.
.

.

PESCARA – INTER 1-2, LA CALD


Prima victorie a sezonului şi prima a lui Frank de Boer ca antrenor al nerazzurrilor a venit dramatic. Un succes demn de Pazza Inter. Este victoria Interului, dar trei oameni au avut un rol hotărâtor în obţinerea ei.

A fost victoria lui Handanovic. Slovenul a avut câteva parade fundamentale, atât la 0-0, cât şi la 1-0 pentru Pescara, care au păstrat-o pe Inter în joc şi i-au permis în cele din urmă să întoarcă rezultatul şi să ia toate punctele.

A fost victoria lui Icardi. Căpitanul care nu prea a fost căpitan în timpul verii şi a tensionat şi mai mult o atmosferă în care nervii erau deja întinşi la maximum a marcat cele două goluri, cu execuţii demne de un atacant veritabil ce e. Astfel de prestaţii justifică o cerere de mărire a salariului, dar niciodată nu vor justifica maniera în care a făcut-o. În orice caz, acum e cazul să ne bucurăm că Inter are un “nouar” excelent şi în formă. Mai ales că urmează duelul cu victima sa preferată.

Mai presus de orice orice, a fost victoria lui de Boer. A curajului nebun al lui de Boer, de fapt. Cu un sfert de oră rămas din joc, olandezul a riscat într-un mod rar întâlnit. Nu doar că a făcut toate schimbările odată, dar a trimis pe teren trei atacanţi, în locul unui mijlocaş defensiv şi a doua extreme, iar pariul său nebunesc a dat rezultate. Tehnicianul nerazzurrilor avea nevoie de această victorie. În primul rând, pentru că nu era deloc bine să te prezinţi la ora meciului cu Juventus având doar un punct sau două în trei etape. În al doilea rând, pentru că presa italiană începuse deja o campanie pe alocuri agresivă împotriva fostului antrenor de la Ajax.

Ar fi probabil nedrept să nu remarc şi jocul bun al lui Banega sau debutul încurajator al lui Joao Mario. Nu mi-au scăpat nici aspectele negative, în special modul în care Inter permite în multe momente adversarului să plece pe contraatac. Însă doar cine nu vrea nu vede că Inter are multă calitate (în special de la mijloc în sus) şi că există o idee de joc mai clară decât în anii trecuţi. Încă sunt lucruri care trebuie puse la punct, dar există suficiente motive să privim în viitor cu optimism.

P.S. Transferul lui Caprari şi lăsarea lui la Pescara, unde poate evolua constant, s-ar putea dovedi una dintre cele mai inteligente operaţiuni de mercato făcute de Inter în ultimii ani.

Sursa foto: inter.it
5 thoughts on “PESCARA – INTER 1-2, LA CALD

 1. inter4ever

  FdB are coaie, da, asta asteptam la Inter!!! La ratarea lui Palacio am crezut că totul s-a sfârșit, apoi am urlat de s-*a cutremurat blocul, m-au trecut toate sentimentele în meciul ăsta; victoria e bună în primul rând pt FdB, chiar cred că poate realiza ceva cu adevărat important la noi!, apoi pt că urmează partida cu bandiții, ar fi fost niste zile prederby nașpa, cu presiunea presei, etc; dacă reglăm puțin defensiva, poate-i păcălim pe hoții-hoților!!!

  Reply
 2. tutti66

  Eu zic ca roadele MUNCII lui Frank se vor vedea,dar adevărata noastră problema e ca asamblam ceasuri in Elveția cu piese chinezesti(nu mă refer la Suning),daca Icardi pare un Rolex împreună cu Handa,vad calitate si la alti,Joao Mario,Candreva.
  Toata linia de apărare îmi pare depasita total,TOȚI.
  Banega a gresit foarte multe pase,a fost deposedat foarte ușor dar numai cine nu muncește nu greșește si pana la urmă pasele au avut si finalitate
  Perisic cred ca a primit 5 pase tot meciul.
  Am aflat și cum a rămas Palacio la Inter,și-a șters contul de Facebook,sa închis în vestiar si Ausilio a crezut ca a plecat altfel nu-mi explic ce mai cauta la noi,ultima lui realizare de care îmi aduc eu aminte e călcâiul dat lui Abbiati,daca marca cu Germania intricoul Argentinei era erou si campion mondial dar nu a făcut-o nici atunci si nici aseară.
  Pazza Inter.I like it.
  Caprari si Verre par jucatori buni si Pescara echipa frumoasa.
  Eu prima data am înțeles ca pe Bahebeck îl cheamă buy-back:-)

  Reply
 3. MishuB

  1.Al doilea gol cu capul din actiune…. Uauuuu!!!!
  In sfarsit un antrenor care si-a dat seama sa foloseasca atuul asta..

  2.Reusim sa stam foarte bine psihic dupa ce luam gol (preferat ar fi sa nu mia luam :D)

  3. Cat de mult inseamna sa ai un mijloc de calitate, desi pe faza defensiva se mai greseste; mai ales la contraatacurile adversarilor.

  4. Se vad imbunatatiri de la meci la meci. Un antrenor pe care nu il da mandria pe afara de dragul presei si schimba. In plus are si big balls sa riste pe final..nu ca predecesorul

  5.FdB daca bate pe Juve devine zeu pe San Siro 🙂 E greu dar nu imposobil.

  6. Handanovic e deja zeu si cred ca el merita banderola de capitan, cu tot respectul pt ce arata Icardi.

  7 Forza Inter!

  Reply
 4. boboin

  Asta asteptam.
  Sa vad Inter cum revine atunci cand este condusa.
  anul trecut castigam cu un amart de 1-0 si dupa cateva etape eram campioni.
  acum sper sa fie invers.
  a redvenim iar Inter.
  Si da…. FdB are sange in ….
  Nu e usor sa faci in min 70 si ceva trei schimbari deodata.
  Doar Bielsa mai facea.
  Il astept si pe GabiGol
  sa vedem ce poate

  Reply
 5. alex21

  nu m-as entuziasma asa tare… totusi am batut Pescara nu Real Madrid si am facut-o greu gratie unui zeu ca Handanovic si calitatilor lui Icardi…schimbarile lui De Boer au fost logice,nu geniale dar fata de altii macar le-a facut…mai e mult de lucru dar sa speram ca achizitiile din ultimele 2 mercato de vara sa-si justifice banii

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *