.
.

.

PREVIEW INTER – JUVENTUS


Nici cel mai optimist fan interist nu-şi imagina că Derby d’Italia se va disputa într-un asemenea context. După primele şapte etape, Inter are dublul punctelor strânse de rivala sa, iar distanţa poate creşte la 11 lungimi în cazul unei victorii. Doar acest aspect ar fi suficient pentru ca duelul de azi (ora 21:45, în direct pe Digi Sport 2) să se anunţe mai mult decât interesant.

Totuşi, în ciuda declinului Seriei A, Derby d’Italia nu a ajuns atât de rău încât să aibă nevoie de înşiruirea unor motive pentru care merită să fie urmărit. Istoria acestui duel, veche de peste un secol, şi rivalitatea vecină cu ura dintre cele două cluburi şi fanii lor asigură de fiecare dată un afiş important. Iar dinamica acestui debut de sezon face ca meciul de diseară să fie, poate, cel mai important din ultimii ani.

Dacă vrem să avem o şansă să câştigăm titlul, trebuie să evităm înfrângerea cu orice preţ. Deşi este încă devreme, diferenţa de 8 puncte este mare şi dacă îşi vor mări avansul va fi o problemă pentru noi“, şi-a avertizat coechipierii Andrea Barzagli. De cealaltă parte, Dejan Stankovic este de părere că un succes al nerazzurrilor i-ar scoate aproape definitiv pe torinezi din cursa pentru Scudetto. De altfel, este o temă asupra căreia o mare parte a presei insistă, uitând prea uşor că mai rămân de jucat alte 30 de etape, adică un total de 90 de puncte.

Lăsându-i pe bianconeri cu problemele lor, nu înainte de a le ura ca acestea să devină mai acute încă de azi, să ne concentrăm pe ceea ce ne interesează cu adevărat. Pentru Inter nu este un meci decisiv din niciun punct de vedere, dar este un examen. O victorie nu înseamnă că băieţii lui Mancini devin favoriţi la titlu. Istoria recentă ne-a arătat că un succes în Derby d’Italia neconfirmat ulterior rămâne doar o satisfacţie de moment (mare, ce-i drept). În sezonul 2009/10, Juventus a câştigat cu 2-1 la Torino, dar avea să încheie sezonul în genunchi, în timp ce trupa lui Mourinho a sărbătorit o Triplă istorică. Peste trei ani, tot la Torino, dar pe un alt stadion, Inter se impunea spectaculos cu 3-1 şi devenea prima echipă care pleca cu toate punctele de pe noua arenă a bianconerilor. Ştim cum toţii cum s-a terminat acea stagiune. Dar chiar şi aşa, să ne oprim cinci minute din orice şi să retrăim acele momente superbe.

Revenind. Aşadar, indiferent de ceea ce se va întâmpla în partida din această seară, nimic nu este încă scris. Nici în lupta pentru titlu, nici în cea pentru calificarea în Liga Campionilor. Este adevărat, însă, că o victorie ar fi un adevărat boost de moral pentru Inter şi ar reda entuziasmul iniţial al fanilor, care s-a mai stins după rezultatele din ultimele două etape. De altfel, aici e adevărata miză a meciului pentru nerazzurri. Un alt pas greşit nu ar face altceva decât să pună şi mai mult sub semnul întrebării lucrurile bune din debutul de sezon, iar seria de trei jocuri fără victorie ar putea fi interpretată ca o mini-criză.

Unii ar spune că este momentul şi ca Inter să ofere ceva şi din punct de vedere al jocului, dar Mancini rămâne cinic. La conferinţa de presă de ieri a spus că un succes cu 1-0 după un meci urât nu îl deranjează. Sigur că ideal ar fi un succes convingător şi ca scor, şi ca prestaţie, dar pot trăi şi cu o victorie precum cea din Derby della Madonnina. Puteţi spune orice, dar sunt convins că sunteţi de aceeaşi părere.

Argumentele pentru a spera într-un rezultat pozitiv sunt destule. Revenirea lui Jovetic, refacerea cuplului de fundaşi centrali Miranda-Murillo, momentul de formă foarte bun al lui Perisic şi, probabil deasupra tuturor, Icardi, bestia nera a torinezilor. La fel de adevărat e că şi Juventus are atuurile sale. Cel mai important este faptul că Allegri va avea la dispoziţie pentru prima oară în acest sezon linia de mijloc formată din Khedira, Marchisio şi Pogba. Dar răspunsul final îl va avea, ca de obicei, terenul. Ce ştiu e că nu vreau să câştige cei mai puternici. Vreau să fim mai puternici.

Forza INTER!
6 thoughts on “PREVIEW INTER – JUVENTUS

  1. inter4ever

    Antrenor fricos si fara idei, echipa care nu are cu cine sa atace, un loc pe podium va fi o minune!# :(((

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *