.
.

.

POATE FI OPRITĂ PRIMAVERA? VICTORIE CATEGORICĂ ÎN DERBY


Inter Primavera îşi continuă parcursul fără greşeală. Echipa pregătită de Stefano Vecchi a obţinut a şasea victorie în tot atâtea etape, 4-1 cu Milan, meci care l-a avut ca protagonist pe românul George Puşcaş.

Micii nerazzurri nu au făcut nici pe departe un meci atât de bun pe cum lasă să se înţeleagă rezultatul final. Şi cu toate acestea, au obţinut un nou succes categoric. Asta spune multe despre forţa grupului de la Primavera, despre care Gazzetta dello Sport scrie că „pare o maşină perfectă, capabilă să câştige clar chiar şi partidele complicate”. Celebrul cotidian roz merge chiar mai departe, spunând că Vecchi „are în mână o maşină de Formula 1, pe care o conduce cu înţelepciunea unui pilot experimentat”. Iar cifrele confirmă că toate aceste laude nu sunt exagerate.

Inter are punctaj maxim după şase meciuri, a marcat cele mai multe goluri (26) şi a primit cele mai puţine (3). Următoarea clasată în ierarhia grupei B a campionatului Primavera, Pescara, are cu 7 puncte mai puţin (trebuie însă spus că Milan a jucat doar patru meciuri şi are 9 puncte). Tinerii nerazzurri par plecaţi într-o cursă solitară spre titlu, senzaţia fiind că nu există rivali pe măsură.

Motorul acestei maşini perfecte de ucis adversari şi marcat goluri este George Puşcaş. Deja remarcat în debutul sezonului, românul de doar 18 ani a impresionat şi în Derby, unde a reuşit un hattrick şi a oferit pasa decisivă la deschiderea scorului. Nouarul de Primavera traversează un moment senzaţional. Pur şi simplu, nu se poate opri din înscris goluri. A ajuns la 13 în doar cinci meciuri. Cifrele unui adevărat fenomen.

A fost primul meu hattrick într-un Derby, un meci ca ăsta nu-l voi uita prea repede. Când joacă Inter cu AC Milan nu e doar un meci, ci e vorba de orgolii, un adevărat derby, chiar dacă e vorba de campionatul Primavera. Sunt foarte fericit că am reuşit această performanţă, pe teren m-am simţit extraordinar”, a declarat Puşcaş, într-un interviu acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Gazzetta l-a descris ca fiind „pur şi simplu letal” şi i-a acordat cea mai mare notă, 8. Vecchi a reafirmat despre român că este tipul „atacantului modern”. După orice standard, performanţele din acest debut de stagiune îl recomandă pentru o şansă la echipa mare, mai ales în condiţiile absenţei de durată a lui Osvaldo. Mai ales că declaraţiile recente ale oficialilor interişti insistă pe nevoia de a promova propriile talente. Dar probabil că Puşcaş va trebui să mai aştepte oportunitatea de a evolua alături de Palacio, cel pe care îl admiră din actualul lot al nerazzurrilor, sau Icardi, pentru că Mazzarri nu se dezminte şi îşi asumă foarte greu sau deloc riscuri cu jucători de la Primavera.

Până atunci, „mă antrenez zi de zi pentru a ajunge să joc la cel mai înalt nivel, aştept şi sunt pregătit să joc la echipa mare în momentul în care se va apela la mine”, spune Puşcaş.

Golurile sale l-au făcut să ia prim-planul, dar Puşcaş nu este singurul argument al echipei lui Stefano Vecchi în tentativa de recucerire a titlului. Camara a fost şi el protagonist în Derby, cu un gol şi două pase decisive, Dimarco este unul dintre cei mai promiţători fundaşi laterali din fotbalul italian, Steffe s-a făcut deja remarcat în intersezon, tot printr-un gol înscris împotriva rossonerilor, iar Donkor şi Bonazzoli se află de ceva vreme în circuitul echipei mari, ambii făcându-şi debutul alături de seniori.

Cu un grup solid şi chiar experimentat pentru acest nivel, cu un antrenor care ştie bine ce face şi cu un atacant care marchează cu o uşurinţă dezarmantă pentru adversari este dificil să-ţi imaginezi că există vreun obstacol pe care Inter Primavera să nu-l poată depăşi.
3 thoughts on “POATE FI OPRITĂ PRIMAVERA? VICTORIE CATEGORICĂ ÎN DERBY

  1. tutti66

    Camara e f laudat de presa,si pare ca are stofa de mare fotbalist.
    De urmarit ce si unde vor ajunge acesti jucatori peste 2-3 ani,imprumutati,vanduti ? sau la echipa mare ? bine ca anul viitor se termina cu coproprietatile la jucatori.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *