.
.

.

INTER – SAMPDORIA 1-2. SFÂRŞITUL UNUI MIRAJ


1'

Am fi ipocriţi să spunem că încă suntem în cursa pentru Liga Campionilor. Acum, obiectivul devine calificarea în Europa League“. Vorbele lui Icardi reprezintă o sentinţă fără drept de apel şi, paradoxal, marele câştig după eşecul cu Sampdoria. În sfârşit, Inter nu mai aleargă după o Fata Morgana. Un obiectiv care devenise deja extrem de dificil în urma înfrângerii cu Roma. Acum, după un singur punct în două etape, e nevoie de o doză exagerată de optimism pentru a mai aduce măcar în discuţie o clasare pe podium şi de un adevărat miracol pentru ca acest lucru să se întâmple.

Victoria genovezilor nu poate fi contestată (să nu uităm şi de cele două bare din prima repriză), dar misiunea Doriei a fost facilitată şi de unele decizii cel puţin discutabile ale lui Stefano Pioli (titularizarea lui Brozovic, în primul rând) sau de ratarea uriaşă a lui Icardi, care, necaracteristic pentru el, a irosit şansa de face 2-1 din zona sa de confort.

Accidentarea lui Gagliardini a contribuit şi ea la deznodământul partidei de pe Meazza, extrem de populat pentru o zi de luni şi un meci fără o miză adevărată. Ieşirea mijlocaşului adus de la Atalanta i-a făcut pe nerazzurri să-şi piardă echilibrul din ultima perioadă, iar Kondogbia şi Brozovic au arătat o dată în plus de ce nu au devenit certitudini şi au rămas la statutul de jucători cu potenţial, care pot creşte în viitor. Doar că timpul nu lucrează în favoarea lor. Prestaţii precum cea de aseară confirmă că sunt piese de care Inter se poate lipsi fără regrete din vară.

Dacă partea bună a înfrângerii e faptul că nu vom mai fi amăgiţi cu şansele de calificare în Liga Campionilor, partea proastă e aceea că, probabil, va urma o avalanşă de zvonuri legate de mercato şi de viitorul lui Pioli. Un tablou completat de posibilitatea ca o parte dintre jucători, oricum nu foarte conectaţi la realitate, să nu fie suficient de motivaţi pentru finalul de sezon. Totul pe fondul infinitelor discuţii despre avantajele şi dezavantajele prezenţei în Europa League.

Ca de obicei, Inter se descurcă de minune să complice lucrurile. Şi nici măcar nu are nevoie de ajutor din exterior.

#amala
One thought on “INTER – SAMPDORIA 1-2. SFÂRŞITUL UNUI MIRAJ

 1. tutti66

  5% si arbitrii au contribuit la infrangere,nu au influentat rezultatul ,dar pentru moralul si asa la pamant sa fie si mai la pamant au invartit in pic cutitul in rana.
  Asa mi-sa parut mie cu arbitrii ca nu prea ne au la suflet,poate o ramasita din calciopoli.
  In rest meci sub orice critica,o zi in care nu vrea sa-ti iasa nimic;dar macar ne-am aflat locul pentru acest an.
  Tocmai acesti jucatori neconectati la realitate,si foarte inconstanti Banega,Brozovici,Kondogbia,ar trebui sa fie sume de transfer si nu jucatori la Milano.
  Si off Miranda asta e mesterul paselor intoarse care pun coechipierul in dificultate.
  In rest clubul am impresia ca dupa perioada asta de tranzitie Moratti -Thohir,care pare spre sfarsit este intr-un echilibru si pare sa fi incaput pe maini bune.Poate un presedinte mai vocal si poate Italian.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *