.
.

.

OPT LUCRURI DUPĂ JUVENTUS – INTER 1-1


În cele din urmă, am reuşit să ies din starea de surescitare cauzată de meci (nu ştiu despre voi, dar, indiferent de context, eu trăiesc la fel de intens orice confruntare cu răul absolut) şi să scriu câte ceva despre ce s-a întâmplat la Torino. Nu va fi o cronică, ci o serie de aspecte care cred că reprezintă nişte teme de discuţie interesante.

INTER, O ECHIPĂ INCAPABILĂ SĂ FACĂ DOUĂ REPRIZE LA ACELAŞI NIVEL – După prima repriză, cred că oricare dintre noi ar fi semnat în alb pentru un egal. La final, am fost dezamăgiţi că Inter nu a câştigat. Asta spune totul despre modul în care s-a desfăşurat partida de ieri. Primele 45 de minute au fost un monolog bianconero. Juventus a deschis scorul încă din minutul 5 şi a dat senzaţia că poate fi periculoasă la fiecare acţiune. Şi, într-un fel, chiar a fost. Băieţii lui Mancini au fost incapabili de replică, exceptând o scurtă perioadă la mijlocul reprizei, în care au reuşit să echilibreze jocul, iar faptul că la vestiare s-a intrat doar cu 1-0 în favoarea torinezilor s-a datorat intervenţiilor miraculoase ale lui Handanovic, dar şi lipsei instinctului de killer al actualului Juventus (un aspect care începe să devină o problemă cronică în mandatul lui Allegri).

Lucrurile au stat diferit în partea a doua. Torinezii au mai avut ocazii, dar victoria la puncte a fost a Interului. Intrarea lui Podolski în locul lui Kuzmanovic a răsturnat practic raportul de forţe în favoarea nerazzurrilor. Golul lui Icardi, venit după o minge pierdută uşor Pogba şi o verticalizare splendidă a lui Guarin (printre cei mai buni aseară), i-a galvanizat practic pe interişti. Simţind că adversarilor le tremură picioarele şi că se poate obţine mai mult, jucătorii lui Mancini au împins tot mai mult jocul spre poarta lui Buffon şi acelaşi Icardi a ratat trei ocazii excelente de a aduce o victorie spectaculoasă. Eliminarea lui Kovacic, pentru o intrare mult prea energică asupra lui Lichtsteiner (elveţianul a scăpat după altele mai rele, în alte ocazii), a tăiat elanul nerazzurrilor şi, într-un asalt disperat, Juventus a avut la rândul său şansa de a obţine toate punctele, însă Handanovic şi-a completat opera cu o nouă intervenţie providenţială în prelungiri.

Un rezultat echitabil şi nesperat la un moment dat, care confirmă o dată în plus inconstanţa în joc a Interului. O echipă incapabilă să evolueze la fel de bine două reprize, o problemă care nu a putut fi rezolvată până acum nici de Mancini. Probabil e un aspect care are legătură şi cu modul diferit de abordare al celor două reprize (mult mai curajos în partea a doua), dar acest lucru nu este suficient pentru a explica astfel de prestaţii lipsite de constanţă.

ICARDI, KILLER-UL LUI JUVENTUS – Atunci când se întâmplă de mai multe ori, nu mai poate fi vorba de o coincidenţă. “Icardi marchează mereu cu Juventus” este o axiomă. Maurito a jucat patru meciuri împotriva torinezilor şi a marcat de de fiecare dată. În total, 5 goluri. O cifră care putea fi chiar mai mare, dacă argentinianul nu irosea trei oportunităţi foarte bune în finalul partidei de aseară. Însă orice critică la adresa lui trebuie făcută cu măsură. La doar 21 de ani, aproape sigur Icardi va încheia al doilea sezon cu cel puţin 10 goluri marcate într-unul dintre campionatele de top ale Europei (l-ar fi terminat la fel şi pe al treilea, cel precedent, dacă nu ar fi avut probleme cu accidentările şi ar fi fost folosit mai mult). Chiar dacă şi-a pierdut strălucirea din trecut, Serie A rămâne o ligă dificilă pentru atacanţi şi dacă cifrele nouarului interist nu înseamnă foarte mult pentru unii, este evident că vedem altfel fotbalul.

HANDANOVIC, CEL MAI BUN PORTAR DIN SERIE ACel mai bun şi cel mai constant interist din 2014 a început şi acest an cu o prestaţie la superlativ. Uriaşul sloven a ţinut-o în joc pe Inter într-o primă repriză în care colegii săi i-au pus nervii la încercare, apoi a securizat remiza cu câteva intervenţii providenţiale în partea a doua. În acest moment, “Batmanovic” nu are practic rival pentru titlul de cel mai bun portar din Serie A. Cu astfel de evoluţii, cu un mercato bun şi continuând progresele înregistrate de la revenirea lui Roberto Mancini, discursul despre o clasare pe podium poate rămâne un lucru de actualitate.

PODOLSKI, DEBUT POZITIVPrimul transfer al Interului din această perioadă de mercato şi-a făcut debutul chiar în meciul pe care majoritatea fanilor îl trăieşte cel mai intens. Un meci împotriva echipei al cărei fan era în tinereţe, aşa cum presa echidistantă din Italia a avut grijă să ne amintească insistent în ultimele zile. Cu toate acestea, Poldi şi-a văzut de treabă, ca un neamţ adevărat, iar introducerea sa pe teren, în locul unui Kuzmanovic nefolositor, i-a ajutat pe nerazzurri să relanseze partida. Germanul a intrat bine în meci, a fost foarte activ pe partea stângă şi chiar îşi putea trece în cont prima pasă decisivă în Serie A, însă Icardi a ratat dintr-o poziţie excelentă. Prima impresie lăsată de campionul mondial din Brazilia a fost una pozitivă şi, cu siguranţă, prestaţiile sale se pot îmbunătăţi, odată ce se va adapta şi va reveni la forma optimă, după o perioadă îndelungată în care nu a jucat foarte mult.

PROBLEMELE DEFENSIVE, LA FEL DE MARI – Nu doar o dată, Mancini a explicat că insistă să joace cu tandemul Ranocchia-Juan Jesus în centrul defensivei pentru a le oferi celor doi şansa să formeze un cuplu omogen. În acelaşi timp, pentru un club în care s-a vorbit foarte mult despre un nou ciclu şi întinerire, este important ca doi jucători cu vârsta mai mică de 30 de ani să evolueze constant. Însă cei doi nu oferă suficiente garanţii. Indiferent că de vină sunt limitele valorice sau lipsa de experienţă ori de inteligenţă tactică a celor doi, pur şi simplu, Ranocchia şi Juan nu reprezintă soluţii de încredere în defensivă. Cel puţin, nu împreună. Pe termen scurt, problema a fost oarecum rezolvată – ambii vor lipsi etapa viitoare, cu Genoa, din cauza cartonaşelor galbene primite la Torino (Juan Jesus a primit 4 etape de suspendare pentru lovirea lui Chiellini). Pe termen mediu şi lung, Mancini trebuie să găsească soluţia potrivită pentru a pune la punct o apărare aflată mereu în suferinţă. Sunt convins că Vidic nu şi-a spus încă ultimul cuvânt, iar despre Andreolli nu se poate spune că a fost mai slab decât actualii fundaşi centrali titulari atunci când s-a apelat la el. Sau poate conducerea clubului se va orienta în mercato şi către o achiziţie în acest compartiment. Nici un mijlocaş central capabil să facă treaba murdară (aşa cum a făcut-o Marchisio aseară, de exemplu) nu ar fi o idee rea.

CONFLICTUL ICARDI-OSVALDO – Putea fi momentul înghenunchierii lui Juventus. Lipsa de altruism şi de luciditate a lui Icardi l-a transformat însă într-o chestiune despre care se va discuta până la saturaţie în perioada următoare. Este evident că golgheterul nerazzurrilor a greşit şi a recunoscut asta la finalul partidei. Au fost două momente în care putea şi TREBUIA să-i paseze lui Osvaldo, însă în cele din urmă a preferat să ia faza pe cont propiu şi a finalizat-o lamentabil. Atacantul împrumutat de la Southampton a fost încă o dată trădat de sângele său fierbinte şi a avut o ieşire aproape violentă la adresa colegului său. Sigur, Osvaldo avea tot dreptul să se enerveze şi probabil oricare dintre noi ar fi făcut-o într-o astfel de situaţie. Însă ieşirea lui nu a fost deloc una peste care să se treacă uşor. Surprinzător, persoana cea mai lucidă a fost Guarin, unul dintre ultimii pe care îi bănuiam de aşa ceva, intervenţia columbianului fiind probabil decisivă pentru ca lucrurile să nu degenereze. După meci, Icardi şi-a asumat responsabilitatea de a fi judecat greşit faza, explicând în acelaşi timp că reacţia coechipierului său intră în categoria lucrurilor care se întâmplă de multe ori pe un teren de fotbal şi dând asigurări că totul s-a rezolvat bărbăteşte. Totuşi, ţinând cont de faptul că Osvaldo este oarecum recidivist din acest punct de vedere (Nagatomo ştie cel mai bine), nu este exclus să primească o amendă din partea clubului. În ceea ce priveşte relaţia dintre cei doi, sunt convins că nu va fi afectată. Băieţii ăştia capricioşi găsesc mereu o soluţie să se înţeleagă între ei.

ROBERTO MANCINI, OMUL CARE A READUS SPERANŢA – Are doar 6 puncte în cele şase meciuri în care s-a aflat pe bancă de la revenire, dar nu trebuie uitat că, în această perioadă, nerazzurri au jucat cu primele trei clasate din Serie A şi Derby-ul cu Milan. Practic, singurul rezultat nescontat a fost eşecul de acasă cu Udinese. Dincolo de cifre, însă, Mancio a redat încrederea unei echipe aflate cu moralul la pământ, i-a oferit o idee de joc (chiar dacă încă este mult de lucru) şi a schimbat mentalitatea. Faptul că, la un moment dat, Inter i-a avut în acelaşi timp pe teren pe Kovacic, Hernanes, Podolski, Osvaldo şi Icardi şi declaraţiile de la final, în care s-a arătat nemulţumit de remiză, sunt lucruri care arată că abordarea şi gândirea provincială a fostului antrenor au rămas în urmă. Echipa are limite evidente şi multe probleme nerezolvate, dar şi-a recâştigat o parte din nebunia cu care îşi obişnuise suporterii. O echipă care poate fi mediocră, dar niciodată banală.

ULTRAŞII NERAZZURRI, LA ÎNĂLŢIME – Într-un stadion al unei echipe incolore, cu fani care acceptă nişte coregrafii lipsite de originalitate realizate de club şi care par de insipraţie nord-coreeană, ultraşii interişti au dat dovadă de imaginaţie şi au oferit o imagine care spune mai multe decât o mie de cuvinte. Acel “B” realizat de suporterii veniţi de la Milano a reamintit tuturor că istoria lui Juventus are o pată uriaşă, care nu va putea fi ştearsă vreodată, indiferent de cât de agresivă este propaganda conducerii torineze. Tot legat de fani, merită remarcat că stadionul s-a golit pe jumătate în ultimele minute, deşi scorul era 1-1, iar gazdele jucau în superioritate numerică. Asta în condiţiile în care unul dintre motto-urile preferate ale juventinilor este “fino alla fine”.

VIDEO: Juventus – INTER 1-1 (Tevez 5 / Icardi 64)

Inter: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, D’Ambrosio – Guarin, Medel, Kuzmanovic (Podolski 53) – Kovacic, Hernanes (Osvaldo 85); Icardi (M’Vila 89)

Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo, Pogba – Vidal (Pereyra 78) – Tevez, Llorente (Morata 63)
11 thoughts on “OPT LUCRURI DUPĂ JUVENTUS – INTER 1-1

 1. Aeso

  Inter era o echipa de care nu se mai temea nimeni. Totul s-a schimbat la intrarea lui Podolski. Omul stie ce face, nu ii este frica. Campion.
  Nu cred ca Icardi se v-a schimba. Dar…

  Reply
 2. tutti66

  Se pare ca marea problema era Mazzari dar nu singura,avem lot subtire.
  jube a fost o clasa peste noi in prima repriza datorita greselilor individuale si jocului bun.
  Repriza a 2-a a fost exceptionala pacat ca nu le-am luat toate cele 3 puncte,cand l-am vazut pe Mancini dupa pauza iesind de la vestiare si studiind biletelele am zis asta pregateste ceva.
  Trebuie sa scapam de vagoanele de marfa sau de clasa a 3-a gen Khrin,Kuzmanovici,M villa si lista poate continua
  Mie Guarin tot indolent mi-sa parut,copiat de Ranochia,greselile lui Campagnaro pot fi pe seama jocurilor putine,dar Juan ce scuza are ?
  Columbianul a jucat mai bine un pic mai retras avand multe recuperari,are forta si cam atat stiinta jocului acum o studiaza datorita adn-ului indolentei din sange
  Sper cu Genoa in 3 puncte daca mai vrem locul 3,desi eu sunt circumspect.
  Vine Gasperini manat de revansa cu al lui 3-4-3 sau ce mai joaca acum.

  Reply
 3. inter4ever

  Gata si kosovaru!!!!! 2 mil împrumut plus 14 la vară definitiv, 15 dak prindem liga, in sfarsit o campanie decenta de transferuri;; acu sper si_un stoper k lumea si putem visa!!!!!!!!!!!

  Reply
 4. Costin

  Podolski-Kovacic-Shaqiri
  Icardi
  Hai ca aratam chiar bine acum :D…cel putin pe faza de atac…
  Ne ar mai trebui un fundas stanga si unul central,vom vedea…oricum,pana in acest moment cei responsabili cu transferurile au facut o treaba foarte buna 😉

  Reply
 5. WooZie

  Nu am trait un meci mai intens decat asta decat acel Barcelona 1 – 0 Inter din semi-finalele CL. Probabil ura care o am fata de juventus si-a spus cuvantul.

  O prima repriza oribila. Nu faceam decat sa ma uit la ceas si sa sper sa se termine cat mai repede.

  In a doua repriza am jucat chiar bine dar apararea si mijlocul sunt groaznice.

  Cred ca a venit momentul sa ii spunem “La Revedere” lui Ranocchia si pastrat Juan ca si rezerva. Am tot asteptat si asteptat dar broscoiul parca din ce in ce mai rau joaca. Multe echipe mari au avut jucatori bunicei, si nu i-au dat fiindca erau “de-ai casei” dar dupa un timp trebuie sa realizezi ca e nevoie de cineva cu 2 clase peste ca sa castigi ceva. Nu imi vine sa cred cand ma uit la lotul Interului si vad ca mai mult de jumatate echipa e alcatuita din fundasi laterali si mijlocasi la inchidere si NICI UNUL nu e nici macar bunicel. Hugo, JJ, Ranocchia, Dodo, Nagatomo, D’ambrossio, Kuzmanovic, Medel. Toti trebuie inlocuiti.

  Acuma cu aducerea lui Podo si Shakira parca aratam si noi cumva dar e incredibil ce mijloc si aparare slaba avem.

  In timpul meciului pana pe la final nici nu am stiut ca joaca Medel si Kuz. Degeaba ai unul ca Medel care alearga ca un nebun si recupereaza mingi daca dupa aia prima pasa care o da e adversarului. In prima repriza cum recuperam noi mingea, juventus facea un pic de presing si gata… o pierdeam.

  Despre atac nu am ce sa zic. Icardi a facut mai mult decat ma asteptam. Instinct de killer. A marcat dintr-o faza de la care nu ma asteptam la multe. E stilul de atacant de care avem nevoie. Face el ce face si da gol din nimic. Mai trebuie doar sa se maturizeze si o sa fie perfect.

  Podolski – S-a vazut clar schimbarea jocului in bine dupa intrarea lui.

  Kovacic – Incepe sa imi testeze rabdarea. Nu ma grabesc cu el dar ar fi cazul sa prinda si el un pic de curaj. Cred ca e jucator de moral. Sper sa stie Mancini sa il motiveze fiindca se vede clar ca in meciurile cu echipe mari joaca foarte speriat si nu incearca nimic.

  Oricum, ca sa ne dam seama ce jucatori avem trebuie doar sa ne uitam la cine vrea jucatori de la noi. Inainte de tripla citeam in ziare doar “Real/Manchester/Barca/Juventus etc il doresc pe X”. Fiecare titular de pe fiecare post era dorit de o mare echipa pe bani multi. Acuma trebuie sa mergem noi sa ne milogim la echipe de mijlocul/josul clasamentului sa ne scape de ei.

  In consecinta, vad un viitor frumos dar vreau sa vina odata.

  Reply
  1. tutti66

   Si eu sunt suparat pe Ranochia,dar daca ne uitam putin imprejur vedem ca Bonucci greseste f mult in ultimul timp,centrali lui bilan iau goluri de la prietenul nostru Sansone.Poate doar tre sa se sudeze cu JJ,sau cu altul ? sau JJ sa se sudeze cu altul ?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *