.
.

.

MANCINI ŞI INCERTITUDINILE LUI LA ÎNCEPUTUL NOULUI SEZON


Ieri după-amiază, Roberto Mancini a avut prima întâlnire din noul sezon cu jurnaliştii. Iar antrenorul nerazzurrilor a dat senzaţia că a susţinut conferinţa de presă doar pentru că a fost obligat. În plus, se pare că Mancio încă încearcă să-şi găească locul în noul Inter cu proprietari chinezi (da, puteţi citi şi că este oarecum deranjat de anumite lucruri).

Obişnuit să fie mai mult decât un antrenor, iar în anumite situaţii chiar posesor al unui cec în alb, Mancini nu a reuşit să ascundă foarte bine dezamăgirea de a nu fi la fel de implicat ca în trecut în toate aspectele importante ale clubului. Bine, asta pornind de la presupunerea că a încercat să ascundă această dezamăgire. Practic, omul de pe bancă îşi vede puterile limitate şi este pus în situaţia de a lucra cu un lot construit independent de dorinţele lui.

Eu doar antrenez, de mercato se ocupă alţii” poate fi laitmotivul conferinţei de presă de ieri. Dacă cineva ar fi peste măsură de cârcotaş, ar putea bănui că Mancini nu este foarte convins nici de transferul lui Banega, bazându-se pe o declaraţie precum “e puţin anarhic din punct de vedere tactic” scoasă din context. Însă nu cred că e cazul să mergem atât de departe.

Din puţinul oferit de Mancini, aş vrea să insist pe trei lucruri.

1) Relaţia cu noua conducere – “Cu noii proprietari am discutat în urmă cu două săptămâni şi atât“, a spus Mancini, fără a oferi mai multe amănunte. Totuşi, ceva mai târziu, a lăsat să-i scape o subtilitate care exprimă probabil cel mai bine starea de incertitudine a tehnicianului.

Obişnuit să aibă fir direct cu Moratti sau Thohir, Mancini se vede pus acum în situaţia de a nu şti cu cine să dialogheze. Pentru un antrenor în mod tradiţional foarte implicat în tot ce înseamnă strategia clubului, acest lucru poate duce la o stare de disconfort cu influenţe inclusiv în rezultatele echipei.

2) Contractul scadent şi actualul proiect – Oarecum, legat de primul punct. Mancini mai are un singur an de contract şi, deşi insistă că “acest lucru nu este important“, cu siguranţă că ar prefera mai puţină incertitudine legată de viitorul său. În special în contextul în care aproape mereu se aduce în discuţie “actualul proiect”. Replica lui Mancio nu a întârziat, iar aceasta poate fi considerată o altă săgeată trimisă spre conducere: “Nu există proiecte serioase. Un proiect trebuie să dureze 3-4 ani, mai ales la echipele care au nevoie de reconstrucţie după multe succese. Nu e deloc simplu şi e nevoie de răbdare. În Italia, toată lumea are cuvântul “proiect” în gură, dar la sfârşit, nu există cu adevărat un proiect“.

Tot aici poate fi inclusă şi eterna discuţie “jucători tineri vs. jucători experimentaţi”. Mancini a adus în discuţie faptul că “probabil niciun alt antrenor al Interului nu a promovat la fel de mulţi tineri ca mine” şi a precizat că orice fotbalist tânăr care merită să joace o va face, dar a insistat că e nevoie de un echilibru între tinereţe şi experienţă.

3) Cazul Icardi – Aici, l-a luat în braţe pe celebrul “nu ştiu, nu cunosc” şi a spus că tot ce contează este ca Icardi să fie implicat la antrenamente, să facă ceea ce i se cere şi să marcheze 20 de goluri pe sezon. În rest, “nu mă priveşte“. Adică un fel de “dacă nu mă implicaţi în celelalte aspecte ale clubului, nu-mi cereţi să rezolv astfel de probleme”.

Altfel, Kondogbia a acordat un interviu celor de la Gazzetta dello Sport, în care a vorbit, printre altele, despre ce aşteaptă de la noul sezon.
6 thoughts on “MANCINI ŞI INCERTITUDINILE LUI LA ÎNCEPUTUL NOULUI SEZON

 1. MishuB

  Am asa o vaga impresie ca domnul Mancini se cam cere plecat de la Inter..si nu prea stie cum sa o faca si unde sa se duca.

  Reply
 2. inter4ever

  La 4,5 milioane pe an, cel mai mare salariu din Serie A, mult peste Allegri, de exemplu!, doar în Premier s-ar putea întoarce, dar si acolo s-au cam prins că la el e gargară multă si rezultate mai piano, asa

  Reply
  1. Ionuţ Post author

   Are 4 + bonusuri (neluate, pentru că nu a îndeplinit obiectivele), iar Allegri are 5 (chiar dacă proaspăt semnat). Ca să respectăm adevărul

   Reply
   1. inter4ever

    La Allegri stiam salariul vechi, de 3,5 milioane, nu aveam habar cât i-au dat în plus la renovarea contractului, mersi de informație! Altfel, Gazzetta (singurul ziar credibil din Italia, părerea mea) îi dă rezolvati pe Witsel si Joao Mario, la 22/40 de milioane, cu EpicBrozo ca si plecat; dacă e asa, mi se pare ultraumflat prețul portughezului, l-am urmărit atent si la Euro, e un fotbalist OK, însă 40 de milioane?!? Părerea mea… a ta, admin?
    PS: suma de 40 de milioane a aruncat-o inițial Record, din Portugalia, ca să fim corecți

    Reply
 3. tutti66

  Incertitudine este in tot clubul,sigur nu este asa dar de afara asa pare,pana nu vine un presedinte cu domiciliul la Milano.
  Si Mancini probabil a simtit acest lucru dar treaba lui e sa-i antreneze cat mai bine.Cand a vorbit de Yaya parerea mea ca-si demonstreaza limitele in ale antrenoratului.
  Europeanul a umflat preturile unor jucatori.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *