.
.

.

INTER – QARABAG 2-0. CRONICA MECIULUI


D’Ambrosio se confirmă ineditul marcator de serviciu în Europa League, Icardi rămâne un adevărat bomber, iar Inter îşi continuă parcursul perfect pe continent: patru meciuri, patru victorii, 12 goluri marcate şi nici unul primit. În condiţiile în care St. Etienne şi Dnipro au remizat, scor 0-0, nerazzurri au deja un avans de 4 puncte în clasamentul grupei F şi pot rezolva problema calificării încă din dubla cu francezii.

Meciul cu azerii a fost mai complicat decât lasă de înţeles scorul. Inter a suferit în multe momente, iar o parte a fanilor nu şi-a ascuns nemulţumirea, fluierând minute bune maniera de joc a nerazzurrilor. Pe undeva, firesc. La patru zile de la eşecul usturător cu Cagliari, suporterii aşteptau altceva în faţa unui adversar în mod evident inferior şi aflat la prima participare în grupele unei competiţii europene. La final, Mazzarri a încercat să mute discuţia în altă parte şi le-a mulţumit pentru susţinere celor din Curva Nord. Dacă asta este o strategie să se pună bine cu susţinătorii echipei, am o recomandare mai bună: să se vadă (alt)ceva pe teren. În felul ăsta, toată lumea va fi fericită, iar fanii vor fi cei care îi vor mulţumi lui Mazzarri.

Sigur, Inter a câştigat, obţinând maximum cu efort minim, şi aproape şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană, ajutată şi de jocul rezultatelor, dar aceste aspecte nu anulează aceleaşi vechi probleme: inconstanţă în joc, construcţie sterilă, prudenţă exagerată în faţa adversarilor mediocri şi obtuzitate tactică din partea omului de pe bancă. În plus, apar semne de întrebare privind starea fizică a jucătorilor, după ce, pe final, am fost martori la o adevărată epidemie de crampe. Rezultatul este important, mai ales în condiţiile ritmului de meciuri din trei în trei zile şi a absenţelor numeroase, dar când vii după o înfrângere precum cea suferită în faţa lui Cagliari, te aştepţi la mai mult, vrei ca cei pentru care suferi să arate dorinţă de revanşă şi să aducă argumente că, într-adevăr, ceea ce s-a întâmplat împotriva sarzilor a fost doar un accident. Din acest punct de vedere, Mazzarri şi băieţii lui au rămas datori.

Faţă de echipa anunţată iniţial de presă, Mazzarri a făcut o singură schimbare, titularizându-l în poartă pe Carrizo în locul lui Handanovic. În rest, o formulă previzibilă, cu Andreolli, Ranocchia şi Juan Jesus în apărare, Nagatomo şi D’Ambrosio pe cele două benzi, M’Vila în faţa apărării şi Icardi izolat susţinut de Guarin în atac. În ciuda unui început de meci anost, se părea că lucrurile se aşează firesc, atunci când protagonistul serilor de joi, Danilo D’Ambrosio, a deschis scorul cu o execuţie superbă din marginea careului. E adevărat, profitând şi de o uşoară deviere a unui fundaş azer. Mai mult decât atât, Ranocchia şi Hernanes au avut apoi două bune ocazii de a dubla avantajul nerazzurrilor.

Şi totuşi, nu a fost aşa de uşor cum ne-am fi aşteptat. Jocul Interului, oricum neconvingător, a intrat în faza sa sterilă, iar oaspeţii, curajoşi şi bine organizaţi, nu s-au lăsat prea mult invitaţi să arate că pot fi periculoşi. În finalul primei reprize, Reynaldo, un brazilian anonim pierdut în Caucaz, a părut a fi pentru câteva secunde Ronaldo şi a irosit o bună ocazie de a egala. În acel moment, primele fluierături de pe Meazza deja îşi făcuseră apariţia, sancţionând prestaţia nerazzurrilor.

Aspectul jocului nu s-a schimbat prea mult nici după pauză. Plictisit probabil de faptul că a fost din nou abandonat în ofensivă, Icardi şi-a făcut rost singur de o minge şi a trimis un trasor sub bară, deturnat din drumul său spre gol de intervenţia spectaculoasă a lui Sehic. Intrările lui Medel, Osvaldo şi Obi au adus un plus, iar Inter a controlat uşor finalul de meci, în care acelaşi Icardi a ratat o excelentă şansă în situaţie de singur cu portarul, înainte de a marca cu o execuţie de vârf veritabil, după un assist de calitate al lui Osvaldo.

Chiar dacă am avut parte de o evoluţie departe de aşteptări, rămânem şi cu câteva aspecte pozitive. Ranocchia a fost impecabil şi confirmă că preluarea banderolei de căpitan l-a ajutat să se transforme într-un adevărat lider, M’Vila îşi continuă progresele din ultima vreme, mai ales că pare să revină la o formă fizică optimă, D’Ambrosio rămâne arma secretă în Europa, iar Icardi confirmă debutul solid de sezon. Au rămas din nou datori Hernanes, Nagatomo şi Guarin. Pentru un meci cu Qarabag a fost însă suficient. Pentru duelurile importante, este nevoie de mai mult.

VIDEO: Rezumat INTER – Qarabag 2-0 (D’Ambrosio 18, Icardi 85)

Inter: Carrizo – Andreolli, Ranocchia, Juan Jesus – Nagatomo, Kuzmanovic (Medel 59), Hernanes (Obi 72), M’Vila, D’Ambrosio – Guarin (Osvaldo 63) – Icardi

Qarabag: Sehic – Gurbanov (Sadygov 68), Teli, Guseynov, Agolli – Qarayev, Yusifov (Nadirov 54) – Muarem, Richard Almeida, George (Taghiyev 62) – Reynaldo

CIFRELE MECIULUI (via whoscored.com)

Posesie %: 52 – 48
Pase reuşite %: 84 – 82
Dueluri aeriene câştigate %: 65 – 35
Şuturi la/pe poartă: 9/4 – 8/0
Driblinguri reuşite: 10 – 1
Tacklinguri: 24 – 24
Cornere: 4 – 5
Faulturi: 9 – 8
Offside: 2 – 0
4 thoughts on “INTER – QARABAG 2-0. CRONICA MECIULUI

 1. alex21

  deja in minte lui Mazzarri se crede zeu…. i-a batut pe qarabagii astia si gata i s-au sters toate pacatele

  Reply
 2. Deki

  D’Ambrosio (jucator mediocru) – fundas stanga – 3 goluri in 4 meciuri

  Chivu – fundas stanga – 3 goluri in 6 sezoane.

  Reply
  1. tutti66

   6 sezoane cu rezultate,cupe diplome,etc 🙂
   Karabah poate sa vina vara viitoare la Pinzolo ca sparing partner.
   Mestere WM esti antrenor daca bati Fiorentina cea ce sincer nu prea cred.

   Reply
 3. Ibrahim

  Rezultat bun, 3 puncte importante pentru calificarea in primavara europeana si…doar atat. Nu inteleg cum poate un antrenor care se presupune ca e la un nivel ridicat (cel putin in mintea lui ) sa se minta singur in asemenea hal. Echipa joca prost, iar jucatorii sunt slab pregatiti din punct de vedere fizic, cu toata nebunia lui de a pune accent pe fizic in vara. Oricine se uita la meciuri poate sa vada asta.
  Intrebarea e alta – ce dracu facem daca mergem mai departe?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *