.
.

.

NEMANJA VIDIC, LIDERUL NOULUI INTER?


În timp ce ochii întregii lumi sunt atraşi de ceea ce se petrece la Cupa Mondială din Brazilia, Inter a început oficial noul sezon. Ieri a avut loc reunirea pentru stagiunea următoare, cu un număr redus de jucători. Foarte probabil, mulţi dintre ei nici nu se vor mai afla în lot la ora primului joc oficial. În aceste condiţii, prezentarea oficială a lui Nemanja Vidic, transfer anunţat încă din luna martie, a devenit principalul eveniment al zilei.

VIDEO: Prezentarea oficială a lui Vidic

Cu siguranţă, nu este o simplă coincidenţă faptul că fundaşul sârb a fost prezentat în această zi. Deşi va împlini 33 de ani în octombrie şi a trecut de apogeul carierei, Vidic încă este un nume important în fotbalul mondial şi mulţi îl consideră simbolul noului Inter. Şi chiar liderul său. În condiţiile în care Inter nu-şi permite să cheltuie sume importante în mercato, este nevoie de jucători cu personalităţi puternice, cu experienţă, care să ajute tinerii precum Juan Jesus, Mateo Kovacic sau Mauro Icardi să crească şi să devină punctele de referinţă ale echipei în viitor. De asemenea, trebuie umplut golul lăsat de retragerea lui Zanetti şi de despărţirile de Esteban Cambiasso şi Walter Samuel. Fotbalişti importanţi şi, mai ales, adevăraţi lideri pe teren şi în afara lui.

Vidic se potriveşte acestui profil. Sârbul vine după opt sezoane şi jumătate petrecute la Manchester United, multe dintre ele din postura de căpitan, perioadă în care a cucerit aproape toate trofeele posibile şi s-a remarcat nu doar prin valoarea sa ca jucător, ci şi prin caracter şi calităţile de lider. Deloc întâmplător, au apărut deja zvonuri că Walter Mazzarri se gândeşte să-i ofere banderola de căpitan.

În primul rând, trebuie să-mi câştig locul în echipă”, a spus zâmbind noul interist, atunci când a fost întrebat despre acest lucru. Apoi a continuat: „Nu depinde de mine să fiu căpitan. Vreau să mă pregătesc cât pot de bine în presezon şi să dau totul pentru noul meu club. După atâţia ani la United, cel mai important lucru pentru mine este să mă adaptez şi să joc bine. Nu mă interesează să fiu căpitan, asta nu va schimba modul în care voi juca. Vreau doar să fiu pe teren şi să dau ce am mai bun”. Un discurs echilibrat, profesionist, din partea unui jucător care nu se teme de un nou început la o vârstă la care alţii se gândesc deja la retragere.

Vreau să punctez că la toate cluburile din cariera mea au existat mereu proiecte noi şi întotdeauna am fost încântat să fac parte din ele. Atunci când am ajuns la Manchester United, echipa nu mai câştigase niciun titlu de trei ani. Şi acolo era un nou proiect, la fel ca şi aici. Am ales mereu cluburi care au privit înainte. Sper ca şi aici să obţin aceleaşi performanţe ca la Manchester United”, a explicat Vidic.

Deşi există multe voci care consideră că trecerea de la Manchester United la Inter reprezintă un pas înapoi, fundaşul sârb este de altă părare. Ba chiar a atras atenţia asupra faptului că, dacă ar fi rămas pe Old Trafford, tot nu ar fi evoluat în Liga Campionilor. „Era momentul potrivit pentru o schimbare în cariera mea şi este o nouă provocare pentru mine. Fotbalul italian este diferit de cel englez, dar nu cred că este uşor. Sper să mă adaptez cât mai bine şi abia aştept să joc în Italia”, a mai spus noul jucător al nerazzurrilor.

Recunosc că nu l-am văzut aproape deloc pe Vidic la conferinţele de presă la care a participat în perioada în care a evoluat pentru United, dar senzaţia pe care mi-a lăsat-o ieri a fost aceea a unui om uşor emoţionat. Dacă este adevărat, atunci cred că e un semn bun că un astfel de fotbalist poate avea o asemenea stare atunci când vine la Inter. Înseamnă că acest club încă înseamnă ceva, în ciuda perioadei dificile pe care o traversează. În acelaşi timp, modul în care a repetat de mai multe ori că este convins de proiectul care i-a fost prezentat de noua conducere ar trebui să mai înlăture neîncrederea aproape generală din rândurile fanilor şi nu numai.

Sigur, nimeni nu poate garanta că transferul lui Vidic va fi un succes, dar nivelul actual al Seriei A nu ar trebui să-i ridice probleme, iar valoarea sârbului este în afara oricărui dubiu. Rămâne de văzut dacă va putea fi şi liderul de care nerazzurri au nevoie la începutul unui nou drum. Un prim semn că acest lucru se poate întâmpla l-am văzut deja la prezentarea sa de ieri, atunci când l-a corectat pe traducător cu o atitudine de om care nu acceptă jumătăţile de măsură.
4 thoughts on “NEMANJA VIDIC, LIDERUL NOULUI INTER?

 1. Jerry

  Am spus-o si la inceputul anului, o repet acum: un transfer excelent. Chiar daca are 33 de ani, sunt sigur ca doi-trei ani nu va avea niciun fel de problema din cauza varstei.

  Sa nu uitam ca si Lucio a venit la Inter cam pe la aceeasi varsta 😉

  Reply
 2. WooZie

  Aveam nevoie de un jucator ca el. Un adevarat lider.

  Cand au venit Lucio si Samuel la noi toti credeau ca sunt terminati. Cluburile abea asteptau sa scape de ei dar au demonstrat contrariul

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *