.
.

.

PREVIEW INTER – DNIPRO


În ziua în care Roberto Mancini împlineşte 50 de ani, Inter poate obţine matematic calificarea în 16-imile de finală ale Europa League de pe primul loc în grupă. Pentru asta, este nevoie de o victorie pe teren propriu cu Dnipro (ora 22:05, în direct la Dolce Sport 3).

-Mancio nu a moştenit foarte multe lucruri bune de la Walter Mazzarri. Însă fostul antrenor a lăsat Interul într-o poziţie favorabilă în grupa F din Europa League. Nerazzurri sunt lideri, cu un avans de patru puncte faţă de restul echipelor din grupă, iar astăzi pot rezolva definitiv problema calificării. O victorie în faţa lui Dnipro, iar deplasarea din Azerbaidjan, din ultima etapă, va deveni o simplă excursie.

-Inter nu a primit gol acasă în Europa de 294 de minute, iar un egal sau o victorie astăzi ar însemna egalarea recordului clubului în privinţa meciurilor consecutive fără înfrângere pe teren propriu în competiţiile continentale. Nerazzurri nu au mai fost învinşi pe Meazza din august 2012, 0-2 cu Hajduk Split, de atunci înregistrând 5 victorii şi patru remize. Recordul (9 victorii şi un egal) a fost stabilit între octombrie 1990 şi decembrie 1993.

-La rândul lor, pe lângă motivaţia de a obţine un rezultat care să-i apropie de calificare, ucrainenii au de asemenea ocazia de a stabili un record. Dnipro este neînvinsă în ultimele trei deplasări în Europa şi, dacă vor evita un eşec în această seară, vor reuşi cea mai bună serie pozitivă a unei echipe din Ucraina pe teren străin în competiţiile continentale.

-Pe lângă handicapul de a nu se putea baza pe accidentaţii Vidic, Mbaye, M’Vila, D’Ambrosio şi Jonathan, Inter va fi şi fără antrenor pe bancă, deoarece Mancini este suspendat, o pedeapsă primită în perioada în care o pregătea pe Galatasaray. „Regret, mai ales că nici nu ştiam”, a spus, mai în glumă, mai în serios, tehnicianul nerazzurrilor. De altfel, buna dispoziţie a fost prezentă pe întreaga durată a conferinţei de presă de ieri, o dovadă în plus a schimbării de atmosferă de la Appiano.

-Obligat de absenţe, dar şi de nevoia de a menaja unii jucători pentru duelul cu Roma de pe Olimpico, Mancini va face mai multe schimbări faţă de echipa care a întâlnit pe Milan în weekend. Principalele noutăţi sunt Campagnaro, care va juca pe partea dreaptă a apărării, Medel şi Khrin, în timp ce Hernanes va fi titular în spatele tandemului ofensiv Osvaldo-Icardi.

-Este pentru a doua oară când Mancio schimbă prefixul din postura de antrenor al Interului. În urmă cu un deceniu, la o zi după ce a împlinit 40 de ani, Mancio a obţinut un egal (ce surpriză!) într-un duel pe Meazza cu Juventus, după o revenire fantastică în ultimele 10 minute, semnată de Vieri şi Adriano. O remiză astăzi nu ar fi un rezultat rău, dar tot victoria este de preferat.

Forza INTER!

LOTUL PENTRU MECIUL CU DNIPRO

Portari: Handanovic, Carrizo, Berni

Fundaşi: Juan Jesus, Andreolli, Campagnaro, Dodo, Ranocchia, Nagatomo

Mijlocaşi: Kovacic, Guarin, Kuzmanovic, Medel, Obi, Krhin, Hernanes

Atacanţi: Osvaldo, Palacio, Icardi, Bonazzoli

Echipa probabilă: Carrizo – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, Dodo – Guarin, Medel, Khrin – Hernanes – Osvaldo, Icardi

Sursa foto: inter.it
9 thoughts on “PREVIEW INTER – DNIPRO

 1. tutti66

  Linia de fund pare cea mai ideala ce se poate scoate din actualul lot,exceptie Vidic.Curios de prestatia lor.Speram la victorie cu un JOC bun.

  Reply
 2. Costin

  Mi a placut determinarea pe care Inter a avut o la acest meci,mai ales dupa ce au ramas in 10…au reusit sa tina rezultatul o rep intreaga cu om in minus,si asta contra unei echipe bune…

  Super Handa,il vad in top 5 portari din europa 😉
  Osvaldo si Kuzmanovic,ceilalti remarcati…

  Reply
 3. Costin

  Au fost momente de joc,cand Inter facea pressing cu doi,trei oameni in jumatatea adversa,asta in conditiile in care au avut om in minus pe toata durata reprizei secunde…sper sa o tinem tot asa…

  Forza Inter!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *