.
.

.

OFICIAL: DANILO D’AMBROSIO ESTE JUCĂTORUL INTERULUI


După tratative care au durat mai mult decât ar fi fost normal, Danilo D’Ambrosio a devenit oficial jucătorul Interului. Fostul căpitan al lui Torino a semnat un contract valabil până în 2018 şi va purta numărul 33.

Pentru lateralul de 25 de ani, care peste câteva zile ar fi intrat în ultimele şase luni de contract, Inter i-a cedat în coproprietate pe Benassi şi Colombi şi a plătit 1,5 milioane de euro (alte surse vorbesc despre 1,75 milioane). Oricare ar fi suma, impresia e că, din punct de vedere economic, Inter nu a făcut o afacere. Dar faptul că oficialii nerazzurri nu mai reuşesc să încheie tranzacţii în propriile condiţii nu mai reprezintă o surpriză.

La fel de adevărat este şi că, după împrumutul lui Alvaro Pereira la Sao Paulo, aducea unui jucător de bandă era o prioritate, astfel că Inter nu-şi putea permite să negocieze la sânge şi să rişte astfel să rămână descoperită pe acest post. Mai ales că ultimele prestaţii ale lui Jonathan şi Nagatomo au fost departe de ceea ce se aşteaptă de la ei, iar concurenţa cu D’Ambrosio, care poate acoperi ambele părţi ale terenului, nu poate fi decât benefică.

Deşi nu a mai jucat într-un meci oficial de la începutul lunii decembrie, când a dat pasa decisivă pentru golul cu care Torino a învins cu 1-0 pe Lazio, D’Ambrosio a dat asigurări că starea lui fizică este foarte bună. Cu toate acestea, sunt şanse minime să-l vedem pe teren încă de duminică, în meciul cu Juventus, mai ales că Mazzarri este cunoscut pentru faptul că nu face schimbări importante într-un timp atât de scurt.

Pe termen mediu şi lung, noul jucător al nerazzurrilor poate fi o soluţie pentru înlocuirea lui Jonathan pe partea dreaptă, asta deşi în 8 din cele 14 jocuri din actuala stagiune, a evoluat pe stânga. De altfel, din acea poziţie a reuşit ambele goluri pe care le-a marcat în sezonul în curs, cu Milan şi Bologna. Totuşi, sosirea lui D’Ambrosio nu rezolvă complet problema benzilor. Rapid, decent pe fază defensivă şi bun când vine vorba să-şi depăşească adversarul direct, noul interist nu este foarte convingător la capitolul centrări (la care nerazzurri deja suferă) şi, în ciuda unei înălţimi de 1,80 m, are dificultăţi în jocul aerian.

Tot la capitolul plusuri poate fi trecut faptul că D’Ambrosio cunoaşte sistemul lui Mazzarri, folosit şi de Ventura la Torino. Din acest punct de vedere, nu va avea nevoie de foarte mult timp pentru a se integra, totul e să confirme că oficialii nerazzurrilor nu s-au grăbit atunci când au decis să-l transfere încă de acum.


În scurta perioadă rămasă până la închiderea perioadei de transferuri este posibil ca Inter să perfecteze alte două-trei transferuri. În aceste ore se vorbeşte foarte mult despre Hernanes şi Nani, variante care trebuie însă luate cu rezerve, din cauza cifrelor aflate în discuţie, în special în cazul brazilianului. În acelaşi timp, nu s-a rezolvat situaţia plecărilor, nefiind exclus ca Ranocchia şi numărul 13 columbian să rămână în cele din urmă la Milano. Cert este că lucrurile s-au pus în mişcare odată cu venirea lui Thohir în Italia, dar experienţa anilor trecuţi ne-a învăţat că rar se întâmplă ca afacerile făcute pe ultima sută de metri să se transforme în adevărate lovituri de mercato.

Image and video hosting by TinyPic

Cine este Danilo D’Ambrosio?

Născut pe 9 septembrie 1988, la Napoli, D’Ambrosio a început fotbalul la Salernitana, dar, în 2005, în urma falimentului clubului din sudul Italiei, s-a transferat la Fiorentina (zvonistica spune că ar fi refuzat o ofertă de la Chelsea), alături de fratele său geamăn, Dario.

La Firenze a rămas până la începutul anului 2008, când a fost împrumutat în liga a treia, la Potenza, unde a arătat primele semne ale calităţilor pe care le are. În vara următoare a ajuns la Juve Stabia, în coproprietate, alături de care a rămas un sezon şi jumătate, înainte de a fi transferat de Torino în ianuarie 2010.

S-a impus imediat ca titular în gruparea granata şi a avut o contribuţie importantă la promovarea echipei în Serie A, în 2012. Debutul în prima ligă s-a înregistrat pe 26 august 2012, împotriva Sienei, iar o lună mai târziu, într-un meci câştigat cu 5-1 în faţa Atalantei, a marcat primul său gol în Serie A. La finalul sezonului trecut, a primit premiul pentru jucătorul revelaţie din partea fanilor.

Am plecat de departe, iar acum sunt aici, la Inter. Nu pot să fiu decât mândru. Este o mândrie pentru mine şi pentru toată familia. Sunt pregătit să dau totul, chiar de la început. Asta este promisiunea mea pentru fani”, au fost primele cuvinte ale lui D’Ambrosio ca interist.

A venit de departe, îi urăm să ajungă şi mai departe. Benvenuto Danilo!

Sursa foto: inter.it
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *