.
.

.

PREVIEW INTER – HAPOEL BE’ER SHEVA


Suntem cu toţii concentraţi la partida cu Hapoel Be’er Sheva, chiar dacă în presă se vorbeşte foarte mult de duelul cu Juventus. În Europa League e important să câştigi meciurile de acasă şi ne dorim a doua victorie consecutivă, după succesul de la Pescara“. Frank de Boer şi câteva clişee obişnuite, înainte de primul joc european al nerazzurrilor din ultimul an şi jumătate, împotriva campioanei Israelului, Hapoel Be’er Sheva (ora 22:05, în direct pe Dolce Sport 2).

Acum, ne uităm la fotbal de suficient de mult timp încât să ştim că Europa League începe cu adevărat abia în optimile de finală. Până atunci, este mai curând o povară sau o ocazie de a oferi minute jucătorilor care de obicei nu joacă în campionat. Sunt convins că aproape toată lumea de la Inter şi-ar fi dorit ca meciul cu Juventus să nu se dispute după o partidă din cupele europene. Dar dacă tot trebuie să se întâmple, măcar să fie una pe teren propriu. În acelaşi timp, sunt sigur că dacă nu ar fi urmat Derby d’Italia, am fi văzut mai mulţi titulari în primul 11 din această seară.

Este una dintre puţinele ocazii când presa italiană se pune de acord în privinţa echipei de start. Ba chiar anunţă acelaşi prim 11 şi la Hapoel, care ar urma să se prezinte pe Meazza cu un defensiv 5-4-1. În schimb, de Boer pare decis să revină la 4-3-3, cu o linie de mijloc Medel-Melo-Brozovic, în care singurul capabil să aprindă lumina e croatul. Biabiany, pe dreapta, şi Eder, pe stânga, îl vor flanca pe Palacio în atac, în timp ce linia de patru din apărare va fi formată din D’Ambrosio, Ranocchia, Murillo şi Nagatomo, cu Handanovic păstrându-şi locul de titular şi în Europa.

În caz că lucrurile nu vor merge bine, de pe bancă vor fi pregătiţi să intre Banega, Icardi sau Candreva. Nu şi Perisic, lăsat în afara lotului de 20, din cauza unor mici probleme musculare. S-a considerat că, în perspectiva meciului cu Juventus, e mai bine să nu rişte nimic în ceea ce-l priveşte pe croat. Asta apropos şi de faptul că toată lumea se gândeşte doar la Hapoel.

Chiar şi cu artileria grea pe bancă, cu Perisic uşor accidentat şi cu jucători ca Joao Mario, Gabigol, Kondogbia sau Jovetic în afara lotului din motive de fair-play financiar, nu există alibi pentru un pas greşit. Sigur, israelienii nu sunt nişte amatori. Şi-au câştigat dreptul de a juca în grrpele UEL după ce au eliminat Olympiacos, o prezenţă obişnuită în Champions League, ceea ce ar trebui să însemne ceva. În acelaşi timp, au fost eliminaţi de Celtic, o echipă care a luat 7 pe Camp Nou.

Hapoel a avut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, odată cu preluarea clubului de către Alona Barkat (da, o femeie!). De fapt, echipa a fost un cadou primit de la soţ, un cunoscut miliardar israelian, al cărui frate este primarul din Ierusalim. Asta s-a întâmplat cu aproape un deceniu în urmă, în 2007, când gruparea din Beersheba se afla în liga a doua. De atunci, clubul a mers doar în sus. A promovat, a devenit o forţă a campionatului, lucru confirmat de două prezenţe consecutive în preliminariile Europa League, totul culminând cu primul titlu după 40 de ani (al treilea în total), cucerit la finalul sezonului trecut. Principalul artizan al triumfului a fost unul dintre antrenorii la modă în Israel, Barak Bahar, care va împlini 37 de ani peste câteva zile.

O poveste frumoasă, dar nimeni de la Inter nu-şi permite să cadă în admiraţie. Pentru că diferenţa dintre cele două cluburi rămâne una uriaşă, pentru că este nevoie de continuitate la nivelul rezultatelor şi pentru că importantul meci de duminică trebuie pregătit cu un moral la cote înalte. Deci, orice rezultat care nu e victorie este inacceptabil în această seară.

FORZA INTER!
2 thoughts on “PREVIEW INTER – HAPOEL BE’ER SHEVA

  1. inter4ever

    Nu-mi place să folosesc vorbe mari, dar în noaptea asta am asistat la scufundarea DEFINITIVĂ a ceea ce mai rămăsese din Interul pe care l_am cunoscut acum multi ani, care m_a vrăjit si m_a făcut să_l iubesc mai mult ca orice! Mă doare sufletul s_o spun, credeam că orice are o limită, dar aceste CATASTROFE mi_au demonstrat că sunt niste mari NESIMȚIȚI, lipsiți nu doar de valoare fotbalistică, ci si de valoare UMANĂ, efectiv sunt NEDEMNI de a mai vărsa fie si numai o lacrimă de nervi pentru ei; sună patetic? Poate, dar MI_E SILĂ, AJUNGE… Si pentru ce?!? Pentru felipe Mielu? Pentru ranocchia?!? Pentru nagatomo?!? Îmi cer iertare, dar ACESTA NU MAI E INTERUL MEU! Nu stiu unde s_a pierdut, nu stiu cine e mai vinovat, insa mi_e teamă că alunecarea în ridicol nu s_a terminat… păcat doar de ăstia ca mine, ca noi, care ne tot amăgim de la o săptămână la alta, desi… ar fi atâtea de spus, dar ranocchia&co nu merită nici efortul de a_i înjura!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *