.
.

.

PREVIEW INTER – SOUTHAMPTON


În această seară, de la ora 20:00 (în direct pe Dolce Sport 2), Inter îşi joacă prezenţa în Europa, iar Frank de Boer e cu sabia lui Damocles deasupra capului.

De Boer şi băieţii lui se prezintă la ora meciului cu Southampton în plină criză. Fără victorie de patru meciuri în toate competiţiile (trei înfrângeri consecutive) şi învinsă în primele două etape din Europa League, Inter este obligată să câştige în această seară, pentru a evita o eliminare prematură. Mai mult decât atât, presa italiană insistă că tehnicianul olandez îşi joacă postul împotriva englezilor, un lucru care, în ciuda perioadei dificile, rămâne absurd. Fostul antrenor al lui Ajax are, într-adevăr, partea lui importantă de vină în parcursul slab al nerazzurrilor, dar schimbarea lui după doar două luni nu ar face decât să accentueze haosul de club şi e greu de crezut că ar rezolva cu adevărat problemele de la echipă.

Indiferent dacă de Boer este sau nu ameninţat cu pierderea postului, meciul rămâne unul în care victoria e obligatorie. Pentru ca seria negativă şi actuala criză să nu se prelungească şi pentru ca restul jocurilor din Europa să nu devină doar nişte amicale. Asta nu ar face decât să afecteze şi mai mult imaginea clubului, oricum şifoniată serios în ultimii ani. Tocmai de aceea, în această seară nu vom avea parte de un turnover masiv. Şapte titulari obişnuiţi – Handanovic, Miranda, Murillo, Santon, Medel, Candreva şi Icardi – se vor afla pe teren împotriva “Sfinţilor” din primul minut. La această listă poate fi adăugat Brozovic, care va reveni în echipă după mai mult de lună, perioadă în care a fost pedepsit pentru comportamentul său. Aşadar, un prim 11 care se apropie de cel ideal, cu limitările impuse de lipsa de pe lista UEFA a unor jucători precum Joao Mario, Kondogbia, Jovetic sau Gabriel Barbosa, care puteau fi resurse importante pentru o echipă în suferinţă.

Nu este suficient însă să trimiţi pe teren o echipă de start cu mulţi titulari obişnuiţi pentru a obţine rezultatul dorit. Mai ales că tandemul din centrul apărării, Miranda-Murillo, nu mai oferă aceleaşi garanţii ca în sezonul trecut, problema fundaşilor laterali rămâne una cronică (în special cu Nagatomo pe teren), iar o linie de mijloc formată din Gnoukouri, Medel şi Brozovic are un singur jucător capabil să construiască. Şi acela capricios şi fără un meci complet jucat acest sezon.

În plus, să nu trecem uşor peste valoarea adversarului, superior din toate punctele de vedere celor de la Hapoel Beer’Sheva şi Sparta Praga, împotriva cărora nerazzurri au pierdut şi au primit cinci goluri. Alături de Shakhtar Donetsk şi Beer’Sheva, Southampton este una dintre echipele care nu au primit gol în actuala ediţie din Europa League. De asemenea, echipa lui Claude Puel nu a mai pierdut de pe 10 septmebrie, 1-2 cu Arsenal, în Premier League, iar de atunci a reuşit 5 victorii şi 2 remize, primind un singur gol, în ultima etapă, cu Burnley, într-un moment în care scorul era deja 3-0. Dusan Tadic, căruia L’Ultimo Uomo i-a dedicat un articol special, şi Charlie Austin, autor a 7 goluri în ultimele 6 meciuri, sunt cei mai periculoşi jucători ai “Sinţilor”. Ştiinţa de a pasa a sârbului şi oportunismul atacantului englez pot face ravagii într-o apărare care a suferit teribil încă de la startul sezonului şi care nu a primit gol decât o singură dată, la victoria cu Empoli (2-0). 

 

De parcă toate problemele legate de joc şi rezultate şi nu erau suficiente, meciul cu Southampton vine şi la câteva zile după conflictul dintre Icardi şi Curva Nord, izbucnit din cauza unor pasaje din autobiografia argentinianului. Pentru moment, lucrurile par să se fi liniştit, după ce clubul a anunţat că nouarul interist va primi o amendă, iar respectivele paragrafe din carte vor fi scoase, însă relaţia dintre fani şi purtătorul banderolei rămâne una rece. Într-un astfel de moment, sprijinul suporterilor este fundamental, dar, potrivit Gazzetta dello Sport, în această seară doar 26.000 de spectatori vor fi prezenţi pe Meazza. 7.000 dintrte ei vor fi englezi. Ultima partidă disputată de Inter împotriva unei echipe din Anglia pe teren propriu a fost cea cu Tottenham, tot în Europa League. S-a terminat 4-1 pentru nerazzurri, după prelungiri, calificarea fiind ratată din cauza golului primit. Diseară, o victorie, indiferent de scor, nu va însemna eliminarea. Din contră.

FORZA INTER!
3 thoughts on “PREVIEW INTER – SOUTHAMPTON

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *