Mai mult decât atât, squadra lui Stefano Vecchi a dat jucătorul şi golgheterul turneului. Un succes total.

Este pentru a şaptea oară când Primavera nerazzurra câştigă tradiţionalul turneu anual de la Viareggio. A patra oară în ultimii 13 ani şi a doua oară în ultimii cinci. Niciodată nu s-a mai întâmplat, însă, ca Inter să obţină trofeul după un parcurs perfect. Fără golgheterul George Puşcaş, devenit un om important pentru Roberto Mancini, echipa lui Vecchi s-a impus în toate cele şapte meciuri disputate, înscriind 18 goluri (10 marcatori diferiţi) şi primind doar 4. Cifre cu adevărat impresionante, care arată că succesul final este unul care nu poate fi pus la îndoială.

În absenţa lui Puşcaş, starul indiscutabil al nerazzurrilor a fost Federico Bonazzoli. S-a alăturat echipei doar din optimi, dar asta nu l-a împiedicat să devină golgheterul competiţiei, cu 5 goluri (la egalitate cu Bentivegna, de la Palermo), şi cel mai bun jucător al turneului. Cel mai tânăr debutant din istoria naţionalei U21 a Italiei şi-a pus amprenta şi pe victoria cu 2-1 din finala cu Verona, deschizând scorul după doar două minute. Tradiţia spune că jucătorii care s-au remarcat în succesele obţinute de Inter la Viareggio au devenit ulterior nume importante. Probabil cele mai bune exemple sunt Sandro Mazzola şi Lele Oriali, adevărate legende ale clubului.

Finala nu a fost nici pe departe atât de echilibrată pe cât o arată scorul. După ce Bonazzoli a marcat pentru 1-0 în debutul partidei, micii nerazzurri au ratat mai multe ocazii de a înschide practic meciul. Faptul că Verona a rămas în joc i se datorează lui Gollini, cel mai bun portar al competiţiei. Goalkeeperul lui Hellas a avut mai multe intervenţii providenţiale în faţa dezlănţuiţilor jucători ai lui Vecchi. Cappelluzzo a egalat în urma unei faze fixe şi a reamintit tuturor că gruparea gialloblu este singura care s-a impus în campionat în faţa Interului. Dar revanşa pentru acea înfrângere a venit în minutul 88, când Gyamfi a reuşit un golazo, iar Primavera a câştigat din nou Coppa Carnevale, după o pauză de patru ani.

Un succes deloc întâmplător, venit datorită muncii excelente depuse la academia clubului în ultimii ani. Merită remarcat faptul că Inter a avut printre titulari cinci jucători care practic au început fotbalul în nerazzurro. Este vorba despre Dimarco, Bonazzoli, Palazzi, Rocca şi Sciacca. Primii trei au debutat deja în echipa mare. Nu este exclus ca şi ceilalţi doi să le calce pe urme. Roberto Mancini, care a asistat la meci alături de Piero Ausilio, a promis că va continua să-i monitorizeze atent pe tinerii de la Primavera. Şi ştim foarte bine că Mancio nu a ezitat niciodată să le ofere şanse puştilor. La finalul partidei, a mers în vestiar şi i-a felicitat personal pe proaspeţii campioni. Din Indonezia, prin intermediul site-ului oficial, Erick Thohir a trimis de asemenea un mesaj de felicitare. Zanetti a făcut-o şi el, printr-o postare pe Twitter. Nu se poate spune că băieţii lui Vecchi nu sunt suficient de motivaţi.

Ca de obicei, partea dificilă abia acum urmează. Pentru că Inter a produs mereu tineri valoroşi, însă mulţi s-au pierdut pe drum. Unii pur şi simplu nu au fost destul de buni pentru a face pasul următor. Alţii au avut de suferit din cauza unui sistem care nu ajută deloc trecerea de la Primavera la seniori. Adevărata provocare este găsirea unei soluţii prin care clubul să-şi valorifice mai uşor propriile talente. Varianta unor împrumuturi la echipe medii şi mici din Serie A, folosită tot mai des în ultimii ani, pare să dea primele rezultate, lucru confirmat de progresele înregistrate de Benassi sau Crisetig, protagonişti în succesele recente ale formaţiei de tineret a nerazzurrilor. Vânzarea lui Bonazzoli cu clauză de răscumpărare arată că există şi alte posibilităţi. Însă pentru pentru reducerea decalajului existent între cele două categorii este nevoie de mai mult.

Între timp, puştii lui Vecchi sunt obligaţi să confirme la nivelul lor. Invincibili în prima parte a sezonului, campionii de la Viareggio au pierdut şefia în campionat după o perioadă mai slabă. E adevărat, au rămas fără cei mai buni jucători, Puşcaş şi Bonazzoli, care au devenit practic componenţi cu normă întreagă ai lotului lui Mancini, dar în Toscana au arătat că sunt o adevărată echipă. Una care tocmai a descoperit gustul succesului.
4 thoughts on “INTER PRIMAVERA A CÂŞTIGAT TURNEUL DE LA VIAREGGIO, DUPĂ UN PARCURS PERFECT

 1. Deki

  Frumoasa atmosfera din vestiar dupa ce a vorbit Mancio,sa speram ca o sa cantam si la echipa mare la fel in cel mai scurt timp.

  Reply
 2. inter4ever

  succese peste succese la juniori, frumos, nimic de zis, pacat doar ca nu profitam ceva mai mult de generatiile astea extraordinare! decat sa tragem inutil de mondialissimul Podolski, de ce sa nu dam mai multe sanse unoer copii gen Bonazzoli sau Camara?! nu stiu, intreb si eu…

  Reply
 3. tutti66

  Foarte greu de implementat tineretul in echipa mare,trebuie luati bucata cu bucata si nu in grup.Putini fac pasul asta la echipe mari,majoritatea sunt dati sa creasca la echipe gen “Parma sau Sassuolo” de unde pot fi recuperati.
  Daca 2-3 jucatori din actualul lot primavera ajung la echipa mare eu zic ca e ok.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *