.
.

.

LONGO CA MILITO: HATTRICK ÎN DERBY ŞI INTER SE CALIFICĂ ÎN FINALA CAMPIONATULUI PRIMAVERA


Inter a revenit după ce a fost condusă de două ori, Longo l-a imitat pe Milito şi a marcat un hattrick în Derby, iar micii nerazzurri au câştigat cu 4-3, după prelungiri, în faţa Milanului şi au obţinut o calificare spectaculoasă în finala campionatului Primavera, unde vor juca, sâmbătă, împotriva lui Lazio.

Image and video hosting by TinyPic

Spunea odată Peppino Prisco că în Milano există doar două echipe: Inter şi Inter Primavera. Probabil că niciodată vorbele avocatului nu au fost mai adevărate. Cinci Derbyuri în acest sezon, toate câştigate. Iar dacă vom coborî până la cea mai mică grupă de copii, vom descoperi că bilanţul este net favorabil nerazzurrilor: 15 meciuri, 13 victorii, 2 egaluri, nicio înfrângere, 33 de goluri marcate, 12 primite.

Concluzia? Aceeaşi ca ultima dată când am verificat.

Într-un decor de vis, am avut parte de un meci senzaţional. În afara celor două echipe, nimic italian. De aici şi scorul înregistrat. Şi o confirmare că Derby della Madonnina este „Il Derby piu bello del mondo” chiar şi la nivel de Primavera. De acord, miza a fost una importantă şi ambele echipe au făcut totul pentru a ajunge în finală şi a-şi elimina marea rivală, ceea ce a transformat acest duel într-unul cu adevărat special. Din fericire, deznodământul a fost unul cu care ne-am obişnuit.

Două schimbări a făcut Daniele Bernazzani faţă de echipa folosită în meciul cu Palermo. Mbaye a trecut pe partea dreaptă a defensivei, în locul lui Bandini, ceea ce a dus la titularizarea lui Alborno ca fundaş stânga, iar Garritano a jucat pe postul suspendatului Livaja.

Începutul partidei a fost echilibrat, iar cele două echipe au evoluat destul de prudent. Practic, nimic nu anunţa ceea ce avea să urmeze. Ceva mai insistenţi, rossoneri au deschis scorul prin Comi, care a transformat un penalty obţinut de Hottor în urma unui duel cu Kysela. Replica Interului a venit de la tandemul Bessa-Longo, primul responsabil cu assistul, celălalt cu finalizarea, după o mostră de cum trebuie să se comporte un atacant adevărat. La pauză s-a intrat cu 1-1, deşi Garritano ar fi putut marca în finalul primei reprize.

La reluare, nerazzurri au controlat ostilităţile, au împins jocul tot mai decişi spre poarta lui Piscitelli, iar golul a venit firesc, căpitanul Romano înscriind lejer din apropiere, la capătul unei acţiuni splendide la care au mai participat Bessa şi Alborno. Entuziasmul băieţilor lui Bernazzani s-a risipit în minutul 69, când Di Gennaro s-a accidentat grav, fiind scos pe targă şi înlocuit cu Sala. Interiştii au resimţit şocul şi, patru minute mai târziu, Comi a făcut dubla cu o lovitură de cap şi a restabilit egalitatea.

Milan a avut iniţiativa în ultima parte a timpului regulamentar, dar nu a reuşit să evite prelungirile, în ciuda evidentei căderi fizice a adversarului. Rossoneri au confirmat însă momentul mai bun şi au revenit în avantaj în minutul 94, când Innocenti a prins un şut senzaţional de la distanţă, la care Sala ar fi putut totuşi face mai mult.

La cum arătau lucrurile, meciul părea terminat. Şi totuşi…

Micii nerazzurri au găsit de undeva resursele necesare pentru a se arunca asupra adversarilor şi de a obţine egalarea în debutul celei de-a doua reprize de prelungiri, prin Longo, care a împins în poartă centrarea lui Romano. Apoi, când toată lumea aştepta loviturile de departajare, acelaşi Longo a înscris cu un şut violent din interiorul careului şi a trimis-o pe Inter în ultimul act al campionatului.

Un final pe măsura unui meci rocambolesc.

Şi tot mai multe voci care consideră că vânzarea lui Longo ar fi o greşeală. În urmă cu câţiva ani, întrebat despre transferul lui Pato la Milan, Moratti a răspuns: „Noi îl avem pe Balotelli”. Mario era cunoscut de puţini în acea perioadă, dar Il Presidente ştia ce talent are la dispoziţie. Acum, zvonurile despre un eventual transfer al lui Giovinco se intensifică. N-ar strica să auzim „Dar noi îl avem pe Longo”. La fel ca în cazul lui Asamoah, de exemplu (Noi îl avem pe Duncan). Nu-i uitaţi pe Bessa, Crisetig sau Romano. Talent au, spirit au, clubul îl cunosc. Pot reprezenta soluţii. Dacă nu imediat, măcar peste un an sau doi, perioadă în care ar căpăta experienţă. E nevoie doar de încredere.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *