.
.

.

PREVIEW INTER – MILAN


Primul Derby al sezonului are un caracter amical şi se dispută la mare distanţă de Milano, în China. Meciul începe la ora 15:00 şi va fi transmis în direct pe Digi Sport 1.

Image and video hosting by TinyPic

Între discuţii legate de mercato şi evenimente de marketing (lucruri inevitabile în această perioadă a anului), Roberto Mancini se pregăteşte să-şi înfrunte fostul elev şi colaborator, Sinisa Mihajlovic, într-un duel căruia o parte a presei italiene a încercat să-i dea o importanţă mai mare decât e cazul.

Gazzetta dello Sport, de exemplu, a scris că miza amicalului de la Shenzhen nu este doar victoria (să nu ne ascundem, un succes împotriva rivalilor este plăcut în orice context), ci şi cucerirea pieţei asiatice, fundamentală pentru dezvoltarea ulterioară a celor două cluburi. Evident, o singură partidă, mai ales una de pregătire, nu are cum să fie decisivă din acest punct de vedere.

Este cert, însă, că atât Inter, cât şi Milan au un număr important de fani în Asia (lucru care s-a putut observa încă de la Supercupa din 2011, disputată la Beijing), iar suporterii din acea parte a lumii sunt cunoscuţi pentru entuziasmul lor. O victorie în Derby ar fi extrem de importantă pentru ei. Din acest punct de vedere, nu sunt dubii.

Aşa cum era de aşteptat, declaraţiile venite din ambele părţi înainte de meci spun aceeaşi poveste: “un Derby nu e niciodată amical”, “vrem să câştigăm” şi alte clişee pe care deja le cunoaştem. Cu toate acestea, Mancini pare mai mult cu gândul la testul cu Real, de peste două zile, dacă ne uităm peste posibila echipă de start. Un turnover important şi cu câteva experiemente, precum Nagatomo folosit în linia de trei de la mijlocul terenului. Ambele ziare de sport din Italia au căzut de acord în privinţa primului 11, singura excepţie fiind că Taider e dat din primul minut în Gazzetta, iar Corriere merge pe Brozovic.

O altă noutate, şi probabil cea mai importantă, este titularizarea lui Samuele Longo, anunţată de Mancini încă de ieri. Mai mult decât atât, tehnicianul nerazzurrilor a lăsat de înţeles că atacantul de 23 de ani ar putea fi păstrat în lot. E posibil ca, cel puţin până în ianuarie, starul echipei Primavera care cucerea trofeul NextGen Series să fie varianta de rezervă pentru Icardi.

De urmărit în amicalul cu Milan:

-evoluţia lui Longo, posibilul vice-Icardi;

-cum se va descurca apărarea, la probabil una dintre ultimele partide în care nici unul dintre noii fundaşi centrali, Miranda şi Murillo, nu vor fi pe teren;

-reacţia lui Dimarco (dacă va fi folosit) după “coşmarul” Douglas Costa.

Sursa foto: inter.it
One thought on “PREVIEW INTER – MILAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *