.
.

.

PREVIEW INTER – NAPOLI


O nouă şansă pentru Inter şi Mazzarri de a lega în premieră trei victorii consecutive în acest sezon, dar şi ultima oportunitate de a câştiga un meci în faţa unei echipe de pe podium. În această seară (ora 21:45, în direct la Digi Sport 2 şi Dolce Sport 1), pe Meazza, vin Napoli şi Rafa Benitez.

-Pentru a găsi o altă serie de trei victorii la rând ale Interului, trebuie să ne întoarcem în timp până în noiembrie 2012, atunci când nerazzurri, pregătiţi de Andrea Stramaccioni, reuşeau să câştige şapte partide consecutive, înainte de a începe căderea abruptă care s-a încheiat cu clasarea pe locul 9 la finalul stagiunii precedente.

-Deşi a pierdut o singură dată în ultimele 12 etape, Inter întâlneşte Napoli într-un moment nu foarte favorabil. Nerazzurri nu au mai învins pe nimeni pe teren propriu de la începutul lunii martie, de la acel 1-0 cu Torino, iar Mazzarri are mari probleme de lot, lista convocaţilor pentru meciul din această seară cuprinzând doar 19 jucători. Jonathan şi Ricky Alvarez au în continuare probleme medicale, Juan Jesus a încheiat practic sezonul din cauza accidentării din jocul cu Bologna, iar cei mai importanţi fundaşi ai echipei, Rolando şi Samuel, sunt suspendaţi.

-În aceste condiţii, este destul de probabil ca Andreolli să fie în premieră titular în acest sezon de Serie A, fundaşul readus de la Chievo vara trecută jucând doar 23 de minute în acest campionat (9 cu Udinese şi 14 cu Torino). Pentru a ne face curaj, trebuie spus că de fiecare dată când fundaşul de 28 de ani s-a aflat pe teren, Inter a câştigat şi nu a primit gol.

Image and video hosting by TinyPic

-În conferinţa de presă de ieri, Mazzarri a vorbit şi despre posibilitatea de a folosi o apărare de patru, Cambiasso având însă rolul de a coborî în defensivă în momentele în care Napoli va avea posesia. În această variantă, Guarin sau Kuzmanovic şi-ar face loc printre titulari. „În orice caz, avem trei fundaşi centrali apţi”, a ţinut să precizeze tehnicianul nerazzurrilor, lăsând de înţeles că nu va renunţa la sistemul său favorit.

-De cealaltă parte, Napoli vine pe Meazza fiind aproape sigură de locul 3şi fără probleme de lot. De asemenea, Benitez a egalat recordul clubului de victorii în deplasare într-un sezon de Serie A, 9, stabilit chiar de Mazzarri în 2010/11 şi 2012/13. O statistică de care trebuie ţinut cont, în condiţiile în care Inter a suferit mereu pe teren propriu în acest an.

-O forţă ofensivă de invidiat şi o echipă excelentă pe contraatac împotriva unei apărări decimate, dar care are în spate un portar într-o creştere evidentă de formă în ultima perioadă. De asemenea, nu trebuie uitat momentul bun pe care îl traversează tandemul Kovacic-Icardi, pe care fanii îl consideră viitorul clubului. Ar trebui să iasă un meci intens şi interesat.

-O victorie astăzi ar consolida şi mai mult locul 5 al Interului şi ar oferi liniştea necesară pentru pregătirea Derbyului de etapa viitoare. Apropos de Derby, şase nerazzurri sunt în pericol de suspendare şi vor lipsi împotriva Milanului dacă vor fi avertizaţi astăzi. Printre ei, Cambiasso, Palacio şi Nagatomo, titulari cerţi şi pierderi cu adevărat impotante pentru un astfel de meci. Şi nu mă pot abţine să nu remarc că îl avem pe Rizzoli la centru.

Forza INTER!

LOTUL PENTRU MECIUL CU NAPOLI

Portari: Samir Handanovic, Juan Pablo Carrizo, Luca Castellazzi

Fundaşi: Javier Zanetti, Marco Andreolli, Hugo Campagnaro, Andrea Ranocchia, Danilo D’Ambrosio, Yuto Nagatomo

Mijlocaşi: Mateo Kovacic, Fredy Guarin, Zdravko Kuzmanovic, Esteban Cambiasso, Saphir Taider, Hernanes

Atacanţi: Rodrigo Palacio, Mauro Icardi, Ruben Botta, Diego Milito

Echipa probabilă: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Andreolli – D’Ambrosio, Hernanes, Cambiasso, Kovacic, Nagatomo – Palacio, Icardi

Sursa foto: tuttointernazionale.it
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *