.
.

.

INTER – ROMA, PREVIEW ÎN CIFRE


1 – O singură victorie are Inter în ultimele 11 meciuri cu AS Roma, în toate competiţiile. Cea din returul sezonului trecut, când băieţii lui Roberto Mancini s-au impus cu 2-1, datorită unui gol marcat pe final de Mauro Icardi. Pentru a descoperi un alt succes al nerazzurrilor este nevoie să coborâm în timp până în aprilie 2011, un 1-0 pe Olimpico, în semifinalele Cupei Italiei, adus de reuşita splendidă a lui Dejan Stankovic.

2 – Numărul minim de goluri marcate de Inter în ultimele trei dueluri directe cu Roma şi, de asemenea, numărul minim de goluri înscrise de trupa lui Rudi Garcia în opt dintre ultimele nouă partide din Serie A. Dacă la această statistică mai adăugăm tradţia meciurilor cu multe goluri dintre cele două echipe, nu trebuie să excludem posibilitatea de a asista la un meci spectaculos. Chiar dacă, în actualul sezon, jocurile nerazzurrilor nu au intrat în această categorie.

5 – Pentru prima oară din septembrie 2014, Roma a legat cinci victorii în campionat, o serie care i-a permis să urce pe primul loc în clasament. Perioada bună a giallorossilor coincide cu forma extraordinară traversată de renăscutul Gervinho, care a marcat de cinci ori în ultimele cinci runde.

7 – Dacă aş fi neutru, m-aş uita doar la repriza a doua. Asta pentru că în şapte dintre cele 10 meciuri jucate de Inter, rezultatul la pauză a fost 0-0.

25 – Roma are cel mai bun atac din Serie A, cu 25 de goluri. Ofensiva capitolină nu a mai fost atât de prolifică în primele zece etape din sezonul 1960/61, când a înscris de 26 de ori. Ca o comparaţie, echipele care au adus titlul pentru giallorossi în 1983 şi 2001 aveau 18, respectiv 22 de goluri marcate în primele zece meciuri.

Un bonus – nişte cifre realizate de Medel în acest sezon.
9 thoughts on “INTER – ROMA, PREVIEW ÎN CIFRE

  1. alex21

   a lui Handanovic in primul rand…dar si lui Mancio i-a iesit perfect planul…adica oamenii care au pierdut meciul cu Fiorentina s-au revansat acum… Handanovic a fost URIAS

   Reply
 1. Catalin Cucuteanu

  Mie unul mi-a placut Nagatomo cum l-a blocat pe Salah, insa ca de obicei, o prima repriza buna si o a 2-a proasta…trebuie sa mai lucram la mentalitate putin, un meci are 2 reprize totusi.

  Reply
 2. Gica Contra

  Am vazut aici in comentarii cuvinte precum determinare, tactica, mentalitate, pai am jucat cu Roma fratilor acasa …Ce ne facem daca intalnim o forta in fotbal?! Ce ne facem in C.L?Mancini asta ne transforma in echipa mica, mica voi nu vedeti?Mentalitatea acum este de echipa mica nicidecum de INTER.Am ajuns sa ne bucuram cand facem un egal sau cand rezistam eroic tavalugului romei pe terenul nostru?Nu este asa ca ne lipseste un Cutinho care sa ridice tribunele in picioare, sau ramane asa cum s-a stabilit, victoria lui Mancini? Handa chiar a fost Urias, el este cel care trebuie sa fie felicitat si apreciat!

  Reply
 3. tutti66

  De ce forta in fotbal ti-e frica ?
  Mentaliatate de echipa mica ? la cine la jucatori ? avem in lot jucatori ce au castigat campionate,jucau in cupele europene,cu nationalele au jucat la turneul final sau au jucat chiar finala,antrenorul ?
  Cand in 10 oameni rezistam “tavalugului” si invingem ?
  Coutinho mie unul nu-mi lipseste,stiu ce figuratie a facut la noi,ca pana la urma si-a gasit cadenta la Liverpool e altceva,nu prea se potrivea in calcio; si prefer un “Forrest Gump” Perisici ce alearga meci de meci unuia de care se vorbeste la 5-6 etape.
  Meciul a avut un ritm foarte intens,placut de vizionat chiar si unui neutru,si nu doar Handanovici merita felicitat ci toata echipa chiar si “sensei”Nagatomo.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *