.
.

.

PREVIEW INTER – SAMPDORIA


În această seară (ora 22:00, netelevizat), Inter îşi începe aventura în Cupa Italiei, competiţie în care Roberto Mancini este un adevărat specialist. Va fi un duel cu vechiul său prieten şi fostul său secund, Sinisa Mihajlovic, care a făcut adevărate minuni la Sampdoria în acest sezon.

Image and video hosting by TinyPic

-În istoria fotbalului italian, nimeni nu a câştigat Cupa Italiei la fel de des cum a făcut-o actualul tehnician al nerazzurrilor. Mancini a câştigat trofeul de 10 ori (de 6 ori ca jucător şi de 4 ori ca antrenor). Următorul clasat în această ierarhie este Carlo Ancelotti, cu cinci succese (de 4 ori ca jucător şi o dată ca antrenor). Dacă adăugăm şi victoriile obţinute cu Manchester City, în Anglia, şi Galatasaray, în Turcia, Mancio are în palmares 12 cupe naţionale. Tot cu el pe bancă, Inter a început ciclul fantastic al cărui apogeu l-a reprezentat sezonul magic 2009/10. Evident, cu o Cupă a Italiei, în 2005.

-Triumful de acum un deceniu a fost sigiliat chiar de adversarul nostru de astăzi. După 2-0 pe Olimpico, Inter s-a impus în faţa Romei şi la Milano, cu 1-0, unicul gol al partidei fiind marcat de Mihajlovic. Cu o execuţie marcă înregistrată din lovitură liberă. Nici nu se putea altfel.

-Astăzi nu va fi însă loc de amintiri şi prietenii. Inter nu a mai câştigat un trofeu din 2011 (Cupa Italiei, evident), iar această competiţie îi poate ajuta pe nerazzurri să redescopere gustul succesului. De cealaltă parte, Sampdoria îşi doreşte să confirme prestaţiile excelente din campionat, unde, la finalul turului, împarte poziţia a treia a clasamentului cu Napoli.

-Mancini a declarat că nu ia în calcul posibilitatea unui turnover masiv, pentru că jucătorii săi trebuie să fie obişnuiţi să joace din trei în trei zile, în perspectiva duelurilor din Europa League. Cu toate acestea, o parte dintre titularii din ultima perioadă vor fi menajaţi. Printre ei, Handanovic, Vidic, Guarin, Hernanes sau Palacio. Nu vor lipsi Juan Jesus şi Medel, ambii suspendaţi pentru meciul de campionat cu Torino, Kovacic va reveni în primul 11, la fel ca şi Dodo, care îşi va reocupa poziţia de funaş stânga (D’Ambrosio va trece în dreapta), în timp ce Shaqiri îşi va face probabil debutul ca titular la Inter.

-Inter este una dintre cele doar două echipe (cealaltă fiind Lazio) care au învins Sampdoria în acest sezon. S-a întâmplat la sfârşitul lui octombrie, în etapa a 9-a din Serie A. O victorie cu 1-0, adusă de un gol marcat din penalty de Icardi, în prelungirile partidei. Alături de Juventus, Maurito are printre ţintele preferate şi fosta sa echipă, împotriva căreia a reuşit şi o dublă, în stagiunea precedentă. Proaspăt tată al unei fetiţe, argentinianul va avea un motiv în plus să caute golul în această seară. Exceptând meciul cu Udinese, Inter nu a pierdut în actuala stagiune atunci când Icardi a marcat.

Forza INTER!

LOTUL PENTRU MECIUL CU SAMPDORIA

Portari: Handanovic, Carrizo, Berni

Fundaşi: Juan Jesus, Andreolli, Campagnaro, Vidic, Dodo, Mbaye, D’Ambrosio, Donkor

Mijlocaşi: Kovacic, Guarin, Kuzmanovic, Medel, Obi, Krhin, Hernanes

Atacanţi: Palacio, Icardi, Podolski, Puşcaş, Shaqiri, Bonazzoli

Echipa probabilă: Carrizo – D’Ambrosio, Andreolli, Juan Jesus, Dodo – Medel, Kuzmanovic – Shaqiri, Kovacic, Podolski – Icardi

Sursa foto: hotsport.rs
5 thoughts on “PREVIEW INTER – SAMPDORIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *