.
.

.

NAPOLI – INTER 1-0. NAUFRAGIAŢI ŞI FĂRĂ CĂPITAN


La fel ca Mancini, nu reuşeşsc să-mi găsesc cuvintele, deşi a trecut mai mult de o jumătate de zi de la finalul meciului cu Napoli. La fel ca şi lui Mancini, mi se pare halucinant şi inacceptabil să primeşti un gol precum cel care a consfinţit eliminarea Interului din Cupa Italiei. La fel ca cei mai mulţi dintre fanii nerazzurri, cred că a venit timpul nu doar ca Ranocchia să nu mai poarte banderola, ci şi să nu mai fie titular.

Problema cea mai mare nu este că Ranocchia a greşit decisiv. Nici măcar faptul că nu este pentru prima oară când o face. Problema adevărată e că, deşi a fost susţinut de doi foşti uriaşi purtători ai banderolei, Beppe Bergomi şi Javier Zanetti, “Broscoiul” nu are ceea ce îi trebuie pentru a fi căpitan. Nu are nici autoritatea celor amintiţi mai sus, nici agresivitatea unui Samuel sau a unui Materazzi (care l-a nominalizat ca fiind urmaşul său), nici inteligenţa fotbalistică fotbalistică a lui Cambiasso. La aceste lipsuri se adaugă faptul că numărul 23 interist nu are calităţile de lider de care este nevoie pentru o astfel de responsabilitate. Iar în acest moment extrem de dificil, Interului îi trebuie un om care să strângă echipa în jurul lui şi să dea semnalul unei reveniri care nu mai poate întârzia foarte mult, pentru că altfel lucrurile pot deveni cu adevărat dramatice.

Eroarea incredibilă şi inacceptabilă a lui Ranocchia i-a eliminat pe nerazzurri dintr-o competiţie care putea reprezenta drumul cel mai scurt spre Europa. O înfrângere dureroasă nu doar pentru că a venit într-un moment în care toată lumea aştepta prelungirile, ci şi pentru că a venit după un joc nu extraordinar, dar bun, dacă ne raportăm la perioada recentă. Un joc care a oferit şi câteva aspecte pozitive, precum debuturile încurajatoare ca titulari ale lui Brozovic şi Puşcaş sau prestaţia sigură a lui Santon. E adevărat, fostul protejat al lui Mourinho nu a făcut nimic ieşit din comun şi a jucat mai mult la siguranţă, dar nu trebuie uitat că a intrat pe teren ca titular la doar două zile de la revenirea la Milano şi că a fost la doar al doilea meci în acest sezon.

Ar fi însă greşit să rezumăm problemele Interului doar la greşelile unui jucător sau ale compartimentului pe care se presupune că ar trebui să-l conducă. Criza nerazzurrilor este una profundă – nu s-au mai pierdut trei meciuri consecutive din sezonul 2012/13, încheiat pe locul 9. Dacă apărarea ne-a lăsat fără puncte importante în lupta pentru nişte obiective deja ratate, nici atacul nu a ajutat foarte mult să creştem o zestre oricum săracă. În ultimele patru partide, Inter a marcat un singur gol, în eşecul cu Sassuolo, iar asta spune multe despre lipsa de idei şi de soluţii în ofensivă.

Bilanţul din ultimul timp este unul dezastruos şi este evident că Mancini are foarte mult de lucru pentru a ieşi din această gaură neagră. Este genul de moment în care caracterele puternice ies în faţă, strâng grupul în jurul lor şi îşi asumă rolul de lider. În mod evident, Ranocchia nu pate fi acel cineva, în condiţiile în care nici măcar nu a ieşit la declaraţii după eliminarea din Cupă, de care este direct responsabil. Problema este că, acum, la Inter nu pare să existe nimeni care să joace un astfel de rol. În actualul sezon, ceilalţi căpitani ai echipei au fost Andreolli, Guarin, Juan Jesus şi Nagatomo. Orice alt comentariu este de prisos.

VIDEO: Napoli – INTER 1-0 (Higuain 90+3)

INTER: Carrizo – Nagatomo, Ranocchia, Juan Jesus, Santon (Dodo 86) – Medel, Brozovic, Hernanes (Guarin 74) – Shaqiri, Icardi, Puşcaş

Napoli: Andujar – Koulibaly, Albiol, Britos, Strinic – Gargano, Lopez – Callejon (Mertens 72), Hamsik (Gabbiadini 76), De Guzman (Ghoulam 84) – Higuain
4 thoughts on “NAPOLI – INTER 1-0. NAUFRAGIAŢI ŞI FĂRĂ CĂPITAN

 1. seby

  Aia e intrebarea, daca nu Rano atunci cine?!? cine ma ca’s numa’ ametiti si indoielnici pe acolo! si sa mai subliniem un aspect, contractul sau expira la vara. Contractul capitanului, care se pare ca tergiverseaza semnarea unuia nou. CAPITANUL! EXEMPLUL!

  Eu l-as pune pe Handa capitan in conditii normale, mi se pare cel mai calificat. Problema e ca la vara cred ca va pleca si nu vad rostul sa ametesti chestiunea.

  Reply
 2. boboin

  Handa
  dar nu are capitanul cui sa fie
  Nu exista scuze pentru kkti astia care imbraca tricoul lui Inter(nici ala nu mai seamana cu ce era)
  este adevarat nici Dortmund nu sta pe roze dar joaca fotbal
  dar cand retarzi astia nu joaca nici fotbal nu au nici ambitie si nici rezultate (fie ele chinuite) ce plm sa mai zici frate.
  NU CREDEAM VREODATA SA NU MAI AM EMOTII LA UM MECI AL LUI INTER.
  parca ii vad pe Chiajna cam ma uit la astia.
  FRATE NU STII CU MINGEA DAR MACAR ALEARGA SI PUNE OSUL. “DA-TI VIATA” PENTRU ECHIPA.
  forzza INTER

  Reply
 3. tutti66

  Fundas ITALIAN mai slab ca Ranocchia e nu cred ca am vazut nici la Inter nici pe altundeva,voi daca va aduceti aminte de vreunul anuntati-ma.Ptr prima data in istorie pentru acest meci ar merita nota ZERO.
  Iar de sensei nici sa nu mai pomenim.
  Meciul a avut intensitate,jocul a fost ceva mai bun,dar acolo pe ultimii metri suntem sterili.
  Bravo Puscas.Buna cooperarea cu Icardi in cateva faze.
  Suntem un pacient bolnav,avem nevoie de tratament complex,care nu se reduce doar la aduce jucatori…Thohir ar trebui sa se gandeasca si la acest lucru nu doar la finance,marketing.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *