.
.

.

MATEO KOVACIC VS. TOTTENHAM


Image and video hosting by TinyPic

Returul cu Tottenham poate fi considerat primul mare meci făcut de Mateo Kovacic în tricoul nerazzurro. O prestaţie aproape de perfecţiune, la finalul căreia puştiul croat de 18 ani a primit un meritat standing-ovation din partea unui Meazza cunoscut pentru faptul că este mereu extrem de pretenţios.

În cronica partidei, scriam că este posibil ca Inter să-şi fi găsit un sistem potrivit pentru acest final dificil de sezon. În acelaşi timp, este posibil ca Stramaccioni să-i fi găsit locul potrivit lui Kovacic, regista în 4-3-1-2, protejat de doi “scutieri”, Gargano şi Cambiasso joi.

Poziţia pare să-l avantajeze pe jucătorul crescut de Dinamo Zagreb, nu doar pentru că-i permite să vadă mai bine jocul, dar şi pentru că are spaţiul necesar de a declanşa acea progresie şi acea acceleraţie care l-au adus în antenţia marilor cluburi europene.

La conferinţa de presă de ieri, Stramaccioni a declarat din nou că Inter crede mult în Kovacic, dar că situaţia sa trebuie gestionată cu atenţie. „Cu Tottenham, a avut crampe, pentru că a fost un meci intens. A jucat aproximativ 70 de mingi şi a greşit foarte puţin”, a spus antrenorul nerazzurrilor.

Potrivit celor de la WhoScored, croatul a avut un procentaj al paselor reuşite de 94% în meciul cu englezii. Însă aportul său a fost extrem de important şi în defensivă, unde a contribuit cu 14 recuperări. Cu alte cuvinte, Kovacic a fost patronul indiscutabil al mijlocului. Asta în condiţiile în care Cambiasso şi Gargano au avut de asemenea evoluţii solide, iar adversarii săi s-au numit Dembele şi Scott Parker.

Are personalitate, ştie să vadă jocul şi este foarte matur”, a sunat caracterizarea făcută de Massimo Moratti. Eu aş adăuga şi posibilităţi uriaşe de creştere.

Sursa foto: tuttomercatoweb.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *