.
.

.

PREVIEW INTER – LAZIO. CIAO PUPI!


Inter dispută un meci decisiv pentru calificarea în viitoarea ediţie a Europa League (ora 21:45, în direct la Digi Sport 3 şi Dolce Sport 2), dar partida din această seară importantă dintr-un alt punct de vedere. După 19 ani, Javier Zanetti se va despărţi de fanii nerazzurri. Foarte probabil, fără a fi titular.

Image and video hosting by TinyPic

-Omul cu cele mai mai multe meciuri pentru Inter. Cel mai titrat jucător din istoria clubului. Cel mai selecţionat jucător argentinian. Străinul cu cele mai multe jocuri în Serie A. Interistul cu cele mai multe apariţii în Liga Campionilor. Jucătorul cu cele mai multe partide consecutive în Serie A. Jucătorul Interului cu cele mai multe apariţii în Derby della Madonnina. Sunt doar o parte din recordurile stabilite de Zanetti într-o carieră incredibilă. Probabil că mulţi dintre voi aţi devenit fani ai Interului după sosirea lui la club, în 1995. Mi-e greu mie să-mi imaginez echipa fără Il Capitano. Nici nu vreau să mă gândesc ce simt cei care se află în situaţia amintită mai sus.

-„Ai fost Căpitanul adolescenţei mele. Ai fost Căpitanul căsătoriei mele. Ai fost Căpitanul naşterii copiilor mei”. Am citit asta zilele trecute, undeva pe internet. Sunt convins că şi printre noi se regăsesc câţiva cărora li se potriveşte această descriere. Într-un fel, pentru toţi, Zanetti a fost un frate mai mare, care, prin zâmbetul şi optimismul pe care le afişa, ne dădea încredere în momentele dificile. Poate că asta ne va lipsi cel mai mult.

-Am avut norocul, bucuria şi, mai ales, ONOAREA de a-l vedea live de trei ori. O dată chiar pe Meazza, la revenirea după singura accidentare gravă a carierei. Aş fi renunţat fericit la cele trei meciuri, doar ca să pot fi prezent astăzi pe stadion, pentru a mă afla printre cei care îi vor striga numele. Mulţi dintre ei, probabil, cu lacrimi în ochi. Sunt convins însă că, într-un fel sau altul, cu toţii vom fi acolo, la despărţirea de cel care ne-a fost tuturor exemplu şi care, prin seriozitate, pasiune, entuziasm şi loialitate, a devenit cel mai important jucător din istoria clubului. „C’e solo un Capitano” nu a fost niciodată o expresie mai potrivită.

Image and video hosting by TinyPic

-Din păcate, Zanetti nu are parte de un final aşa cum ar merita. Un sezon dificil, cu multe dezamăgiri, un antrenor mic, incapabil probabil de a ieşi din mediocritatea care îl caracterizează şi de a-i oferi şansa de a se afla pe teren la ultimul său meci pe Meazza şi o parte a peluzei închisă de nişte oficiali inflexibili, care îşi imaginează că astfel de decizii însănătoşesc fotbalul italian. Finala Cupei Italiei ne-a arătat că nu asta este soluţia.

-Cu toate acestea, Zanetti va avea parte de un stadion plin la despărţire. Meciul cu Lazio este sold-out, iar Curva Nord a sunat mobilizarea şi a pregătit un plan B, pentru a-şi putea onora Căpitanul aşa cum merită. Va fi o ceremonie mai intimă şi poate este mai bine aşa. Un simbol al unei cariere şi al unei vieţi exemplare.

-Din fericire, nu este un adio, ci doar un la revedere. Pentru că Zanetti va rămâne în club. Iar Inter are nevoie de un astfel de om, care cunoaşte perfect locul care i-a fost ca o casă în ultimele două decenii. Noi avem nevoie să-l ştim aproape, pentru a fi siguri că tradiţia clubului va fi dusă mai departe şi cei care vor veni după el vor avea de la cine învăţa. Aşa cum Pupi a preluat ştafeta de la Giacinto.

Image and video hosting by TinyPic

-Din punctul meu de vedere, meciul trece în plan secund. Sigur, este important ca Inter să câştige, pentru a mai şterge din ruşinea de săptămâna trecută şi pentru a putea juca mai relaxat în ultima etapă. Dar tot mă gândesc că victoria trebuie obţinută pentru că e ultimul meci al lui Zanetti pe Meazza.

Forza INTER! Forza Capitano!

LOTUL PENTRU MECIUL CU LAZIO

Portari: Samir Handanovic, Juan Pablo Carrizo, Luca Castellazzi

Fundaşi: Jonathan, Javier Zanetti, Marco Andreolli, Hugo Campagnaro, Andrea Ranocchia, Walter Samuel, Danilo D’Ambrosio, Rolando, Yuto Nagatomo

Mijlocaşi: Mateo Kovacic, Ricky Alvarez, Fredy Guarin, Zdravko Kuzmanovic, Saphir Taider, Hernanes

Atacanţi: Rodrigo Palacio, Mauro Icardi, Ruben Botta, Diego Milito

Echipa probabilă: Handanovic – Ranocchia, Samuel, Rolando – Jonathan, Hernanes, Kuzmanovic, Kovacic, Nagatomo – Palacio, Icardi
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *