.
.

.

PREVIEW CHIEVO – INTER


Inter încheie oficial sezonul la Verona, împotriva lui Chievo (ora 21:45, netelevizat), cu un meci fără miză. Dar, mai important, se termină cu adevărat o eră.

Image and video hosting by TinyPic

-Ieri, Piero Ausilio a anunţat că Inter nu-i va prelungi contractul lui Cambiasso, care expiră în această vară. Astfel, Cuchu se alătură celorlalţi trei conaţionali – Zanetti, Samuel şi Milito – care nu vor mai evolua în nerazzurro din stagiunea următoare. De această dată, asistăm la o adevărată revoluţie. Poate brutală, neaşteptată pentru unii, dar inevitabilă. Cei patru muschetari de care ne despărţim au împreună peste 1.700 de meciuri jucate şi au avut o contribuţie fundamentală la succesele din ultimul deceniu. Acest careu de aşi reprezintă o bucată de istorie. Şi ce istorie!

-Tot ieri, printr-un interviu la Inter Channel, Walter Samuel şi-a luat adio de la fanii nerazzurri. Declaraţiile Zidului nu au făcut altceva decât să întărească ceea ce ştiam: ne părăseşte nu un om al vorbelor, ci unul al faptelor. Pe cât de rău era pe teren (ne va lipsi celebrul său fault din primele minute), pe atât de modest este în faţa microfoanelor. La fel ca în cazul lui Zanetti, nu rămânem doar fără nişte jucători excepţionali, ci şi fără nişte oameni deosebiţi. Golurile vor fi greu de umplut, din ambele puncte de vedere.

-Fără Zanetti, Cambiasso şi Samuel, Inter va trebui să găsească şi un nou căpitan. Acelaşi Ausilio a propus varianta Ranocchia, lăsând de înţeles că un nou contract pentru fundaşul italian este doar o formalitate. Prezent în sală la conferinţa de presă a oficialului interist, Broscoiul a zâmbit cu subînţeles la vorbele directorului sportiv al nerazzurrilor. O posibilă confirmare a acordului dintre cele două părţi.


-În schimb, viitorul lui Mazzarri rămâne incert. Ausilio a dezvăluit că antrenorul a primit propunere de prelungire a actualei înţelegeri, însă acesta a cerut timp de gândire. Nu o să insist acum pe marginea subiectului, vom avea timp de astfel de discuţii de luni încolo, dar mi se pare incredibil că tocmai el este cel care îşi analizează opţiunile. În orice caz, eu prefer să văd partea plină a paharului: există încă şanse să începem sezonul viitor cu altcineva pe bancă.


-Este posibil ca la Verona să-i vedem în acţiune doar pe trei dintre cei patru eroi de care ne vom despărţi în această vară. Zanetti, Cambiasso şi Milito sunt anunţaţi titulari, într-o formulă inedită de echipă, în care se vor regăsi mai mulţi jucători care au evoluat rar sau deloc în ultima vreme. Prezenţa lui Botta în primul 11 ar putea fi marea supriză şi este interesant cum se va descurca argentinianul. De asemenea, de remarcat prezenţa în lotul convocat de Mazzarri a lui Andy Polo, peruvianul adus în ultima zi a perioadei de transferuri din ianuarie, care a avut câteva evoluţii bune la Primavera, şi a lui Federico Bonazzoli, puştiul pe care l-am văzut debutând cu personalitate împotriva lui Trapani, în Cupa Italiei.

-Singura statistică importantă legată de acest meci. Cambiasso a debutat în Serie A împotriva lui Chievo. Ultimul său joc pentru Inter va fi împotriva aceluiaşi adversar.

Forza INTER!

LOTUL PENTRU MECIUL CU CHIEVO

Portari: Samir Handanovic, Juan Pablo Carrizo, Luca Castellazzi

Fundaşi: Jonathan, Javier Zanetti, Marco Andreolli, Hugo Campagnaro, Andrea Ranocchia, Walter Samuel, Danilo D’Ambrosio, Rolando, Yuto Nagatomo

Mijlocaşi: Mateo Kovacic, Ricky Alvarez, Fredy Guarin, Zdravko Kuzmanovic, Esteban Cambiasso, Saphir Taider, Hernanes, Andy Polo

Atacanţi: Mauro Icardi, Ruben Botta, Diego Milito, Federico Bonazzoli

Echipa probabilă: Carrizo – Campagnaro, Cambiasso, Andreolli – Zanetti, Alvarez, Taider, Kovacic, D’Ambrosio – Botta, Milito

Sursa foto: mondocalcio.info
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *